وی افزود: «اگر بتوانیم این توافق را هرچه زودتر انجام دهیم روی مسائل داخلی ما هم اثر مثبت می‌‌‌گذارد. اگر آمریکایی‌‌‌ها در گذشته این آمادگی را داشتند که در رابطه با آژانس و بسته شدن پرونده ایران، پس از انتخابات امتیاز دهند یا به نحوی پرونده را ببندند، در چنین وضعیتی آنها این آمادگی را ندارند.» سفیر اسبق ایران در نروژ توضیح داد: «کار توافق مشکل شده اما نمی‌توانیم بگوییم کان لم یکن شده و توافقی صورت نمی‌گیرد. پیش از انتخابات آمریکا و شروع اعتراضات در ایران فرصت خوبی برای توافق وجود داشت و امیدواری‌‌‌ها هم نسبتا بالا بود و همه فکر می‌کردند این توافق انجام می‌شود. اما با توجه به نامه‌‌‌نگاری‌‌‌هایی که از طریق اروپا به عنوان واسطه صورت گرفت، در نامه آخر آمریکایی‌‌‌ها اعلام کردند که پاسخ ایران پاسخی نیست که بر اساس آن بتوان با سرعت توافق کرد. به‌ویژه آنکه آمریکایی‌‌‌ها در آستانه انتخابات بودند و خواسته ایران در آن زمان این بود که پرونده ایران در آژانس بسته شود.»

وی ادامه داد: «اگر آمریکایی‌‌‌ها می‌‌‌خواستند در آن موقع امتیاز دهند، مورد حمله رقبای خود یعنی جمهوری‌خواهان قرار می‌‌‌گرفتند و از آن طرف هم کشورهای عربی مثل عربستان و به‌ویژه اسرائیل فشار می‌‌‌آوردند. همه اینها باعث شد که آمریکا توافق را به بعد از انتخابات منتقل کند. اما بعد از انتخابات سه اتفاق شدت گرفت که با تمام امیدی که برای مذاکرات پس از انتخابات، به‌ویژه درصورت موفقیت نسبی دموکرات‌‌‌ها داشتیم، هنوز رخ نداده و بعید هم است که تا هفته‌‌‌های آینده رخ دهد.» این کارشناس مسائل بین‌الملل درمورد سه عاملی که منجر به ادامه مذاکرات نشد، عنوان کرد: «یکی حوادث داخلی ایران است که در رابطه با آن، هم نحوه انعکاسش در خارج و هم فشار شهروندان ایرانی و شهروندان دو تابعیتی به دولت‌‌‌های اروپایی منجر به عکس‌‌‌العمل آنها شد.»

 این دیپلمات پیشین درباره علت دوم توقف مذاکرات تصریح کرد: «مساله دوم ادعای همکاری نظامی ایران و روسیه علیه اوکراین است.» سفیر اسبق کشورمان در نروژ در ادامه مطرح کرد: «عامل سوم که الان سخت شده، فشارهایی است که دوباره از منطقه وارد می‌شود. به‌ویژه با آمدن نتانیاهو و جانی که عربستان و امارات بعد از حوادث داخلی ایران گرفتند و تبلیغاتی که راه انداختند، روی غرب دارد فشار می‌‌‌آورد.» این کارشناس معتقد است با توجه به مجموعه این عوامل، ما چندان نباید امیدوار به این باشیم که به زودی مذاکراتی شروع شود و توافقی صورت گیرد. وی افزود: «معتقدم امتیازی که طرف مقابل قبلا می‌توانست در رابطه با آژانس بدهد، فعلا نمی‌تواند یا نخواهد داد. باید صبر کرد تا شرایط بهتر شود.»  فرجی‌‌‌راد تاکید کرد: «من اعتقاد دارم آمریکایی‌‌‌ها مایل هستند تا توافق صورت گیرد. یعنی هنوز هم با وجود تبلیغاتی که علیه ایران در کلیت غرب مطرح می‌شود، اما اعتقادم بر این است که آنها دنبال توافق هستند. اروپا هم یک مقدار عقب‌‌‌تر از آمریکا به دنبال توافق است.»