خبرگزاری مهر گزارش داد
ایرانی تبارهای صاحب منصب در آمریکا و رژیم صهیونیستی
خبرگزاری مهر با انتشار گزارشی به معرفی ایرانی تبارهای صاحب منصب سیاسی در نقاط مختلف دنیا پرداخته و مینویسد: سیروس حبیب در انتخابات ششم نوامبر ۲۰۱۲ از حزب دموکرات آمریکا به مجلس قانون گذاری آمریکا در واشنگتن راه پیدا کرده است. او اولین ایرانی تباری است که توانسته با کسب ۴۸ کرسی، وارد مجلس نمایندگان واشنگتن بشود. پیش از این نیز ایرانیها در سیاست آمریکا وارد شدهاند؛ اما این بالاترین مقامی است که یک ایرانی ـ آمریکایی توانسته در جامعه آمریکا به دست بیاورد. ایرانی تبارهای دولتمرد در آمریکا
فریار شیرزاد مشاور معاون رییسجمهور و شورای ملی آمریکا بود. او متولد ۱۹۶۵ متولد شهر لندن است و پدرش یکی از دیپلماتهای ایرانی در دوره پهلوی است. شیرزاد، هفت سال در کمیته مالی سنای آمریکا از سوی حزب جمهوری خواه فعالیت کرده است. شیرزاد یکی از سرشناسترین سیاستمداران ایرانی ـ آمریکایی است. گلی عامری معاون وزیر امور آموزشی و فرهنگی وزارت امور خارجه آمریکا بوده است. او عضو حزب جمهوریخواه است. دانش آموخته استنفورد و دانشگاه پاریس است. گلی عامری در سال ۲۰۰۵ از سوی جورج بوش به عنوان یکی از اعضای هیات سه نفره آمریکا در شصت و یکمین نشست کمیسیون حقوق بشر معرفی شده بود. «گلی عامری یزدی» پیش از احراز پست معاون امور آموزشی و فرهنگی وزارت خارجه آمریکا به خاطرنقشش در جمع آوری پول برای تشکیل یک گروه لابی که هدف از آن تلاش برای لغو تحریمهای تجاری آمریکا علیه ایران بوده است، مجبور به حضور در کنگره و توضیح در این باره شده بود.
جمشید دلشاد اولین ایرانی تباری است که به عنوان شهردار یکی از شهرهای آمریکا انتخاب شده است. او تا سال ۲۰۱۱ شهردار شهر بورلی هیلز بود. جمشید دلشاد متولد شهر شیراز است و اولین یهودی ایرانی تباری است که به ریاست کنیسه ساینا در لس آنجلس رسیده است.
راس میرکریمی نیز یکی از افراد سرشناس حزب دموکرات آمریکا است. او از موسسین حزب سبز کالیفرنیا در سال ۲۰۱۰ بود. شهرت میرکریمی بهخاطر تلاشهای او برای قانون ممنوعیت استفاده از کیسههای پلاستیکی در سوپرمارکتها و داروخانهها در شهر
سنفرانسیسکو است؛ اما او در سال ۲۰۱۲ متهم به خشونت خانوادگی و به خطر انداختن جان فرزندش در یک دعوای خانوادگی شد. اگرچه ایرانیها در دو حزب جمهوری خواه و دموکرات آمریکا وارد شدهاند، اما هنوز از افراد قدرتمند و تاثیرگذار در سیاستهای داخلی و خارجی آمریکا نیستند.
سران ایرانی رژیم صهیونیستی
شاوول موفاز، معاون نخست وزیر و وزیر راه و ترابری سابق رژیم صهیونیستی است. او رییس سابق ستاد کل فرماندهی و عملیات ارتش رژیم صهیونیستی و وزیر دفاع نیز بوده است. موفاز در تهران به دنیا آمده و اصالتا اصفهانی است. نام سابق او شهرام مفضض کار بوده است. او عضو تیپ کماندویی ارتش این رژیم است و در جنگ شش روزه، جنگ یوم کیپور و جنگ لبنان شرکت داشته است. موفاز پس از پایان جنگ ۱۹۸۸ لبنان در دانشگاه نظامی آمریکا ادامه تحصیل داد. در سال ۱۹۴۴ به دلیل موافقت برای مبارزه با نیروهای نظامی فلسطین به مقام سرلشکری رسید.
دان حالوتس یک ایرانی تبار است او نیز فرمانده ستاد کل فرماندهی و عملیات ارتش رژیم صهیونیستی است. او در جنگ این رژیم با لبنان فرمانده کل نیروهای هوایی بوده است.
موشه کاتساو، هشتمین رییسجمهور رژیم صهیونیستی متولد ۱۹۴۵ در شهر یزد است. در میان ایرانیان مهاجر کاتساو تنها کسی است که به بالاترین مقام سیاسی کشور دیگر دست یافته است. او در دوران ریاستجمهوریش متهم به آزار جنسی و استراق سمع شده بود؛ اما چون در دوران ریاستجمهوری مصونیت قضایی داشت با وجود فشارهای سیاسی در قدرت باقی ماند. او در سال ۲۰۱۱ به اتهام تجاوز به عنف و آزار جنسی به ۷ سال زندان محکوم شد.
ارسال نظر