ارائه بسته‌ پیشنهادی جدید به 1+5

عکس: فارس

دنیای اقتصاد- محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور که در سفر استانی در کرمان به سر می‌برد طی یک سخنرانی به تحلیل سیاست خارجی ایران پرداخت و با اشاره به بسته پیشنهادی ایران به گروه ۱+۵ که سال گذشته ارائه شده، تصریح کرد: اکنون ما در حال طراحی بسته جدیدی هستیم که آن را ارائه خواهیم داد و در آن راه‌حل مشارکت همه کشورها و ملت‌ها در رفع مسائل جهانی وجود دارد و بر‌اساس آن گفت‌وگو خواهیم کرد. محمود احمدی‌نژاد دیروز در جمع مردم کرمان خاطرنشان کرد: ما سال گذشته بسته‌ای را برای گفت‌وگو ارسال کردیم، اما امروز شرایط عوض شده و در طول یکسال تحولات بزرگی در دنیا رخ داده است. ما بسته جدیدی را طراحی می‌کنیم، این بسته جدید آماده خواهد شد و آن را ارئه می‌کنیم و بر پایه آن که متضمن صلح و عدالت، احترام به ملت‌ها و مشارکت همه‌ آنها در حل مسائل جهانی است، گفت‌وگو می‌کنیم. به گزارش خبرگزاری‌ها، رییس‌جمهور در ادامه افزود: آنها امروز بیانیه صادر کرده‌اند که مسائل را از طریق دیپلماتیک و گفت‌وگو حل کنیم. ملت ایران اهل منطق و گفت‌وگو و همکاری‌های سازنده بر اساس احترام و پایبندی به حقوق ملت‌ها است، ما استقبال می‌کنیم؛ ولی به آنها چند نصیحت می‌کنیم. به آنها می‌گوییم شما خودتان می‌دانید امروز در موضع ضعف هستید و دستتان به جایی بند نیست و از موضع زور دیگر نمی‌توانید کارتان را جلو ببرید. ما به شما توصیه می‌کنیم ادبیات خود را با ملت‌های دیگر اصلاح کنید و به ملت‌ها احترام بگذارید و از موضع آدم‌های خودخواه با ملت ایران صحبت نکنید. هر که بخواهد از موضع خودخواهی با ملت ایران صحبت کند، پاسخ ملت ایران همان است که به آقای بوش داد.

ما اهل منطق و گفت‌وگو هستیم

رییس‌جمهور ادامه داد: ما اهل منطق و گفت‌وگو هستیم و سال گذشته یک بسته‌ پیشنهادی برای گفت‌وگو ارسال کردیم، اما امروز شرایط عوض شده و در طول یکسال اخیر تحولات بزرگی در دنیا رخ داده است. ما بسته‌ جدیدی را طراحی می‌کنیم که آماده خواهد شد و آن را ارائه می‌کنیم که باید بر پایه‌ آن که متضمن صلح و عدالت و احترام به ملت‌ها و مشارکت همه‌ ملت‌ها در حل مسائل جهانی است، گفت‌وگو کنیم.

ما اهل گفت‌وگو و منطق هستیم و به آنها می‌گوییم جهان امروز از مسیر احترام، عدالت و منطق بهتر اداره می‌شود و کسانی که می‌خواهند از منطق تحمیل استفاده کنند، عقب‌مانده هستند؛ گرچه من اعلام می‌کنم به فضل‌الهی هیچ قدرتی از قدرت‌ها سر سوزنی توان تحمیل به ملت ایران را ندارد و نخواهد داشت. ما اهل منطق و گفت‌وگو هستیم و ۳۰ سال است که ملت ایران شما را به منطق، گفت‌وگو و عدالت و پایبندی به قانون دعوت می‌کند.

جمع‌آوری بمب‌های اتمی از آلمان

رییس‌جمهور در ادامه خطاب به قدرت‌های زورگو گفت: کسانی که از تغییر صحبت می‌کنند، باید در رفتار و سیاست‌گذاری‌های خود تغییر اساسی ایجاد کنند. باید از خودخواهی و موضع استکبار با ملت‌ها حرف زدن، دست بردارند و حقوق ملت‌ها را به رسمیت بشناسند و به آن احترام بگذارند. همچنین باید نیروهای خود را از سراسر جهان جمع کنند و به مرزهایشان برگردانند. وی گفت: ما خبرهایی از گوشه و کنار می‌شنویم، شنیده‌ایم آنها می‌خواهند بعد از ۵۰، ۶۰ سال بمب‌های اتمی خود را از آلمان خارج کنند و به کشورشان بازگردانند؛ البته این اقدام خوبی است اما ما فکر می‌کنیم اقدام اساسی این است که تمام زرادخانه‌هایی را که در جهان هست جمع و با انبارهای خود همه‌ اینها را یکجا نابود کنند تا ملت‌ها روی آرامش و راحتی را ببینند.

