اختلافات شهرداری و دولت به توحید رسید

شماره روزنامه: ۱۵۱۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۵۱۱۶۳ خبر

هنوز اختلاف شهرداری و دولت بر سر منوریل و مترو به پایان نرسیده است که این دو بر سر تونل توحید نیز دچار اختلاف شدند.<br>مدیرکل دفتر هماهنگی حمل‌ونقل و ترافیک سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، با اشاره به دو دوره مکاتبه با معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: مطالعات ترافیکی تونل توحید را درخواست کرده‌ایم؛ اما هنوز اقدامی برای ارائه این مطالعات از سوی شهرداری تهران انجام نشده است.

هنوز اختلاف شهرداری و دولت بر سر منوریل و مترو به پایان نرسیده است که این دو بر سر تونل توحید نیز دچار اختلاف شدند.

مدیرکل دفتر هماهنگی حمل‌ونقل و ترافیک سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، با اشاره به دو دوره مکاتبه با معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: مطالعات ترافیکی تونل توحید را درخواست کرده‌ایم؛ اما هنوز اقدامی برای ارائه این مطالعات از سوی شهرداری تهران انجام نشده است. سیدمجتبی شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: اولین مکاتبه سازمان شهرداری‌ها برای دریافت مطالعات ترافیکی تونل توحید مربوط به اواخر سال گذشته است که بدون پاسخ ماند و در هفته گذشته نیز مجددا نامه‌ای را در همین رابطه به معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ارسال کرده‌ایم.

وی با تاکید بر این که باید قبل از انجام پروژه‌های ترافیکی در شهر تهران، مطالعات آنها کامل ارائه شود، گفت: بهتر است شهرداری تهران همان‌طور که در مورد به کارگیری مشاوران خارجی در مورد پروژه منوریل اصرار دارد، در مورد اجرای پروژه‌های مهمی چون تونل توحید هم مطالعات کافی را انجام دهد.

شفیعی یادآورشد: در پروژه تونل توحید میلیاردها تومان هزینه می‌شود، ولی مطالعات ترافیکی آن را ارائه نمی‌کنند و مشخص نیست که از نظر اقتصادی جایگزینی برای این طرح وجود داشته است یا نه!

وی با بیان این که زمینه اجرای احداث پل به جای تونل در این محدوده وجود دارد و قطعا هزینه تقریبی احداث پل یک دهم ساخت تونل است، اظهارکرد: به نظر می‌رسد با توجه به مشکلاتی که تونل از نظر ایمنی و هزینه دارد، گزینه احداث پل بسیار مناسب‌تر باشد.

مدیرکل دفتر هماهنگی حمل و نقل و ترافیک سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، تاکید کرد که سازمان شهرداری‌ها مخالف اجرای این پروژه نیست؛ بلکه معتقد است باید اولویت‌بندی و کار کارشناسی دقیقی در مورد پروژه‌های مهم شهر تهران صورت گیرد.

وی تصریح کرد: مطالعات ترافیکی تونل توحید با توجیه ترافیکی کامل صورت نگرفته است، چرا که این مطالعات توسط حوزه معاونت عمرانی تهیه شده است که تخصص کافی در این زمینه ندارند.

شفیعی اضافه کرد: تجربه ناموفق شهرداری تهران در برخی پروژه‌ها از جمله پل تقاطع بهبودی نشان می‌دهد که کار کارشناسی بیشتری در مورد چنین پروژه‌هایی ضرورت دارد، پل فلزی آماده شده برای تقاطع بهبودی محصولی سفارشی است که به دلیل فاصله دهانه‌های آن، این پل در نقاط دیگر شهر قابل استفاده نیست و در واقع این پل با توجه به نیاز محلی آن منطقه طراحی و تعبیه شده است.

وی به ارائه مطالعات خط یک سامانه اتوبوس‌های تندرو (BRT‌) توسط شهرداری تهران اشاره کرد و به ایسنا گفت: این مطالعات به هیچ وجه توجیه ترافیکی ندارد و بخشی از آن تاریخچه و عکس در مورد BRT در دنیا و بخشی هم نقشه‌های مسیر است و می‌توان گفت که این مطالعات مراحل استاندارد مطالعات ترافیکی را در اجرای پروژه طی نکرده است.

مدیرکل دفترهماهنگی حمل و نقل و ترافیک سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور معتقد است: تیم مطالعه‌کننده در این پروژه، متخصصان ترافیکی نبوده‌اند و بیشتر در حوزه ریاضیات تخصص دارند.

وی تاکید کرد: به دلیل نبود همین مطالعات ترافیکی است که تقاطع‌ها در سامانه اتوبوس‌های تندرو پس می‌زنند و مسوولان نمی‌توانند تقاطعات را با هم هماهنگ کنند و بعد پیشنهاد تقاطع غیرهمسطح را می‌دهند و باز پس از مدتی آن را جمع می‌کنند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن