نگاه رسمی - وزیر کار و امور اجتماعی خبر داد:

عدم تحقق ۸۰۰هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده

شماره روزنامه: ۱۶۷۱ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۸۳۱۱۵ خبر

وزیر کار و امور اجتماعی گفت: گرچه قرار بود سالانه یک میلیون و ۲۰۰هزار فرصت شغلی ایجاد شود، اما با روند کنونی و مشکلات تولید، امسال حداکثر ۴۰۰ تا ۴۵۰هزار شغل بیشتر ایجاد نمی‌شود.

عدم تحقق 800هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده

وزیر کار و امور اجتماعی گفت: گرچه قرار بود سالانه یک میلیون و ۲۰۰هزار فرصت شغلی ایجاد شود، اما با روند کنونی و مشکلات تولید، امسال حداکثر ۴۰۰ تا ۴۵۰هزار شغل بیشتر ایجاد نمی‌شود. محمد جهرمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در زمینه طرح تحول اقتصادی و انتقادهای اخیرش به این طرح و همچنین ارتباط آن با بحث انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: این موارد انتقاد یا نظر است، بستگی به تلقی شما دارد، اما من سعی می‌کنم نگاه‌های اصلاحی و بیشتر برای حل مشکلات مردم داشته باشم و راهکارهایی برای حمایت از تولید و افزایش تولید و ایجاد فرصت شغلی برای جوانان دنبال کنم.وی افزود: اگر موضوع طرح تحول و سیاست‌های پولی و بانکی و افزایش بهره‌وری و حل مشکل تولیدکنندگان از جانب من مطرح می‌شود، آیا به معنای انتقاد از وضع موجود است.وزیر کار و امور اجتماعی افزود: در مقاطع مختلف در مورد مشکلات تولیدکنندگان صحبت کرده‌ام، از جمله برای حل مشکل کشاورزان، چندی پیش مشکل سیب‌زمینی‌کاران را دنبال کرده‌ام و تکیه بر ارائه راهکار در این مسائل دارم.جهرمی در زمینه طرح تحول اقتصادی با اشاره به اینکه طرح تحول اقتصادی اولویت ندارد، تصریح کرد: در صورت اولویت دادن به کل طرح، به نظرم اولویت در هفت بند این طرح روی بهره‌وری و اصلاح سیستم بانکی و کوچک‌کردن دولت، واگذاری کارها به بخش خصوصی، اجرای کامل سیاست‌های اصل ۴۴ است و اگر این مسائل را که می‌شنوید، مرا به عنوان منتقد تلقی کنید، قضاوت با شماست، اما اگر به عنوان ارائه راهکار و ارائه سیاست برای حل مشکل می‌دانید،‌ باز هم مختارید.وزیر کار و امور اجتماعی افزود: ایران نیازمند طرح نو و مدیران توانمند و تیم اجرایی شایسته و مدیریت خردمندانه است.جهرمی در مورد انحراف بنگاه‌های زود بازده از اهداف گفت: وزارت کار درخواست بازرسی از این بنگاه‌ها را ارائه کرد با وجودی که مجموعه بنگاه‌های کوچک بین ۹ تا ۱۰درصد از کل تسهیلات بانکی را جذب کرده‌اند، اما درخواست شد هم بانک مرکزی و هم سازمان بازرسی و مرکز پژوهش‌های مجلس و هرگروه رسمی یا غیررسمی که اعلام آمادگی کند، برای بررسی و نظارت بر بنگاه‌ها اعزام می‌شود.

جهرمی افزود: براساس بررسی بانک مرکزی در نهایت ۱/۴درصد به لحاظ مبلغ تسهیلات انحراف در اهداف بنگاه‌های کوچک و کارآفرین مشاهده شد. همچنین مرکز پژوهش‌ها نیز بررسی کرده، ولی هنوز جمع‌بندی خود را ارائه نکرده است.

وزیر کار و امور اجتماعی در مورد تغییر رییس کل بانک مرکزی گفت: نگاه آقای دکتر بهمنی رییس کل جدید بانک مرکزی همان رویکرد وزارت کار به تولید است، ایشان هم مدل اقتصادی که ارائه می‌کند، در جهت حمایت از تولید و کاهش تورم از طریق افزایش تولید است.جهرمی اظهار امیدواری کرد: با چنین رویکردی سازوکار مناسبی فراهم شود که تولیدکننده بتواند راحت‌تر از منابع بانکی استفاده کند و هزینه‌های مالی که امروزه در بخش اعظم تولید در مقایسه با کشورهای دیگر بالا است، هر چه سریعتر در جهت کاهش هزینه گام برداشته شود.وی افزود: سیاست‌ها باید به گونه‌ای باشد که هزینه تمام شده تولید کاهش یافته و برای صادرات رقابت‌پذیر شود.

وزیر کار و امور اجتماعی افزود: در حالی که تولیدکننده خارجی با نرخ یک تا دو درصد وام دریافت می‌کند، چگونه تولیدکننده داخلی با تسهیلات ۲۰ تا ۲۴ درصد می‌تواند با آن رقابت کند و هزینه تولید را کاهش دهد.وی افزود: در حالی که بانک‌های خصوصی رقم‌های بالاتر از ۲۴درصد از تولیدکننده دریافت می‌کنند، تولیدکننده داخل نمی‌تواند هزینه‌های تولید را کاهش دهد و با مشابه خارجی رقابت نماید.وی ادامه داد: با افزایش هزینه تولید نمی‌توان انتظار داشت تولیدکننده در بازارهای جهانی حضور داشته باشد.

جهرمی گفت: منابع بانکی با نظارت صحیح باید به سمت تولید هدایت شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن