اختلاف‌نظر بر سر دیدار با رییس‌جمهور

دنیای اقتصاد - ملیحه ابراهیمی: نظر «موافق» و «مخالف» دو فراکسیون اصولگرایان مجلس(اقلیت) و رهروان ولایت (اکثریت) برای «دیدار صمیمانه با رییس‌جمهور» در پاستور، موجب بروز اختلاف‌نظر در میان بهارستان نشینان شد. از یک سو، اعضای فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت تصمیم به «بی پاسخ» گذاشتن دعوت شب گذشته گرفتند؛ از سوی دیگر، اعضای فراکسیون اصولگرایان اعلام کردند که مصمم به حضور در این جلسه هستند. موضع علی لاریجانی و محمدرضا باهنر، رییس و نایب رییس مجلس نیز درباره این جلسه این بود که «بدون اطلاع» هیات‌رییسه صورت گرفته است و نشست مشترک دو قوه نیست.

پیش از این از سوی برخی نمایندگان اعلام شده بود که دیدار صمیمانه احمدی‌نژاد و نمایندگان مجلس برای تبادل‌نظر درباره موضوعات اخیر کشور و عبور از جلسه سوال از رییس‌جمهور، برنامه ریزی شده است.

لاریجانی: سنت قبلی هماهنگی با هیات‌رییسه بود

علی لاریجانی، رییس مجلس روز گذشته در صحن علنی در پاسخ به تذکری مبنی بر اینکه اقدام دولت برای دعوت از نمایندگان مغایر با شأن مجلس است، گفت: ‌مجلس با این کارها تضعیف نمی‌شود و به شأن مجلس نیز لطمه‌ای نمی‌خورد.

وی ادامه داد: پیش از این هم گاهی جلسات مشترکی بین دولت و مجلس برگزار می‌شد، اما سنت قبلی این بود که با هیات رییسه در این رابطه هماهنگی صورت می‌گرفت، اما اکنون خودشان دعوت کرده‌اند.

نماینده اسدآباد: دعوت به جلسه جفای به مجلس است

بهروز نعمتی نماینده اسدآباد، در جلسه علنی مجلس از هیات‌رییسه خواست اسامی نمایندگانی که درخواست دیدار با رییس‌جمهور را داشتند، منتشر کند و گفت: دعوت به جلسه در شرایطی که طرح سوال مطرح است جفای به مجلس است. وی اقدام دولت برای دعوت از نمایندگان را مغایر با شأن مجلس توصیف کرد.

باهنر: هیات‌رییسه اطلاع ندارد

ساعتی بعد محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس نیز در پاسخ به تذکر یک نماینده درباره جلسه برخی نمایندگان با رییس‌جمهور گفت: هیات‌رییسه اطلاعی از این جلسه ندارد و هر رفت‌وآمد بین تعدادی از نمایندگان با دفتر ریاست‌جمهوری را نباید به عنوان نشست مشترک دو قوه نام‌گذاری کرد.

وی که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: صدا و سیما، باید حتما در اخباری که منتشر می‌کند دقت داشته باشد.

وی افزود: از این نوع رفت و آمدها بین دولت و مجلس وجود دارد؛ بالاخره دفتر رییس‌جمهور ممکن است ۵ نفر، ۱۰ نفر، ۵۰ نفر یا کمتر یا بیشتر، نمایندگان را برای حضور دعوت کند، این موضوع اشکالی ندارد؛ اما نام جلسه را نباید وحدت دو قوه بگذارند، فقط بحث این است.

باهنر گفت: ما در رابطه با جلسات مشترک دو قوه، مکانیزمی داریم که همواره اجرا شده است؛ ‌یک دفعه ریاست‌جمهوری نمایندگان را دعوت می‌کند که رییس مجلس و نمایندگان خدمت رییس‌جمهور می‌رسند و یک بار هم مجلس دعوت می‌کند و آقای رییس‌جمهور و وزرا تشریف می‌آورند، نام این جلسات، جلسات مشترک بین دو قوه است، ولی مابقی رفت و آمد است.

