طرح‌های آبرسانی ۲میلیارد دلاری بودجه می‌گیرند

مسابقه دولت و مجلس برای برداشت از حساب ذخیره

شماره روزنامه: ۱۴۲۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۴۳۱۴۷ خبر

نمایندگان مجلس روز گذشته یک‌بار دیگر طرح دوفوریتی برای برداشت از حساب ذخیره ارزی ارائه کردند. آمار طرح‌ها و لوایح دوفوریتی برای برداشت از حساب ذخیره این روزها در مجلس افزایش یافته است.<br>روز گذشته نمایندگان مجلس به فوریت طرحی رای مثبت دادند که، در صورت تصویب نهایی آن، به دولت اجازه داده می‌شود که برای تامین کسری طرح‌های آبرسانی و تسریع در اجرای آنها، مبلغ ۲‌میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت کند.

نمایندگان مجلس روز گذشته یک‌بار دیگر طرح دوفوریتی برای برداشت از حساب ذخیره ارزی ارائه کردند. آمار طرح‌ها و لوایح دوفوریتی برای برداشت از حساب ذخیره این روزها در مجلس افزایش یافته است.

روز گذشته نمایندگان مجلس به فوریت طرحی رای مثبت دادند که، در صورت تصویب نهایی آن، به دولت اجازه داده می‌شود که برای تامین کسری طرح‌های آبرسانی و تسریع در اجرای آنها، مبلغ ۲‌میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت کند. فریدون همتی نماینده ایلام در توضیح طرح دوفوریتی گفت: اهمیت حفظ آب و مهار آن و تکمیل فاضلاب شهرها بر همه آشکار است و سرمایه‌گذاری در این زمینه تسریع در انتقال و فن‌آوری دارد و کار کشور را جلو می‌برد.

محمد خوش‌چهره به عنوان مخالف گفت: در اولویت‌بندی تخصیص منابع و امکانات، بی‌گمان یکی از اولویت‌ها در آبرسانی تامین منابع برای کشاورزی است، اما دلیل و منطقی فراتر از این است.

وی گفت: متاسفانه مسابقه نامیمونی بین دولت و مجلس برای برداشت از حساب ذخیره شروع شده است. شایسته مجلس است که عقلانیت به خرج دهد.

وی گفت: نمایندگان در قالب طرح‌های دوفوریتی که تنها باید در مواقع اضطراری نوشته شود چنین مواردی را ارائه می‌دهند مگر نمی‌شود دو ماه دیگر برای ارائه لایحه بودجه صبر کرد؟ تزریق منابع متعدد منجر به تورم شده است. تعجب می‌کنم که بیش از ۱۰۰نماینده نفر این طرح را امضا کرده‌اند.

به گفته خوش‌چهره، نمایندگان برخی از این طرح‌ها را تحت‌فشار و هنگام تردد در کنار دستشویی امضا می‌کنند.

نماینده تهران ادامه داد: برخی پذیرفتند که باید برای رفع فضای تنگناها در اخذ امضا برای طرح‌های فوریتی تدبیری اندیشیده شود تا در هر شرایطی امضا نگیرند.

وی افزود: طی دو سال گذشته ۱۲۰‌میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم، اما الان فقط ۸‌میلیارد در حساب ذخیره ارزی موجود است، پس نباید مدام با طرح‌های دوفوریتی موجودیت این حساب را بیش از پیش به خطر اندازیم، به ویژه این‌که در ژانویه با تحریم جدید روبه‌رو خواهیم بود.

در واکنش به سخنان خوش‌چهره مبنی بر چگونگی گرفتن امضا برای طرح‌های دوفوریتی در کنار دستشویی و از روی فشار، جهانگیرزاده و یحیوی تذکر دادند و آن را اهانت به امضاکنندگان طرح‌ها دانستند.

خوش‌چهره در پاسخ گفت: اگر تلقی دوستان این است که جسارت شده، جدا عذرخواهی می‌کنم؛ زیرا رویه مجالس این‌گونه شده که در تنگناها امضاهایی جمع می‌کنند که بعد‌ها پس گرفته می‌شود. بنابراین دوستان فکر نکنند که من گفته‌ام کیلویی امضا می‌گیرند.

احمد نیک‌فر، نماینده اقلید به عنوان موافق این طرح گفت: امضاکنندگان عالمانه امضاء کردند؛ آمریکا هم هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، ما ۳۰‌سال است که در تحریم هستیم، اما کارمان را ادامه می‌دهیم. بیش از ۱۰هزار‌میلیارد تومان برای طرح‌های آبرسانی هزینه کرده‌ایم، اما الان راکد شده است. در حالی که با ۲ الی ۳‌میلیارد می‌توان آن را به سرانجام برساند.

وی تاکید کرد: عقل اقتصادی حکم می‌کند که حتی اگر شده قرض کنیم تا بودجه‌هایی که صرف کردیم را به نتیجه برسانیم تا طرح‌ها به بهره‌برداری برسند.

علی سرافرازیزدی به عنوان مخالف نیز گفت: ما به طرح دوفوریتی راجع به فرهنگ رای ندادیم تا تورم اضافه نشود. یعنی ما به دلیل کنترل تورم به موضوع مهمی مثل فرهنگ رای ندادیم، پس جا دارد که به این هم رای ندهیم.

نماینده مشهد افزود: همچنین چرا مجلس همواره جور دولت را می‌کشد و مواردی را که دولت باید در لوایحش بیاورد را در قالب طرح‌هایی به تصویب می‌رساند که سبب می‌شود توپ به زمین مجلس بیافتد و رییس‌جمهوری بگوید که دلیل تورم مجلس است و بعدها هم بگویند که خالی بودن حساب ذخیره تقصیر مجلس است.

سرافراز گفت: لایحه بودجه ۸۷ به شکل عملیاتی و منظم و با برآورد تمام هزینه‌ها نوشته شود.

نمایندگان که بررسی دوفوریت طرح اصلاح جداول شماره ۴ و ۸ قانون بودجه برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و قانون بودجه سال ۸۶ کل کشور به منظور تامین کسری منابع مالی طرح‌های تامین آب و تسریع در اجرا، طرح‌های آب کشور را در دستور کار داشتند با ۱۲۹ رای موافق، ۴۹ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۲۱۷ نماینده حاضر به دوفوریت آن رای ندادند و برای یک فوریت آن رای‌گیری انجام شد و با ۱۲۲ رای موافق، ۴۱ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۲۱۷ نماینده حاضر رای آورد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن