بنابر اعلام بانک مرکزی

رشد هزینه‌های مصرفی دولت در سال ۸۴ به ۴/۵ درصد رسید

شماره روزنامه: ۱۰۶۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۶۷۰۲ خبر

رشد هزینه‌های مصرفی بخش دولتی در سال ۱۳۸۴ از متوسط ۱۵ سال گذشته فراتر رفت و به ۴/۵درصد رسید.

رشد هزینه‌های مصرفی بخش دولتی در سال ۱۳۸۴ از متوسط ۱۵ سال گذشته فراتر رفت و به ۴/۵درصد رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، در برنامه اول توسعه (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲) افزایش هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی با رشد متوسط سالانه ۴/۴درصد، هزینه‌های مصرفی بخش دولتی با متوسط رشد سالانه ۶/۴درصد و کل تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با متوسط رشد سالانه ۲/۹درصد، منجر به افزایش هزینه (تولید) ناخالص ملی به میزان سالانه ۱/۱۰درصد شد.

اما در برنامه دوم توسعه، منفی بودن رشد هزینه‌های مصرفی بخش دولتی و صادرات کالاها و خدمات از یک سو، و کاهش نرخ رشد هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی از سوی دیگر، باعث کاهش شدید نرخ رشد تولید ناخالص ملی تا سطح متوسط سالانه ۶/۲درصد شد.به گزارش بانک مرکزی، در برنامه سوم توسعه افزایش هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی و دولتی و کل تشکیل سرمایه‌ ثابت ناخالص با نرخ رشد متوسط سالانه به ترتیب ۴/۷، ۷/۳، و ۵/۹درصد باعث افزایش تولید ناخالص ملی با نرخ متوسط سالانه ۵/۵درصد شد.همچنین در سال ۸۴ در مقایسه با متوسط برنامه سوم توسعه، هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی ۸/۰درصد، کل تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ۷/۳درصد و تولید ناخالص ملی به قیمت بازار به میزان ۱/۱درصد کاهش یافته است.

براساس این گزارش، هزینه‌های مصرفی بخش دولتی در سال گذشته به ۸/۴۶هزار میلیارد ریال رسید که به قیمت ثابت سال ۱۳۷۶، بالاترین میزان هزینه‌های مصرفی بخش دولتی از سال ۱۳۶۸ تاکنون محسوب می‌شود.

متوسط نرخ رشد سالانه هزینه‌های مصرفی بخش دولتی طی برنامه اول توسعه برابر با ۶/۴درصد، طی برنامه دوم توسعه برابر با منفی ۲/۲درصد و طی برنامه سوم توسعه برابر با ۷/۳درصد بوده است.

هزینه‌های مصرفی بخش دولتی از ۳/۳۱هزار میلیارد ریال سال ۱۳۶۸ تاکنون با رشد تدریجی دائمی همراه بوده است و به ۸/۴۶هزار میلیارد ریال در سال گذشته افزایش یافت.در سال ۱۳۸۴ هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی نسبت به سال قبل از آن ۶/۶درصد رشد یافت که از متوسط نرخ رشد سالانه ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ که ۴/۷درصد بود، کمتر است اما از متوسط ۱/۳درصدی سال‌های ۱۳۷۴ تا ۷۸ و متوسط ۴/۴درصدی سال‌های ۱۳۶۸ تا ۷۲ بیشتر است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن