سه ضلع رقابت در انتخابات ریاست جمهوری به شهرستانها رفتهاند
بازار گرم سفرهای استانی
میرحسین موسوی در جمع هزاران نفر از مردم اهواز سخنرانی کرد
مردم برای برگزاری انتخابات آزاد تضمین میخواهند
دنیای اقتصاد- میرحسین موسوی در ادامه سفرهای انتخاباتی خود بعدازظهر سهشنبه راهی استان خوزستان شد تا با مردم شهیدپرور این استان دیدار و از نزدیک با مشکلاتشان آشنا شود.
به گزارش پایگاه خبری «کلمه» هزاران نفر از مردم اهواز از ساعتها قبل از ورود وی در مقابل مسجد ارشاد و خیابانهای اطراف حضور داشتند تا سخنان نخستوزیر دوران دفاع مقدس را که برای کسب عنوان ریاستجمهوری اعلام کاندیداتوری کرده است، بشنوند.
میرحسین موسوی در جمع پرشور مردم اهواز با اشاره به اینکه «خوزستان سرزمینی تمدنساز و اندیشهساز است و سرزمینی است که در سطح ملی همیشه آثاری پر از عزت و شرافت داشته و نقطهای بوده که عظمت و عزتی بزرگ را در نظر ملت ایران تداعی میکند»، گفت: بنده شهادت میدهم مقاومت مردم خوزستان از اولین روز جنگ شروع شد و خوزستان به این مقاومت پایبند بود و هنوز آثار این دفاع بر رخ این سرزمین دیده میشود. وی افزود: هیچ نقطهای در کشور مانند خوزستان نیست که اگر در آنجا سرمایهگذاری خوب شود و این سرمایهگذاری تابع برنامهریزی دقیقی باشد، برگشت تضمین شدهای داشته باشد و نتایج آن با سرمایهگذاری در نقاط دیگر قابلقیاس نباشد. سدهایی که در نقاط مختلف این استان احداث شده است، برای مناطق دیگر ایران خیر و برکت دارد، اما ما شاهدیم که مردم خوزستان کمترین بهره را از این خیر و برکت دارند. من میخواهم بگویم نباید سرنوشت خوزستان عقب ماندگی، 20درصد بیکاری و ... باشد. در این لحظه مردم با شعارهای «موسوی موسوی حمایتت میکنیم»، «عدالت کارگری احیا باید گردد» و «معیشت زندگی حق مسلم ماست»، به تشویق میرحسین موسوی پرداختند.
انتقاد از رویکرد دیپلماتیک دولت نهم
موسوی با تایید شعارهای مردم ادامه داد: در این منطقه باید مساله تولید، مشکلات کارگران و همین طور بیکاری حل گردد. وی با اشاره به اینکه تولید کنونی به هیچ وجه در سطح این استان نیست بر امکان ایجاد ارتباط اقتصادی میان مردم این استان و مناطق همجوار در کشورهای همسایه تاکید کرد و گفت: چطور میتوانیم با آمریکای لاتین یا کشورهای دیگر دیپلماسی فعال داشته باشیم، اما نمی توانیم با کشورهای همسایه رابطه خوبی برقرار کنیم؟ چرا ما نمی توانیم با همسایگانمان کار کنیم؟ وی تاکید کرد: معتقدم مردم این منطقه باید در ارتباط با مردم مناطق همجوار در کشور همسایه روابط اقتصادی و تعاملات اقتصادی داشته باشند. در این لحظه بار دیگر مردم با شور فراوان شعار دادند: «موسوی موسوی حمایتت میکنیم».