رییس‌جمهور تصریح کرد: ملت‌ها چه گناهی کرده‌اند که باید در کنار تهدیدات ناشی از زرادخانه‌های اتمی اینها زندگی کنند؛ اگر واقعا دنبال تغییر هستند باید پایگاه‌های اتمی خود را نابود کنند تا نشان دهند می‌خواهند با احترام در کنار ملت‌ها زندگی کنند. وی گفت: چند سال قبل آمدند به دروغ و با بهانه‌های واهی و با هدف جلوگیری از پیشرفت ملت ایران بازی‌های سیاسی طراحی کردند تا استقلال، عزت و مسیر پیشرفت ملت ما را مخدوش کنند. آنها کار را تا جایی بردند که در سعدآباد تهران و بعضا در پاریس به صراحت به طرف ایرانی اعلام کردند که شما باید رشته‌های دانشگاهی خود را که منتهی به دانش هسته‌ای‌ می‌شود، همچنین آزمایشگاه‌های خود را تعطیل کنید. وقتی در سفر اول به اصفهان و نطنز رفتم، دیدم تمام اتاق‌ها و وسایل معمولی را پلمب کرده‌اند. وی با اشاره به سوال خبرنگاری در مورد سفر وی به آمریکا اظهار داشت: به من می‌گفتند شما از منزوی شدن و حمله فلان رژیم نمی‌ترسید؟ من به آنها گفتم اینها و همه اجدادشان هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند و این ما هستیم که آنها را منزوی خواهیم کرد. رییس‌جمهور ادامه داد:‌ چهار سال و نیم قبل کسانی که برای مذاکره رفته بودند، بعد از اینکه توافق کردند همه چیز تعلیق شود به طرف مقابل گفتند ما علم و فن‌آوری می‌خواهیم، اجازه بدهید ۲۰ دستگاه (سانتریفیوژ) داشته باشیم، ولی جواب گستاخانه طرف مقابل این بود که اگر شما می‌خواهید ۲۰ تا دستگاه داشته باشید ده سال باید مذاکره کنید، شاید بعد از ده سال اجازه یابید ۲۰ دستگاه داشته باشید. رییس‌جمهور افزود: اما امروز به لطف خداوند و با وحدت ملت ایران و توصیه‌های مقام معظم رهبری و حرکت پشت سر ایشان، نزدیک به ۷هزار از آن دستگاه‌ها در نطنز می‌چرخد و به ریش آنها می‌خندد. رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: حفظ منابع عمومی و ثروت ملی وظیفه‌ای همگانی است. ما هر روز در مصرف نان، آب و انرژی با اسراف، بد مصرف کردن و هدر دادن منابع ملی مواجه هستیم. در بخش اداری هم به‌‌رغم صرفه‌جویی‌ها و کنترل‌ها هنوز منابع قابل توجهی از مسیر صحیح خارج می‌شود که باید مورد کنترل و برنامه‌ریزی بیشتر قرار گیرد. در مصرف عمومی، وقت، هزینه‌های خانواده‌ها، هزینه‌های شهر و روستا و محله همچنان با اسراف و مصرف ناصحیح مواجه هستیم.

در بخش بهداشت و درمان و مصرف دارو و لوازم با اسراف مواجهیم که در آینده درباره‌ این موارد با ملت عزیز سخن خواهم گفت. رییس‌جمهور در ادامه گفت: صیانت از فرهنگ، استقلال، تمدن و ارزش‌های اخلاقی در گرو صیانت از منابع انسانی است و این امر خود در گرو تعلیم، تربیت و تعالی است؛ تعلیم و تربیتی که مقصد آن شکوفایی حقیقی انسان‌ها و تجلی اسماء الهی و ارزش‌های ذاتی در تک تک انسان‌ها باشد. تعلیم و تربیتی که حق‌طلبی و خداخواهی را که در ذات انسان نهفته است، شکوفا کند.

