آیت‌ا... حائری شیرازی:

کاهش نرخ بهره بانکی باید پله‌پله صورت بگیرد

شماره روزنامه: ۱۵۴۳ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۵۶۷۸۱ خبر

نماینده مقام معظم رهبری با اشاره به علاقه‌مندی دولت نسبت به کاهش نرخ بهره، گفت: این کاهش باید پله‌پله صورت بگیرد تا کمترین عوارض را داشته باشد.

نماینده مقام معظم رهبری با اشاره به علاقه‌مندی دولت نسبت به کاهش نرخ بهره، گفت: این کاهش باید پله‌پله صورت بگیرد تا کمترین عوارض را داشته باشد. به گزارش ایسنا، آیت‌ا... محی‌الدین حائری شیرازی، بر ضرورت نگرش علمی به موضوعات جامعه تاکید کرد و گفت: علت گرانی مسکن و زمین، تورم، بیکاری و عدم امنیت در سرمایه‌گذاری، سیستم دولتی است.

وی گفت: سیستم دولتی پیمانکاری است که نمی‌توان از او ضمانت و غرامت گرفت؛ چرا که اساسا دولت ضمانت‌پذیر نیست و مگر می‌شود در برابر تخلفات سیستم، اعتراض کرد؟

وی مشکلات اصلی کشور را ناشی از تصدی‌گری دولت دانست و گفت: هر جا که دولتی‌تر عمل کردیم، تورم شدیدتر شد. مثل تورم شدید در مسکن که ناشی از وابستگی شدید مسکن به دولت است. نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اصل ۴۴ تنها گوشه‌ای از انتقال به بخش‌خصوصی است و مساله آب و زمین در این اصل مشخص نشده است. امام‌جمعه شیراز افزود: پول اعتباری در دنیای امروز با نرخ بهره یک تا ۵/۱‌درصد به سلامت نزدیک‌تر است تا نرخ بهره ظاهرا ۱۱‌درصدی و باطنا ۲۴‌درصدی در بانک‌های ایران.

وی گفت: دولت علاقه‌مند است که نرخ بهره را کاهش دهد؛ اما این کاهش باید پله‌پله صورت بگیرد تا کمترین عوارض را داشته باشد. باید راهکارهایی را پیدا کنیم؛ چراکه جهان علاقه‌ای به حذف بهره سیستم اقتصادی خود ندارد. نماینده مردم فارس در خبرگان رهبری، نرخ تورم را ناشی از کاهش بهره‌وری و افزایش مصرف دانست و گفت: تورم نسبت مستقیمی با مصرف و نسبت معکوس با تولید دارد.

وی گفت: وقتی بیشترین میزان مصرف و اسراف را در بین کشورهای عالم داریم، باید بیشترین نرخ تورم را هم داشته باشیم. بنابراین زمانی از تورم نجات پیدا می‌کنیم که بهره‌وری را افزایش دهیم.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن