در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام شد
مذاکرات هستهای سازنده بود
سعید جلیلی: ظرفیتهای بسیاری برای همکاری طرفین وجود دارد که لازمه آن رفع سوء تفاهمها است. موضوعاتی که امروز به عنوان چالش بین ایران و اروپا مطرح میشود، قابلیت آن را دارد که به عنوان یک همکاری مطرح شود
علی لاریجانی: همانطور که آقای سولانا گفت، مذاکرات خوب، سازنده و شفاف بود. مواضعی را در ملاقات لیسبون با هم توافق کرده بودیم که در رابطه با محور اصلی مدالیته با آژانس به توافق برسیم. براساس توافقی که با آقای سولانا کرده بودیم، ما این کار را ادامه دادیم. پیشرفتهای خیلی خوبی با آژانس و آقای البرادعی داشتیم. با آقای سولانا در زمینه فرآیند کار با آژانس صحبت کردیم و همچنین گفتوگوهای مختلف برای حل و فصل برخی مسائل انجام دادیم و قرار شد این مذاکرات ادامه پیدا کند و قبل از پایان ماه نوامبر مذاکره دیگری برگزار شود
سعید جلیلی: ظرفیتهای بسیاری برای همکاری طرفین وجود دارد که لازمه آن رفع سوء تفاهمها است. موضوعاتی که امروز به عنوان چالش بین ایران و اروپا مطرح میشود، قابلیت آن را دارد که به عنوان یک همکاری مطرح شود
علی لاریجانی: همانطور که آقای سولانا گفت، مذاکرات خوب، سازنده و شفاف بود. مواضعی را در ملاقات لیسبون با هم توافق کرده بودیم که در رابطه با محور اصلی مدالیته با آژانس به توافق برسیم. براساس توافقی که با آقای سولانا کرده بودیم، ما این کار را ادامه دادیم. پیشرفتهای خیلی خوبی با آژانس و آقای البرادعی داشتیم. با آقای سولانا در زمینه فرآیند کار با آژانس صحبت کردیم و همچنین گفتوگوهای مختلف برای حل و فصل برخی مسائل انجام دادیم و قرار شد این مذاکرات ادامه پیدا کند و قبل از پایان ماه نوامبر مذاکره دیگری برگزار شود
شام آخر لاریجانی در رم
مسیر دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ادامه مییابد
نسیم بجنوردی- مذاکره هیات ایرانی با نماینده کشورهای ۱+۵ در گفتوگوهای هستهای چهارشنبه بعدازظهر در رم برگزار شد.
در این دیدار که ساعت 18 و 15دقیقه به وقت محلی در کاخ «ویلا پمفیلی» از کاخهای نخستوزیری ایتالیا پشت درهای بسته برگزار شد، ریاست هیات ایرانی را سعید جلیلی، دبیر جدید شورایعالی امنیت ملی بر عهده داشت که علی لاریجانی، نماینده مقام معظم رهبری در این شورا او را همراهی میکرد.
سولانا، لاریجانی و جلیلی پس از این نشست در برابر خبرنگاران ظاهر شدند و با سازنده خواندن مذاکرات به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
طرفین پس از مصاحبه مشترک در جمع خبرنگاران در ضیافت شامی که لاریجانی به مزاح آن را «شام آخر» خود با جلیلی توصیف کرده بود، حضور یافتند.
مسیر دوساله ادامه مییابد
دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران گفتوگو و همکاری است و مسیری را که آقای لاریجانی به خوبی در دو سال گذشته طی کردهاند، ادامه خواهیم داد. سعید جلیلی پس از گفتوگوهای هیات عالی رتبه هستهای ایران با خاویر سولانا، در جمع خبرنگاران افزود: مذاکره و همکاری، رویکرد اصلی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: ظرفیتهای بسیاری برای همکاری طرفین وجود دارد که لازمه آن رفع سوء تفاهمها است.
وی گفت: من به دلیل مسوولیت قبلی خود در معاونت اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، ملاقاتهای زیادی با مقامات اروپایی و به خصوص سفرای اتحادیه اروپایی در تهران داشتیم. شاید تکراری باشد و همه آن را گفتهاند که موضوعاتی که امروز به عنوان چالش بین ایران و اروپا مطرح میشود، قابلیت آن را دارد که به عنوان یک همکاری مطرح شود. جلیلی اظهار کرد: آقای لاریجانی از شخصیتهای بزرگ و توانمند جمهوری اسلامی ایران است که همیشه از تواناییهای وی در بالاترین سطوح استفاده شده است. فکر میکنم امروز ظرفیت وی خیلی گستردهتر از آن است که بخواهد به مساله کوچک منتهی شود. جلیلی تاکید کرد: من مسیر گفتوگوهای لاریجانی را ادامه میدهم.
مشکلات شخصی نداشتم
در این کنفرانس مطبوعاتی لاریجانی استعفای خود از دبیر شورایعالی امنیتملی را به دلیل «مسائل شخصی» رد کرد و گفت: من هر چقدر به خودم نگاه میکنم، مشکل شخصی نمیبینم. پیش از این غلامحسین الهام سخنگوی دولت، دلیل استعفای لاریجانی را «مشکلات شخصی» او عنوان کرده بود. لاریجانی درباره استعفای خود گفت: درباره استعفای من صحبتهای زیادی شده است که خیلی هم تنوع زیاد داشته است. مثلا گفتند که آقای لاریجانی به دلیل مسائل شخصی استعفا داده. من هر چقدر به خودم نگاه میکنم مشکل شخصی نمیبینم. یا اینکه گفتند آقای لاریجانی به خاطر انتخابات مجلس استعفا داده. قضاوت درستی نیست؛ چون من در همین سمت هم میتوانستم نماینده مجلس بشوم. همانطور که در گذشته آقای روحانی هم دبیر شورای امنیت بودند و هم نماینده مجلس و بسیاری مطالب که در سطح رسانهها در غرب مطرح شد. از اختلافات بسیار وسیع در ایران صحبت شد. من نمیخواهم عیش شما (خطاب به رسانههای خارجی) را ناقص کنم تا اگر ابتهاجی دارید، ادامه دهید. فقط فکر میکنم که به متدولوژی تصمیمگیری و تصمیمسازی در ایران خوب توجه نشده است. من امروز هم از آقای احمدینژاد، رییسجمهوری و از آقای جلیلی که فرد
جلیلی است حمایت میکنم.