مردم تضمین میخواهند
نامزد دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به نزدیکی انتخابات تصریح کرد: انتخابات دورانی است که ملت ما فرصت نقد گذشته را پیدا میکند و همچنین فرصت مییابد تا با نگاه به آینده اگر از این اوضاع راضی بود روند فعلی را در کشور تثبیت کند و در غیر این صورت به عنوان حق مسلم خود در یک انتخابات رقابتی آزاد و منصفانه تغییرات لازم را ایجاد کند. وی تاکید کرد: این خواسته همه ملت ما و از جمله مردم اهواز، ایذه، بهبهان، سوسنگرد، آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، باغ ملک، اندیمشک، شوش و دیگر نقاط استان است که با یک تاریخ قوی در انتظار انتخابات آزاد هستند و از اجرای این امر نگرانند. آنها میخواهند یک آرامش و تضمینی برای صیانت از آرایشان در انتخابات وجود داشته باشد.
تبعیض میان اقوام خلاف قانون است
میرحسین موسوی با پایان سخنرانی در مسجد ارشاد به دیدار عشایر بختیاری شهر اهواز رفت و سپس در نشست صمیمانهای با مردم عرب این شهر شرکت کرد. وی در این نشست با تاکید بر نبودن تبعیض میان اقشار مختلف مردم ایران گفت: این تبعیضها هم مخالف اعتقادات ما و هم مغایر قانون است و همچنین با کرامت انسانها نیز در تضاد است. اگر امروز در منطقه خوزستان و در جای جای ایران کسی به زبان عربی سخن میگوید باید تشویق شود و نه اینکه به او ایراد گرفته شود. یکی از نمایندگان اعراب در این نشست خطاب به موسوی گفت: ای موسوی ما حامی شما خواهیم بود. شما به جلو بروید و با مشکلات دست و پنجه نرم کنید و نگران پشتیبانی عربها برای خودتان نباشید. نماینده مردم عرب افزود: من به شما قول حمایت دادهام. من به فرزند شهید بهشتی قول دادهام که هر خوزستانی یک ستاد برای شما باشد.
دیدار با دانشجویان دانشگاه شهید چمران
مهندس میرحسین موسوی در ادامه برنامههایش در سفر به استان خوزستان با حضور در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن سخنرانی در جلسه پرسش وپاسخ با دانشجویان به سوالات آنان درباره مسائل مختلف پاسخ داد. به گزارش «کلمه» در ابتدای این نشست، نمایندگانی از انجمنهای مختلف دانشگاهی به بیان دغدغهها و مشکلات منطقهای و ملی خود پرداختند. میرحسین موسوی در پاسخ به دانشجویی که از او پرسید آیا سکوت شما تنها به دلیل مقابله با قانونگریزی بوده است؟ توضیح داد: کلمه سکوت را قبول ندارم. من در این مدت فعال بودم. در این مدت در مسائل مختلف از جمله علوم سیاسی ... بارها به این مساله پرداختم، اما اکنون زمان دیگری است. وی با تاکید بر اینکه مهمترین مساله عمل کردن در چارچوب قواعد و قوانین است، گفت: اساسا ما برای این انقلاب کردیم که افراد مادامالعمر در مسوولیتها نباشند. وی افزود: اکنون این نگرانی را از تهدید قواعد و قوانین مهم کشوری احساس کردم و به صحنه آمدم. میرحسین موسوی با اشاره به اینکه قوانین در حال به هم خوردن است، گفت: اکنون ما در یک شب تصمیم به حذف دهها شورا میگیریم و اختیار آن را به کمیسیونهای دولت میسپاریم. بنده
در دولت بودهام و با این موارد آشنا هستم. این کمیسیونها کاملا تحت مدیریت رییس دولت و وزرا هستند و نمیتوانند نقش شوراها را به واقع ایفا کنند. در نتیجه همین وضعیت است که ما امروز شاهد رویکردهای نادرست و بینتیجه در سیاستهای پولی هستیم.
