معاون اول به دیدار لاریجانی رفت
ابراز امیدواری به تصویب لایحه برداشت از ذخیره ارزی
دنیای اقتصاد - معاون اول رییسجمهور، با اشاره به لایحه دوفوریتی روز سهشنبه دولت در رابطه با حل مشکلات ناشی از خشکسالی و سرمازدگی که یک فوریت آن به تصویب مجلس رسید، گفت: امیدواریم بتوانیم از محل ارز ناشی از این قانون هم در جهت واردات کالاهای اساسی برای تعدیل آثار تورمی و هم در جهت بهبود و کارآیی بخشیدن به نظام تولید اقداماتی انجام دهیم. داوودی قول همکاری داد، قول تصویب برداشت از ذخیره ارزی را گرفت
وعده مجلس در برابر وعده دولت
پرویز داوودی، معاون اول رییسجمهور ظهر دیروز با حضور در ساختمان مشروطه مجلس با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا، داوودی پس از این دیدار که حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید، به همراه لاریجانی در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد.
معاون اول رییسجمهور هدف از این دیدار را تبریک و خوشآمدگویی به لاریجانی عنوان و خاطرنشان کرد: بهحمدا... دکتر لاریجانی یکی از نیروهای باسابقه و انقلابی نظام هستند و خدا به ایشان توفیقی داده که در این مقطع حساس در این جایگاه حساس برای پیشرفت کشور عزیزمان و رفاه حال مردم و برای حل مشکلات موجود قرار بگیرند و انشاءا... خداوند به ایشان توفیق خواهد داد که وظیفهشان را به خوبی انجام دهند.
وی گفت: بنده به عنوان معاون اول دولت نهم این وظیفه را داشتم که خدمت ایشان برسم و خوشآمد بگویم. داوودی با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر هماهنگی و همکاری و یکدلی بین قوا، افزود: در این دیدار نیز در رابطه با این مساله صحبتهایی به میان آمد.
معاون اول رییسجمهور، با بیان اینکه بنده از طرف دولت و رییسجمهور اعلام کردم که دولت دربست در خدمت مجلس شورای اسلامی و ریاست این مجلس است، خاطرنشان کرد: ما تلاش میکنیم در مسائل مختلفی که در حوزههای مختلف پیش میآید، در خدمت مجلس باشیم و همه نوع هماهنگی انجام دهیم تا بتوانیم مسائل را بهتر و با کارآیی بیشتر جلو ببریم.
داوودی با اشاره به مطرح شدن بحث کنترل تورم و هماهنگیهای لازم بین دو قوه در این دیدار، گفت: هماکنون کالاهای اساسی ما در بازارهای بینالمللی با توجه به افزایش قیمت نفت، افزایش قیمت چند برابر پیدا کرده است و حملونقل به شدت در دنیا گران شده است و متاسفانه ما همه ساله حدود ۴۰میلیارد دلار واردات داریم؛ بر این اساس ما نیز طبیعتا از این افزایش قیمتها متاثر میشویم.
وی با اشاره به اینکه این افزایش قیمتها، قیمتهای داخلی کشور را هم افزایش میدهند، افزود: با توجه به این مساله ما باید تمهیدات لازم را بیندیشیم. خوشبختانه آقای لاریجانی هم این قول را دادند که مجلس محترم و ایشان تمام همت خود را بگذارند تا با هماهنگی دولت ما بتوانیم آثار این تورم را تعدیل کنیم و سیاستهای جبرانی لازم را داشته باشیم.
معاون اول رییسجمهور، با اشاره به لایحه دوفوریتی روز سهشنبه دولت در رابطه با حل مشکلات ناشی از خشکسالی و سرمازدگی که یک فوریت آن به تصویب مجلس رسید، گفت: با کارشناسی خوبی که مجلس در این زمینه خواهد کرد، امیدواریم که هر چه زودتر این لایحه به صحن بیاید و بتوانیم از محل ارز ناشی از این قانون و در صورت تصویب کامل آن، هم در جهت واردات کالاهای اساسی برای تعدیل آثار تورمی و هم در جهت بهبود و کارآیی بخشیدن به نظام تولید به ویژه در بخش کشاورزی برای اینکه بتوانیم با کارآیی بالاتری محصولات را به دست آوریم، اقداماتی انجام دهیم.
داوودی همچنین به رشد ۷ درصدی تولید در سال ۸۶ اشاره و ابراز امیدواری کرد که در سال ۸۷ بتوانیم با همین هماهنگیها رشد تولید ناخالص داخلی را از این هم بالاتر ببریم و همچنین بیکاری ۹درصدی که هماکنون وجود دارد، بتوانیم برای سال ۸۷ کمتر کنیم و در عین حال فشارهای تورمی بینالمللی را هم تعدیل ببخشیم. وی افزود: در این دیدار دکتر لاریجانی قول دادند که تمام همکاریهای لازم را با دولت انجام دهند تا بتوانیم این بار سنگین را به جلو ببریم.