وی افزود: کشور ما دموکراتیک است و در آن زایش نیروها وجود دارد. ما مثل برخی از کشورهای منطقه که به صورت کدخدایی اداره میشوند، نیستیم و کشورهای غربی هم هر سرمایهای داشتند در آنها گذاشتهاند. ما کشور سیالی هستیم و زایش نیرو در آن هست. آقای جلیلی هم هشت، نه سال سنش کمتر از من است. جوان است و با انرژی کارش را ادامه میدهد و من ایشان را حمایت میکنم.
لاریجانی گفت: آقای سولانا به من گفت که باید در مذاکره حضور داشته باشم و من هم اطاعت کردم و در مذاکره شرکت کردم. به عنوان نماینده رهبری در شورای امنیت ملی همیشه حضور دارم، اما مکانیزم تصمیمگیری در کشور ما ساختاری دارد که این ساختار از ثبات برخوردار است. مسائل استراتژیک در شورای عالی امنیت ملی بحث میشود که رییس آن رییس جمهوری است و زیر نظر رهبری اداره میشود و مسیر معقولی را طی میکند. علی لاریجانی درباره مذاکرات سهشنبه در رم گفت: همانطور که آقای سولانا گفت مذاکرات خوب، سازنده و شفاف بود. مواضعی را که در ملاقات لیسبون با هم توافق کرده بودیم که در رابطه با محور اصلی مدالیته با آژانس به توافق برسیم. براساس توافقی که با آقای سولانا کرده بودیم ما این کار را ادامه دادیم. پیشرفتهای خیلی خوبی با آژانس و آقای البرداعی داشتیم. با آقای سولانا در زمینه فرایند کار با آژانس صحبت کردیم و همچنین گفتوگوهای مختلف برای حل و فصل برخی مسائل انجام دادیم و قرار شد این مذاکرات ادامه پیدا کند و قبل از پایان ماه نوامبر مذاکره دیگری برگزار شود. وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که به صحبتهای روز سهشنبه احمدینژاد مبنی بر
عقبنشینی نکردن ایران از مواضع خود اشاره میکرد، گفت: داشتن مواضع اصولی، غلط نیست. ما در عین اینکه دارای مواضع منطقی هستیم، میتوانیم با دوستان خودمان گفتوگو کنیم و در این گفتوگوها به نتایج قابل قبول برسیم. تردید نکنید که مسیر مذاکره را مسیری درست میدانیم. لاریجانی افزود: من از مذاکرات گذشته آقای سولانا تشکر میکنم. لازم میدانم که از میهماننوازی ایتالیا سپاسگزاری کنم. من امیدوارم که بحثهایی که امروز انجام شد، در جلسه بعدی تکمیل شود. الان هم میخواهیم برویم و شام آقای سولانا را بخوریم!
مذاکرات سازنده بود
رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی مذاکرات روز سهشنبهاش با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و علی لاریجانی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در رم را سازنده خواند و گفت: ما قصد داریم مذاکرات خود را طی مراسم ضیافت شام ادامه دهیم و به احتمال زیاد ملاقات دیگری تا اواخر ماه نوامبر خواهیم داشت.
سخنان سولانا پس از مذاکرات بسیار کوتاه بود و تریبون را در اختیار جلیلی و بیش از او لاریجانی قرار داده بود. سولانا همچنین درباره پیشنهادی که سخنگویش کریستینا گالاچ از طرح آن در نشست سهشنبه خبر داده بود، سخنی به میان نیاورد. به گفته گالاچ، سولانا تصمیم داشت باز هم بسته مشوقها در ازای دست شستن ایران از غنیسازی را که پیشتر به لاریجانی ارائه کرده بود، این بار به جلیلی پیشنهاد دهد.
تابلوی شام آخر- اثرداوینچی
چای آخر قبل از شام آخر
پیش از آغاز مذاکرات رسمی هیات عالیرتبه هستهای ایران، سعید جلیلی و علی لاریجانی، در محل اقامتگاه سفیر ایران در رم با یکدیگر در فضایی دوستانه چای صرف کردند تا خود را برای گفتوگو با سولانا آماده کنند.
بهگزارش ایرنا، لاریجانی پیش از آغاز مذاکرات رسمی با سولانا در حالی که در برابر دوربینهای خبرنگاران ایرانی قرار داشت، گفت: من و آقای جلیلی میخواهیم «چای آخر» را با هم بنوشیم و چند دقیقهای با هم خلوت کنیم. پس از آن برای جلیلی و لاریجانی چای آوردند و آنها در حالی که در کنار یکدیگر ایستاده بودند، چای خود را نوشیدند. هنگام صرف چای، لاریجانی از «ابوالفضل زهرهوند»، سفیر ایران در رم درباره تابلوی بزرگی که در سالن محل حضور آنان نصب شده بود، سوال کرد، سفیر گفت: این تابلوی شام آخر عیسی مسیح و حواریون وی است. لاریجانی با خنده به جلیلی گفت: شام ما هم، امشب «شام آخر» است.
ارسال نظر