برچیدن ۶۰درصد کپرهای جنوب کرمان در دولت نهم

رییس‌جمهور با بیان اینکه در آغاز کار دولت نهم بیش از ۴۰هزار خانواده در جنوب کرمان در کپر زندگی می‌کردند گفت: تاکنون بیش از ۶۰درصد آن کپرها برچیده شده و تا پایان سال بقیه آن نیز برچیده خواهد شد. وی در بخش پایانی سخنان خود در جمع مردم کرمان گفت: استان کرمان مردمی سختکوش و وفادار دارد، اما تبلیغاتی که درباره برخوردار بودن این استان می‌شد درست نبود چرا که استان کرمان استانی صددرصد برخوردار نیست خصوصا در جنوب کرمان که بیش از ۴۰هزار خانواده در کپر زندگی می‌کردند. وی با اشاره به تشکیل گروه ویژه‌ای از سوی دولت برای سامان‌دهی سکونت این خانواده‌ها افزود: پس از دور اول سفر استانی هیات دولت به کرمان بیش از ۶۰درصد آن کپرها برچیده شده و به فضل خدا امسال بساط کپرنشینی از این استان برچیده خواهد شد. وی تصریح کرد: پروژه‌های مهمی پس از دور اول سفر استانی در کرمان اجرا شده یا در دست اجرا است اما در این سفر نیز ۶۰ طرح بزرگ صنعتی برای استان کرمان تصویب می‌شود که باید به صورت عادلانه بین نقاط مختلف این استان توزیع شود. رییس‌جمهور گازرسانی به استان‌های باقی‌مانده، تصویب ۶ منطقه نمونه گردشگری و توسعه مراکز آموزشی فرهنگی و ورزشی را نیز از دیگر تصمیمات هیات دولت دانست که در این سفر به تصویب خواهد رسید.

استعفای ثمره‌هاشمی برای فعالیت در ستاد احمدی‌نژاد

مجتبی ثمره‌هاشمی، مشاور عالی رییس‌جمهور طی نامه‌ای استعفای خود را تقدیم محمود احمدی‌نژاد کرد.به گزارش رجانیوز، در حالی که فعالیت ستادهای مردمی حامی رییس‌جمهور در سراسر کشور آغاز شده و رییس‌جمهور تاکید دارد، افراد دولتی حق اثرگذاری بر انتخابات را ندارند، مجتبی ثمره هاشمی که مشاورت عالی رییس‌جمهور را بر عهده داشته و مسوولیت اصلی این ستادهای مردمی نیز به وی واگذار شده است، به منظور رفع هرگونه شائبه احتمالی، طی نامه‌ای به احمدی‌نژاد، استعفای خود را اعلام کرد. متن کامل نامه استعفای ثمره‌هاشمی به شرح زیر است:

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد

سلام علیکم

با تشکر بی‌دریغ و فراوان از حضرتعالی که به اینجانب فرصت خدمتگزاری در دولت کریمه نهم را که پرچمدار گفتمان انقلاب اسلامی، توحید، عدالتخواهی، عشق و محبت، پاکی و پاکدستی، خدمت به مردم و پیشرفت و تعالی کشور است، در سمت مشاورت فراهم کردید، اجازه می‌خواهم استعفای خود را از این سمت تقدیم نمایم تا فرصت برای ورود به عرصه‌های دیگری از انجام وظیفه فراهم شود. لطفا موافقت فرمایید.

ارادتمند: سید مجتبی ثمره هاشمی ۲۵/۱/۸۸

بر اساس این گزارش، ثمره هاشمی فعالیت سیاسی خود را در اوایل انقلاب با معاونت سیاسی استانداری آذربایجان غربی آغاز کرد. وی تاکنون در سمت‌هایی چون سرپرست استانداری آذربایجان غربی، معاونت سیاسی استانداری کردستان، شهردار سنندج، مشاور سیاسی استاندار کردستان، قائم‌مقام دانشگاه آزاد کردستان، مدیرعامل آتی‌ساز و مدیرکل ارزشیابی وزارت امورخارجه فعالیت کرده است. وی مدتی مشاور حوزه برنامه‌ریزی صدا‌وسیما، معاون آموزشی و سپس رییس دانشکده صدا‌وسیما بود.همچنین ثمره هاشمی پیش از این معاونت سیاسی وزیر کشور را بر عهده داشت.