ادامه بررسی ادغام بانکها
معاون اول رییسجمهور همچنین گفت: دولت در کنار فعالیتهای جاری خود به اصلاحات ساختاری در نظام اجرایی دست میزند که از جمله این موارد اصلاح رفتار، ساختار و قوانین بانکها است.
وی افزود: در حکمی که رییسجمهور به بنده داد، دو حکم وجود داشت، یکی اصلاح رفتارهای بانکها و دیگری اصلاح ساختارها و قوانین، که اصلاح رفتار بانکها نزدیک ۹ آییننامه مستقیم داشت و چند آییننامه نیز در دولت تصویب شد که در مجموع شاید حدود ۱۶ آییننامه و دستورالعمل بود که توسط بانک مرکزی ابلاغ شد. کاری که خود بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی و دستگاهها انجام دادند که هماکنون نیز در بانکها به تدریج این موارد شکل گرفته و در حال انجام است. داوودی با تاکید بر این نکته که شکلگیری این آییننامه در جهت انضباط بیشتر پولی و مالی کشور، انضباط بیشتر بانکها و سوق یافتن مسیر تسهیلات برای راههایی است که کارآیی و بهرهوری بالاتر داشته باشد، افزود: بحث اصلاحات ساختاری و اصلاح قانون نیز حکم دیگر آقای رییسجمهور به بنده بود که در آن زمینه فعالیتهای گستردهتری انجام شده است.
معاون اول رییسجمهور تصریح کرد: برای اصلاح ساختار و قوانین بانکها اقدامات گستردهای صورت گرفت و کارشناسان، استادان دانشگاه و حوزه و نخبگان عرصه اقتصاد پیشنهادهای مختلفی را ارائه کردند که در کمیتههای مربوطه مورد بررسی قرار میگیرد.
داوودی ادغام بانکها را یکی از طرحهای پیشنهادی برای اصلاح ساختار بانکها دانست و گفت: این پیشنهاد همچون سایر نظرات ارائه شده در حال بررسی است و نتیجه آن پس از جمعبندی نهایی توسط مسوولان ذیربط اعلام میشود.
علی لاریجانی نیز که پس از این دیدار به همراه داوودی در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، ضمن تشکر از معاون اول رییسجمهور به خاطر حضور در خانه ملت، گفت: سپاسگزاریم که با دید و نگاه باز تلاش میکنند که مسائل و مشکلات اصلی کشور حل شود.
وی با اشاره به سخنان داوودی در رابطه با کنترل تورم و مشکلات مربوط به خشکسالی و سرمازدگی، گفت: این مساله در تذکرات روز سهشنبه نمایندگان مجلس تجلی زیادی داشت. لاریجانی خاطرنشان کرد: اهتمام دولت قطعا مورد تایید مجلس است.
رییس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با همکاری و تعامل قوا، اظهار کرد: پیش از این در این زمینه با رییسجمهور نیز بحثهایی صورت گرفت که کمیتهای به منظور حل اختلافنظر و تفاوت رایهای احتمالی بین قوا تشکیل شود، تا این مسائل را در جلساتی مورد توجه قرار دهند و برخی از کارهایی که از قبل باید مورد همفکری واقع شود، در جلسات مشترکی بین مجلس و دولت مورد توجه قرار گیرد و از نظرات تخصصی نمایندگان مجلس استفاده شود تا طرحهای پختهتر و دقیقتری که همه نیروهای نخبه در جامعه حامی آن هستند، به صحنه بیاید.
وی گفت: ما امیدواریم این ارتباطی که بین قوا در حال به وجود آمدن است، شرایط را دقیقتر، منطقیتر و طرحها را از یک پتانسیل عقلانی قویتر برخوردار کند، تا انشاءا... نتایج آن در پیشرفت کشور و توسعه کشور با همان رویکرد عدالتخواهانه بهتر محقق شود.
بوش؛ جوجهتیغی سیاسی
لاریجانی همچنین در پاسخ به اظهارات اخیر بوش که دستیابی ایران به سلاحهای اتمی را خطرناک خوانده بود، گفت: نباید به حرفهای بیارزش جوجهتیغیهای سیاسی گوش کرد. وی افزود: آنها هر از گاهی اظهاراتی بیمحتوا درباره فعالیتهای هستهای ایران مطرح میکنند، اما کسانی که مدعی هستند، باید سند درست برای صحت سخن خود ارائه دهند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بار دیگر تاکید کرد: فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران صلحآمیز است و همه تلاش خود را به کار گرفتهایم تا این موضوع در سایه دیپلماسی خردمندانه و منطقی پیگیری و نهایی شود و ملت ایران با طرح مسائل بیمحتوا از حق مسلم خود چشمپوشی نمیکند.
ارسال نظر