جلال رشیدی‌کوچی عضو کمیته حقیقت‌یاب پرونده مهسا امینی به دو هدف اصلی تشکیل کمیته مذکور اشاره کرد و گفت: کمیته حقیقت‌یاب مجلس با دو هدف بررسی علت فوت خانم مهسا امینی و بررسی زمینه بروزچنین حادثه‌ای تشکیل شده است. معتقدم خسارت و تبعات وجود گشت ارشاد بسیار بیشتر از دستاوردهایش بوده است. به گفته عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، گشت ارشاد موفق نبوده.حداقل دستاورد گشت ارشاد در ۱۶سالی که به راه افتاده باید این باشد که نسبت به ۱۶سال گذشته ما نباید تغییری در پوشش بانوانمان مشاهده می‌کردیم. هرچند محوردوم بررسی‌های کمیته حقیقت‌یاب یعنی بازنگری در گشت ارشاد مهم‌تر است.

پیگیری می‌کنیم تا طرحی برای بازنگری در مجلس به صحن بیاوریم. علت خشم مردم این است که چرا گشت ارشاد با بانوان ما این‌گونه برخورد می‌کند. حرف مردم حرف درستی است ولی موضوع اصلی این است که ما بلد نیستیم اعتراض کنیم و اعتراض را با اغتشاش اشتباه گرفته‌ایم. وی همچنین در خصوص درگذشت مهسا امینی و درباره اینکه خانواده امینی اعلام کرده‌اند فرزند مرحومشان بیماری زمینه‌ای نداشته است گفت: اگر این چنین است پس چرا در سال ۸۶ در بیمارستان میلاد مهسا را عمل کرده‌اند؟ به گفته رشیدی‌کوچی، نتایج کالبد شکافی مهسا نشان می‌دهد آثار عمل جراحی در پوست سر و بخشی از استخوان سر او هنوز موجود است. اگر بیماری زمینه ای نداشته چرا عضو خانواده مهسا در اورژانس بیمارستان در فرم اولیه بخش بیماری زمینه‌ای را تیک زده است. با استناد به اطلاعات موجود، جدا از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۵ با موضوع حجاب و عفاف که گشت ارشاد پس از آن شکل گرفت مجلس نیز در سال ۸۴ قانون حجاب و عفاف را با شمولیت ۵۰ دستگاه اجرایی ازجمله آموزش و پرورش تصویب کرد.

در این میان نمایندگان منتقد گشت ارشاد معتقدند سایر دستگاه‌ها به اجرای این قانون بی‌توجهی کرده‌اند و پلیس به عنوان حلقه آخر این زنجیر قانون را اجرا می کند. در این راستا غلامرضا نوری قزلچه، رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس گفت: معتقدم اجرای قانون بیشتر اشکال دارد و این قانون آنقدر  بد اجرا می شود که باید اصلاح و محدود شود. به گفته نوری، جرقه‌ای در مجلس زده شده است که طرحی برای بازنگری و اصلاح قانون حجاب و عفاف و چگونگی اجرای گشت ارشاد طراحی شود اما این جرقه به آن اندازه انگیزه ایجاد نخواهد کرد که طرح رای بیاورد. من سه ماه پیش از این اتفاق تمام قوانین حوزه حجاب و عفاف را مطالعه کرده بودم و قصد داشتم طرحی درباره پوشش و رفتار عفیفانه طراحی کنم که شباهت دقیقی هم با طرح حجاب و عفاف نداشته باشد اما تصور نمی‌کنم این موضوع و افکاری مشابه فکر من بتواند در مجلس به کرسی بنشیند.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به این پرسش «دنیای اقتصاد» که آیا قوانین مرتبط با موضوع حجاب و عفاف به بازنگری نیاز دارد گفت: قانونی که کارآمد نباشد و دامنه تفسیر آن بسیار گسترده باشد قطعا اشکال دارد و بخشی از مجریان قانون حجاب و عفاف هم به این قضیه رسیده‌اند؛ چرا که قوه قضائیه از نیروی انتظامی بازداشتی‌ها در حوزه بدحجابی را قبول نمی‌کند. بنابراین اجرای قانون مشکل‌زا است و قانون حجاب و عفاف عملیاتی نمی‌شود. همین طور در تفسیر این قانون هم دچار مشکل هستیم، اینکه تا کجا با جامعه همخوانی دارد و تا کجا به عفت عمومی لطمه می‌رساند و مواردی این‌چنین. مجلس هنوز در قوانین مصوب در موضوع حجاب و عفاف شفاف نیست و این قوانین می‌تواند توسط ضابطی که می‌بینید تفسیر به رای شود. به دلیل وجود همین مشکلات بخشی از قانون توسط خود قوه قضائیه اجرا نمی‌شود و نشان می‌دهد این قانون دارای ایراد است. قانون کلیات را مطرح می‌کند و معتقدم درقانون حجاب و عفاف آنقدر که حوزه اجرایی ایراد دارد خود قانون ایراد ندارد. برخوردهای کاملا سلیقه‌ای در اجرای آن دیده می‌شود.

به گفته نوری‌قزلچه، قانونی که تا این اندازه دست مجری قانون را باز گذاشته است تاسلیقه‌ای عمل کند و درجامعه مشکلاتی ایجاد شود که امکان جمع کردن آن مشکل در جامعه وجود نداشته باشد، لاجرم این قانون باید اصلاح شود، زیرا اجرای قانون در مقوله کلیات آن قانون نمی‌گنجد. قانون‌گذار یک راهکار بیشتر ندارد. باید اصلاحاتی را در جزئیات قانون ایجاد کند و دست مجری قانون را در تفسیر به رای قانون محدود کند و مانع مواردی مانند برخوردهای چندگانه و عملکرد انتخابی شود. به گفته نوری، ‌‌هم خود قانون و هم به‌ویژه آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه نوشته‌شده برای گشت ارشاد نیازمند اصلاحات جدی است.