وی ادامه داد: ممکن است نمایندگان از دفتر رییس‌جمهور برای ملاقات وقت بگیرند، ممکن است ریاست‌جمهوری تعدادی از نمایندگان را دعوت کند؛ اما نباید این موضوع را به نام جلسه مشترک بین دولت و مجلس تبلیغ کنند، هیات‌رییسه اطلاعی از جلسه یکشنبه شب نداشته، البته نمایندگانی که دعوت شدند و علاقه‌مند بودند در این جلسه شرکت می‌کنند که این موضوع بحث جدایی است.

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت در مجلس در تذکری با اشاره به جلسه رییس‌جمهور با برخی نمایندگان که در خبر صدا و سیما به عنوان جلسه دو قوه مطرح شده است، گفت: تذکر بنده به صدا و سیما است، جلسه‌ای را که هیات‌رییسه به عنوان هماهنگ کننده مدیریت مجلس و نمایندگان، از آن خبری ندارد، چگونه صداو سیما از این موضوع اطلاع دارد؛ آیا اگر مجلس نیز همین کار را انجام دهد و برای وحدت دو قوه، تنها چند وزیر را دعوت کند، دولت اعتراض نمی‌کند؟!

حدادعادل: کار دارم، نمی‌روم

غلامعلی حدادعادل، رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز در حاشیه جلسه دیروز در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا در نشست مشترک رییس‌جمهور با نمایندگان مجلس شرکت می‌کند یا خیر؟ گفت: من کار دارم و به این جلسه نمی‌روم.

وی در گفت‌و‌گو با سایت خانه ملت، درباره دیدار یکشنبه شب برخی نمایندگان با رییس‌جمهور و ارتباط این دیدار با طرح سوال گفت: رییس‌جمهور که کسی را مجبور به حضور در این نشست نمی‌کند.

حدادعادل افزود: برخی مخالف دیدار نمایندگان با رییس‌جمهور هستند که من از این مساله تعجب می‌کنم. وی با بیان اینکه دعوتی صورت گرفته و یک عده می‌روند یک عده نمی‌روند، گفت: برگزاری چنین نشست‌هایی ضرر ندارد. وی درخصوص نظر فراکسیون اقلیت درباره دیدار برخی نمایندگان با رییس‌جمهور اظهار کرد: حضور در جلسه تصمیم فراکسیونی نیست و دعوتی هم از طرف فراکسیون نشده است؛ اما فراکسیون ضرری دراین دیدار نمی‌بیند.

لبیک اعضای فراکسیون اصولگرایان

اما محمود نبویان، یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: طبق دعوتی که رییس‌جمهور از نمایندگان داشته به دیدار رییس‌جمهور می‌رویم.

وی افزود: با خیلی از دوستان که در رابطه با این موضوع صحبت کردم برای حضور در این جلسه ابراز تمایل داشتند و اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز بر همین اساس در جلسه یکشنبه شب حضور پیدا می‌کنند. نبویان ادامه داد: قطعا در جلسه امشب نمایندگان، مسائل روز کشور را با رییس‌جمهور مطرح می‌کنند تا مشکلاتی که بر سر راه مردم وجود دارد، کاسته شود.

رد دعوت از سوی فراکسیون رهروان ولایت

اسماعیل جلیلی، عضو هیات‌رییسه فراکسیون رهروان ولایت با اعتقاد بر اینکه رییس‌جمهور در دعوت خود از نمایندگان، هیات‌رییسه مجلس را دور زده است، گفت: تصمیم فراکسیون آن است که این دعوت را بی‌پاسخ بگذارد.

اسماعیل جلیلی، نماینده مسجد‌سلیمان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: با توجه به اینکه تعدادی از سوال‌کنندگان از رییس‌جمهور از اعضای فراکسیون رهروان ولایت هستند، در شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مقرر شد تا سوال‌کنندگان سوالات خود را با استدلال و در فضایی آرام مطرح کنند.

وی با اشاره به دعوت رییس‌جمهور از نمایندگان افزود: شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت معتقد است که این دعوت باید از طریق هیات‌رییسه مجلس انجام شود؛ اما رییس‌جمهور هیات‌رییسه مجلس را دور زده و شخصا از نمایندگان دعوت به عمل آورده است.

جلیلی ادامه داد: فراکسیون رهروان ولایت روند دعوت رییس‌جمهور را روند مناسبی نمی‌داند و این دعوت را بی‌پاسخ می‌گذارد.