رکود در بازار لوازم خانگی
گروه بازارچه - کسادی بازار و رکود نسبی خرید و فروش کالا موضوعی است که اکثر فروشندگان بازار لوازم خانگی این روزها به آن اشاره میکنند. به نظر میرسد در ماه رمضان خریدوفروش محصولاتی چون مواد غذایی از رونق بیشتری برخوردار است. در مقابل لوازم خانگی با اقبال فروش خوبی روبهرو نیستند.
البته به اعتقاد عدهای از فروشندگان لوازمخانگی به غیر از فرارسیدن ماه مبارک رمضان آغاز نیمه دوم سال و بازگشایی مدارس نیز از جمله مواردی است که تاثیر قابل توجهی در فروش این کالاها داشته است.
«جاوید» یکی از فروشندگان لوازم خانگی در پاساژ حافظ در این باره گفت: وضعیت بازار خرید و فروش لوازم خانگی مطلوب نیست. به عبارتی میتوان گفت این روزها اصلا خرید و فروش آنچنانی صورت نمیگیرد.
وی محدود بودن زمان برای روزهداران را یکی از دلایل کسادی این بازار معرفی کرد و گفت: در طول روز که اکثر مردم روزه دارند و توان خرید و گشتن برای یافتن کالای مورد علاقه خود را ندارند و بعد از افطار نیز با وجود سریالهای مختلفی که از تلویزیون پخش میشود کمتر کسی تمایل پیدا میکند که به خرید بپردازد.
بعضی از فروشندگان بر این باورند که افزایش قیمت ۱۰درصدی که در بازار لوازم خانگی در اواخر شهریور ماه اتفاق افتاد بر فروش این بازار تاثیرگذار بوده است.
جاوید در ادامه نیز به افزایش ۱۰درصدی قیمت انواع لوازم خانگی به ویژه یخچال اشاره میکند و میگوید: از اواخر تابستان بازار انواع لوازم خانگی با رکود مواجه بوده است که البته آن به مساله افزایش ۱۰درصدی قیمت انواع لوازم خانگی برمیگردد. به خصوص انواع یخچال که با افزایش قیمت محسوس روبهرو بوده است. وی همچنین کمبود مواد اولیه و در نتیجه افزایش تقاضا و کاهش عرضه را از جمله دلایل اصلی این افزایش قیمت اعلام کرد.
به نظر میرسد افزایش قیمتی که در بازار انواع یخچال اتفاق افتاده تنها به مارکهای خارجی محدود نمیشود و تولیدات داخلی را نیز شامل میشود. «محمد طحانپور» عضو هیاترییسه اتحادیه لوازم خانگی در مورد خرید و فروش لوازم خانگی درماه رمضان میگوید: «هر چند که رکود در بازار لوازم خانگی به ماههای آخر تابستان برمیگردد، اما شروع ماه رمضان نیز این بازار را با رکود جدیتری مواجه کرده است.
البته آغاز فصل جدید و شروع فصل پاییز نیز باعث رونق بازار لوازم گرمایشی میشود که انواع بخاری، آب گرمکن و... از این جملهاند.
طحانپور به افزایش قیمت وسائل سرمایشی چون کولر، یخچال اشاره میکند و معتقد است: «بسیاری از کارخانههای تولیدکننده یخچال و فریزر اقدام به بالا بردن قیمت محصولات خود کردهاند که البته این موضوع به ماههای قبل برمیگردد و تاکنون نیز ادامه دارد.»
وی همچنین از افزایش قیمت دوباره در بازار یخچال برای ماههای آینده خبر میدهد و میگوید: هنوز تعدادی از تولیدکنندگان داخلی و خارجی یخچال قصد دارند که قیمت این کالاها را افزایش دهند.
طحانپور نیز علت افزایش قیمت این محصول را افزایش قیمت مواداولیه و فلزات اعلام کرد و گفت: همچنین گرانشدن پمپ و کمپرسور را میتوان از دیگر دلایل این افزایش قیمت دانست. وی به موضوع فروش نقدی کالا از سوی تولیدکنندگان به فروشندگان اشاره کرد و گفت: «بسیاری از تولیدکنندگان خارجی یخچال، تسهیلاتی چون فروش اقساطی که برای فروشندگان و نمایندگیهای خود در نظر گرفته بودند حذف کردند که این موضوع باعث شد تا بسیاری از فروشندگان مجبور باشند این محصول را به صورت نقد از تولیدکنندگان کالا خریداری کنند و شرایط اقساطی سه ماهه را نداشته باشند و این امر باعث نارضایتی فروشندگان جز شده و در نتیجه رکود بازار را به همراه داشته است.
وی به افزایش ۳۰درصدی قیمت لوازم خانگی در سال جدید اشاره کرد و گفت: «سال گذشته این موقع از سال لوازم خانگی حدود ۳۰درصد ارزانتر بود. اما امسال افزایش تعرفه واردات لوازم خانگی و بالارفتن قیمت جهانی مواداولیه به این موضوع دامن زده است.
ارسال نظر