رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی‌با انتقاد از اظهارات برخی مسوولان که مدارک علمی‌را کاغذ پاره می‌دانند که باید دور ریخته شود، بررسی مدارک دانشگاهی مدیران کشور را اصالت بخشی به علم دانست. علی عباسپور تهرانی فرد در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به نامه اخیر ریاست جمهوری به وزیر علوم برای بررسی مدارک علمی ‌و دانشگاهی برخی مدیران افزود: در کشور مکانیزم مشخصی برای بررسی مدارک دانشگاه‌های خارج از کشور یا اخذ مدارک از دانشگاه‌های داخل وجود دارد. اخذ مدرک از دانشگاه‌های داخل باید فرایند دقیقی را طی کند تا مدرک آموزش عالی رسمی‌محسوب شود؛ لذا مدرکی که از دانشگاه‌های داخل اخذ می‌شود، اصالت دارد.

وی اظهار کرد: اعتبار یا عدم اعتبار مدرک خارج از کشور نیز از نظر قانونی کاملا مشخص است و بر این اساس، مدارک دانشگاه‌های خارج از کشور باید به تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت برسد در غیر این صورت حتی اگر از معتبرترین دانشگاه‌های خارج نیز اخذ شده باشد، در کشور ما معتبر نیست و نمی‌توان برای آن مزایایی را در نظر گرفت.

وی گفت: در صورتی که مدرک فرد توسط وزارت علوم یا بهداشت تایید نشود، هیچ دستگاه اجرایی نمی‌تواند بر اساس این مدارک به افراد مزایایی اعطا کند. دادن این مزایا به افراد اشکالاتی را مانند دانشگاه هاوایی که تعدادی از مسوولان به مدارک آن دست یافتند، به وجود می‌آورد. البته با پیگیری‌های مجلس بالاخره جلوی صدور مدرک توسط این دانشگاه گرفته شد و افراد خاطی این پرونده نیز مجازات شدند.

وی افزود: انعطاف‌پذیری مسوولان در مقابل برخی مدارک و عدم دقت در مورد تاییدیه وزارت علوم که باید همراه مدرک خارجی باشد، موجب می‌شود که عده‌ای به مدارکی دسترسی یابند و با رابطه‌ای که دارند، موفق شوند مزایایی را نیز به وسیله ‌این مدارک دریافت کنند.

عباسپور خاطرنشان کرد: مجلس نیز در آخرین رای اعتماد با چنین وضعیتی مواجه شد.

وی اظهار کرد: برخی مسوولان مدارک علمی‌ را کاغذ پاره‌ای می‌دانند که باید دور ریخته شود در حالیکه مدارک دانشگاهی و علمی‌ نشان‌دهنده و تعیین‌کننده وضعیت علمی ‌فرد است.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات حرکت رییس جمهوری در ارائه نامه به وزیر علوم برای بررسی مدارک برخی مدیران را اصالت بخشیدن به جریان علمی ‌کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: هر مسوولی که به سمتی می‌رسد معلومات علمی‌اش مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه از این حرکت به عنوان یک دانشگاهی استقبال می‌کنیم گفت: انتظار داریم از این پس برخورد متناسب با افرادی که مدارکشان مورد تایید نیست صورت گیرد و مسوولان نیز نه تنها در مورد انتخاب یک فرد برای مسوولیتی به علم وی و سطح علمی‌ وی توجه کنندبلکه به اصالت مدارک علمی ‌نیز توجه داشته باشند.

عباسپور اضافه کرد: ما از عملکرد وزارت علوم در گذشته و حال درباره تایید مدارک دانشگاه‌های خارج از کشور دفاع می‌کنیم و به طور قطع این اطمینان برای ما وجود دارد که هر فردی که مدرکی از خارج از کشور دارد، در صورت ارائه به وزارت علوم، این وزارتخانه مدرک را به درستی مورد بررسی قرار داده و در صورت صحیح بودن مدرک و داشتن اعتبار مرکز آموزش عالی نسبت به تایید مدرک اقدام می‌کند.

وی افزود: مشکل به دستگاه‌ها و سایر ارگان‌ها مربوط می‌شود که بدون دریافت تاییدیه مدرک از وزارت علوم به فرد امتیازاتی ارائه می‌دهند در حالی‌که قانون این اجازه را نمی‌دهد و در صورتی که دادن مسوولیت و سمت بر اساس مدرک به فرد باشد، باید حقوق، رتبه و مسوولیت از فرد پس گرفته شود و فرد به شرایط قبل از مسوولیت بازگردد.