مخالفت با استفاده تبلیغاتی از پیشرفتهای هستهای
میرحسین افزود: اکنون بحث تفریغ بودجه در مجلس مطرح است و ما شاهدیم چقدر گزارشات و تخلفات در آن وجود دارد. که اگر به آنها رسیدگی نشود، چیزی از کشور باقی نخواهد ماند. میرحسین با انتقاد از شرایط فعلی دولت ادامه داد: چرا پیشرفتهای هستهای اکنون باید در مقابل عدمتوسعه یافتگی کشور قرار گیرد و چرا این دو مهم با یکدیگر همراه نیستند. فنآوری هستهای صلحآمیز قطعا برای آینده کشور ما امری حیاتی است که بنده به آن اعتقاد راسخ دارم، اما ما نباید از این پیشرفت به عنوان یک ابزار و تبلیغات گروهی در داخل کشور استفاده کنیم. موسوی ادامه داد: هیچ کس مخالف پیشرفت هستهای کشور نیست، اما همه مردم نگران این هستند که این مساله ابزاری تبلیغاتی برای عدهای شود، چرا که دستاوردها و پیشرفتها و پروژههایی که اکنون به ثمر میرسند، ثمره تلاش همه ملت و دولتها و مدیران گذشته هم هستند. کما اینکه فعالیتهای امروز هم ممکن است در زمان دولت دیگری و شاید در ده سال دیگر به ثمر بنشیند.
سرمایهگذار خارجی دیوانه نیست به اینجا بیاید
میرحسین موسوی که در دانشگاه شهید چمران اهواز سخن میگفت، افزود: هیچ کشوری بدون برخورداری از یک فضای جمعی پیشرفت نکرده است. اگر قرار باشد افرادی که تجربه خوبی در مدیریت کشور داشته و دارند در بهترین سالهای تجربی خود کنار گذاشته شوند، ضایعهای بزرگ برای کشور خواهد بود. وی افزود: بنده با جابهجایی رسمی مدیران مخالفم. در سالهای گذشته هم دیدم مدیرانی برکنار شدند که در اول انقلاب در یک دوره بحرانی کشور را اداره میکردند، تجربه کسب کردند، معجزه کردند و پروژههای موفقی را به ثمر رساندند و مملکت کاملا به دست مدیران بیتجربه افتاد. میرحسین موسوی گفت: ما آن مدیران را از دست دادیم. به حدی که اکنون شما میبینید در مهمترین بانک کشور که بانک ملی باشد، در یک دوره 4 ساله 4 مدیر عوض میشودکه اینجا وقتی حرف از سرمایهگذاری خارجی در کشور میشود
باید گفت وقتی در یک کشور ثبات سیاستگذاری و مدیریت وجود ندارد، مگر سرمایهگذاران خارجی دیوانهاند که در اینجا سرمایهگذاری کنند؟ اگر مقداری هم سرمایهگذاری کرده باشد، بسیار اندک خواهد بود.
صوری کردن انتخابات به ضرر کشور است
نخستوزیر دوران دفاع مقدس با اشاره به مساله انتخابات گفت: یکی از نمودهای کرامت، حق دادن به انسانها است برای اینکه در سرنوشت خود سهم داشته باشند. بههمین دلیل است که خواست انتخابات آزاد، منصفانه و رقابتی باید جزو مهمترین شعارهای ملت ما باشد. هر نوع گرایشی برای صوری کردن انتخابات به ضرر کشور ما است. پس از این اظهارات مهندس موسوی دانشجویان حاضر در سالن وی را تشویق کردند.
با نظارت استصوابی مخالفم
میرحسین موسوی همچنین در پاسخ به سوالی درباره فعالیت شورای نگهبان و نظارت استصوابی گفت: شورای نگهبان نهاد مهمی است که بر مصوبات مجلس نظارت میکند. چنین نهادی و مشابه آن در همه جای دنیا نیز وجود دارد. بحث ما درباره موجودیت نهاد نیست. اما بحث این است که بنده نظارت استصوابی را قبول دارم یا با آن مخالفم. بنده مخالف این قانونم، اما چون قانون است اجرا میکنم و به اجرای آن پایبندم. در عین حال معتقدم اگر اکثریت مردم چیز دیگری را بخواهد، هر قانونی نیز از راه قانونی قابلیت تغییر دارد و تغییر آن باید به همین صورت باشد.
عکس: پایگاه خبری قلم، محمد نوروزی
ارسال نظر