گزارش مید از وضعیت اقتصادی ایران

شماره روزنامه: ۱۰۵۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۵۳۹۲ خبر

نشریه مید در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی ایران پرداخت و نوشت: تهران به دقت بودجه خود را به رفاه عمومی و برخی گروه‌ها اختصاص داده است.

نشریه مید در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی ایران پرداخت و نوشت: تهران به دقت بودجه خود را به رفاه عمومی و برخی گروه‌ها اختصاص داده است. به گزارش «ایسنا»، این نشریه در گزارش خود عنوان کرد: رشد اقتصادی ایران بر روی کاغذ عملکرد بسیار خوبی دارد. یک سال دیگر درآمدهای بالای نفتی به کمک این اقتصاد در حال توسعه آمد و مازاد حساب تجاری و جاری این کشور در سال ۸۴ را به ۱۹ و ۱۴میلیارد دلار رساند. در همین حال آمارهای دولتی نشان می‌دهد نرخ تورم کشور به ۱/۱۲درصد رسیده است.

این در حالی است که اقتصاددانان هشدار داده‌اند که خرج کردن درآمدهای نفتی بسیار کنترل نشده است و منجر به کسری بودجه ۶۰۸۵۳میلیارد ریالی در سال گذشته شد که انتظار می‌رود این میزان در سال جاری به ۱۳۵۱۵۳میلیارد ریال برسد. این اقتصاددانان همچنین اعلام کرده‌اند که برنامه‌های بازسازی اقتصادی روند کندتری به خود گرفته است و خصوصی‌سازی و سرمایه‌گذاری خارجی نیز کاهش یافته است. مید ادعا کرد: برخی هزینه‌های دولت به میزان زیادی صرف پروژه‌های اجتماعی همچون صندوق مهر امام رضا (ع)می‌شود. صندوق مهر رضا(ع) با هدف ارائه وام‌های کم‌بهره به زوج‌های جوان که توانایی ازدواج ندارند ایجاد شده است و از اولین ابداعات محمود احمدی‌نژاد - رییس جمهور ایران - بوده است.

یک سری چالش‌ها در مجلس در خصوص پروژه‌های با سرمایه‌گذاری خارجی همچنان رفع و حل و فصل نشده است. به رغم اعطای مجوز به شرکت MTN آفریقای جنوبی برای پروژه‌ اپراتور دوم تلفن همراه، سرمایه‌گذاران همچنان بر شیوه‌ای که ترک‌سل از پروژه‌ خارج شد، تمرکز دارند. به اعتقاد مید مشکلات دیگری نیز وجود دارد، تعیین حداقل دستمزد جدید از سوی دولت کارگران عظیم مازاد بر نیاز را در پی خواهد داشت که اقدامات صنعتی در سراسر کشور نیز همراه با آن خواهد بود. منابع غیر رسمی اعلام کردند که شیوع آنفلوآنزای مرغی همچنان خطر بزرگی برای اقتصاد ایران است و کشاورزان و مرغداران را به طور جدی تهدید می‌کند. این خطر متوجه صنعتی است که دومین بخش بزرگ ایران پس از نفت است و از بخش‌هایی است که کارگران بسیار زیادی را در خود به کار گرفته به طوری که در سراسر کشور در حدود ۳۰۰هزار نفر در این صنعت فعالیت می‌کنند. دولت اعلام کرده است که آنفلوآنزای مرغی در ایران وجود ندارد. در سال ۴-۲۰۰۳ رشد اقتصادی به دلیل دروی محصول کم کاهش چشمگیری یافت که این امر نشان دهنده اهمیت زیاد بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی کشور است.

در همین حال دولت ایران سالانه میلیاردها دلار به یارانه‌ها اختصاص می‌دهد و صندوق بین‌المللی پول هشدار داده است که این امر به شدت به قدرت مالی کشور صدمه می‌زند.

از جمله کالاهایی که یارانه زیادی را از سوی دولت به خود اختصاص داده‌اند بنزین است که در ابتدا قرار بر این شد که واردات آن در ماه سپتامبر متوقف شود اما سپس اعلام شد که واردات این محصول تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت. مید نوشت: مجلس شورای اسلامی همچنین حمایت بی‌رویه از شرکت‌های دولتی را نیز مورد بحث و بررسی قرار داده است. شرکت‌های بخش خصوصی در ایران گلایه دارند که قادر به شرکت در قراردادهای بزرگ دولتی نیستند. آنها همچنین می‌گویند که افزایش حمایت از شرکت‌های بخش دولتی توان رقابت را از آنها گرفته است. از آنجا که اغلب خصوصی‌سازی‌ها در ایران طی سال‌های اخیر از طریق آی پی اوها انجام گرفته است، ضعف بازار سهام به احتمال زیاد از تمایل سیاسی برای تسریع در خصوصی‌سازی می‌کاهد. مید در خصوص وضعیت‌ مالی کشور نوشت: موضوع هسته‌ای تهران تاثیر بسیاری زیادی بر بخش مالی کشور گذاشته است و اغلب بانک‌های خارجی از پرداخت بیش از ۱۰میلیون دلار به ایران امتناع می‌کنند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن