چگونه شهروند شدم

آداب صحبت‌کردن با تلفن همراه

شماره روزنامه: ۱۴۹۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۵۶۷۴۳ خبر

یوسف بهمن‌آبادی<br>زنگ‌ تلفن‌همراهم کسی را آزار نمی‌دهد.

یوسف بهمن‌آبادی

زنگ‌ تلفن‌همراهم کسی را آزار نمی‌دهد. *هنگام رانندگی از تلفن‌همراه استفاده نمی‌کنم، چون می‌دانم امکان خطر برای خود و دیگران وجود دارد.

*هنگام صحبت‌کردن با تلفن‌همراهم در مکان عمومی، از کلمات رکیک استفاده نمی‌کنم.

*در مکان‌های عمومی همچون تاکسی، اتوبوس، بانک، اداره و غیره به مکالمه کوتاه(آن هم در صورت اضطراری و با صدای آرام) اکتفا می‌کنم و در صورت نیاز به گفت و گوی بیشتر، از تلفن زننده معذرت‌خواسته و بقیه مکالمه را به زمان بعد موکول می‌کنم.

*اگر کسی تلفن می‌زند، مکالمه را ادامه می‌دهم تا اینکه وی خداحافظی کند، بنابراین من از به‌کار بردن کلماتی همچون«کار نداری»، «امری دیگه باشه» و غیره که حاکی از پایان‌دادن به مکالمه است، خودداری می‌کنم.

*اگر تلفن زنگ می‌خورد و جوابی نمی‌شنوم و همین عمل دوباره تکرار می‌شود، فحش یا بد و بیراه نمی‌گویم چون ممکن است تلفن‌‌زننده اشتباهی شماره مرا گرفته باشد.

*اگر پیامک غیراخلاقی از سوی شماره ناشناس به تلفن همراهم فرستاده شده باشد که برایم قابل تحمل نیست، مطابق او رفتار نمی‌کنم و در پیامی، محترمانه از او می‌خواهم از این کار منصرف شود.

*مزاحمت‌های تلفنی را برای بار اول، دوم و سوم می‌گذرم و بدون این‌که به رفتارهای غیراخلاقی یا خشن روی آورم از طریق قانون (شکایت در دادگاه) پیگیری می‌کنم.

*از فرستادن پیام‌های خودمانی به افرادی که از روحیه آنها خبر ندارم خودداری می‌کنم.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن