رییس سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده قطعا از روز اول مهر اجرا می‌شود، از نشست با برخی اتحادیه‌های صنفی برای بررسی شرایط آن‌ها به دلیل «امکان از بین رفتن رقابت در بازار با اعمال مالیات سه‌درصدی برای برخی واحدهای صنفی» خبر داد. علی‌اکبر عرب‌مازار در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی کشور کمک می‌کند که قانون مالیات بر ارزش افزوده به صورت تدریجی اجرا شود و ما موظفیم به سوالاتی که برای عده‌ای از مودیان مالیاتی پیش می‌آید، پاسخ بدهیم.

وی در مورد تکالیف فعالان اقتصادی از اول مهر ماه تاکید کرد: هر واحد صنفی یا فعال اقتصادی که در سال ۸۶ بالای ۳۰۰‌میلیون تومان فروش داشته یا در پنج ماه اول امسال بالای ۱۲۵‌میلیون تومان فروش داشته باشد، یعنی به طور کلی روزانه بالای یک‌میلیون تومان فروش کند، باید به هنگام فروش فاکتور صادر کند و روی کالاهایی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند، سه‌درصد اضافه و آن را ثبت کند.

عرب‌مازار در مورد بار تورمی این طرح گفت: این طرح اصلا باعث تورم نمی‌شود چون سه‌درصد مالیات تجمیع عوارض حذف شده و برای برخی کالاها مثل نوشابه، نرخ مالیاتی ۱۲‌درصدی کاهش یافته است، ضمن اینکه در حال حاضر اجرای مالیات بر ارزش افزوده باعث شده است که برخی کالاها به وفور به بازار ریخته شود و به قولی فروشنده زیاد شود و خریدار کم که خود به خود سطح عمومی قیمت‌ها پایین بیاید.