تزریق دو دز واکسن برای تردد بین شهری الزامی شد
شرط کرونایی سفرهای نوروزی
با کاهش آمار ابتلا و موارد بستری درکشور، شهرستانهای قرمز از ۱۴۸ به ۹۹ شهر کاهش یافت. بر اساس آخرین گزارش وزارت بهدشت از رنگبندی شهرستانهای کشور درحال حاضر۱۸۶ شهرستان نارنجی، ۱۵۴ شهرستان زرد و ۹ شهرستان در وضعیت آبی هستند. به این ترتیب به نظر میرسد درآستانه نوروز رنگ قرمز نقشه کرونایی کشور درحال رنگ باختن و تبدیل به وضعیت نارنجی و زرد است.
درهمین حال بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، طی ۲۴ساعت گذشته۲هزار و ۲۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۴۳ نفر از آنها بستری شدند. همچنین دراین مدت ۱۲۰ تن دیگر جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا ازدست دادند.همزمان روز گذشته رئیسجمهور با اشاره به فرارسیدن تعطیلات نوروزی درباره تدابیر در نظر گرفته شده در ستاد ملی مقابله با کرونا برای پیشگیری از شیوع بیماری و سفرهای ایمن اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در وهله اول بر لزوم فرهنگسازی و تشویق مردم به تزریق ۳ دز واکسن کرونا تاکید دارد، اما از آنجا که بخش قابلتوجهی از مردم هنوز دز سوم واکسن را تزریق نکردهاند، بنابراین ستاد، تزریق ۲ دز واکسن را مبنا و مجوز انجام سفرهای نوروزی قرار میدهد.به گزارش «ایسنا»، ابراهیم رئیسی در جلسه «ستاد ملی مقابله با کرونا» گفت: اگر چه توانستیم بر موج ششم کرونا نیز غلبه کنیم، اما ضرورت دارد اجرای مقررات و شیوهنامههای بهداشتی بهویژه در آستانه نوروز و عید نیمه شعبان با جدیت دنبال شود.
تدابیر ویژه در اماکن زیارتی
رئیسجمهور تاکید کرد: در ایام پیشرو و از جمله در عید نیمه شعبان تولیتهای آستانهای مقدسه و اماکن زیارتی بهویژه حرم حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد جمکران پیشبینیها و تدابیر لازم را برای روز میلاد امام عصر (عج) داشته باشند تا هم مردم از فیض حضور در اماکن متبرک بهرهمند شوند و هم زمینه شیوع بیماری کرونا فراهم نشود.
نظارت بر گواهی مسافران خارجی
رئیسجمهور همچنین درباره سفرهای خارجی با اشاره به برخی گزارشها درباره صدور گواهیهای جعلی از سوی برخی مراکز در کشورهای عراق و ترکیه اظهار کرد: حتما بر صدور گواهیهای عدمابتلای افرادی که قصد ورود به کشور را دارند نظارت دقیق و جدی شود و اگر نسبت به گواهی تستهای انجام شده در خارج از کشور تردید وجود دارد، حتما در داخل کشور از افراد مشکوک مجددا تست گرفته شود.
آموزش غیرحضوری تخلف است
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تعطیلی حدودا ۲ ساله نظام آموزشی کشور باعث افت علمی و تحصیلی جدی شده است، گفت: گزارشهای نگرانکنندهای از نتایج پایشهای علمی به دست آمده و ضرورت دارد وزرای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر برگزاری کلاسهای درس و امتحانات مدارس و دانشگاهها به شکل حضوری تاکید داشته باشند.
رئیسجمهور با اشاره به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی ضرورت برگزاری کلاسها و امتحانات مدارس و دانشگاهها به شکل حضوری در شرایط غیراضطرار کرونایی افزود: برابر این مصوبه طفره رفتن از برگزاری حضوری کلاسهای درس و امتحانات دانشآموزان و دانشجویان تخلف محسوب میشود.
رئیسی تاکید کرد: دانشآموزان و دانشجویان آیندهسازان کشور هستند و هیچ جامعهای نمیتواند و نباید نسبت به کیفیت تربیت نسل آیندهساز خود بیتفاوت باشد.
لزوم واکسیناسیون کامل درتردد بین شهری
ازسوی دیگر سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا روز گذشته با انتشار توییتی تصمیمات جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا را تشریح کرد.
به گزارش «ایسنا»، عباس شیراوژن در این پیام توییتری، برلزوم رعایت جدیتر و کنترل دقیق شیوهنامههای بهداشتی در ایام نیمه شعبان، شهر مقدس قم و مسجد مقدس جمکران با توجه به اجتماع پرشور زائران به عنوان مصوبات ستاد کرونا تاکید کرد. او همچنین ضمن تاکید برتزریق دزسوم واکسن کرونا اعلام کرد کهبرای ترددهای بین شهری در سفرهای نوروزی واکسیناسیون کامل انجام شود.
شیراوژن در ادامه این پیام توییتری نوشت: در مورد سفر به خارج از کشور و ورود به کشور بر اساس رویه بینالمللی، علاوه بر واکسیناسیون کامل، تست منفی مورد اطمینان هم لازم است. وی همچنین بر ضرورت تسریع در حضوری شدن آموزش مدارس و دانشگاهها به عنوان تصمیمات ستاد کرونا تاکید واعلام کرد آموزش غیرحضوری در شرایط فعلی تخلف است.
همچنین به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: درباره سفرهای خارجی در تعطیلات نوروز، مقرر شد که ورود و خروج مسافران با کنترل جدیتر دنبال شود.
افراد در «قرنطینه کرونا» مسافرت نروند
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز روز گذشته درگفتوگو باخبرگزاری فارس، گفت: بر اساس سامانه وزارت بهداشت که سیستم واکسیناسیون را پیگیری میکند افرادی که دو دز واکسن را تزریق کردهاند، با توجه به اعلام وزارت کشور میتوانند بدون مشکلی به مسافرت بروند.محسن فرهادی، تاکید کرد: توصیه ما این است اگر افرادی میخواهند به سفر بروند و تاکنون مبتلا نشدهاند با توجه به اینکه سرعت انتقال و سرایت سویه اُمیکرون بسیار بالاست، دز سوم را تزریق کرده و بعد به مسافرت بروند. وی افزود: اگر فردی سه بار واکسن را تزریق کرده اما در شرایط قرنطینه است نمیتواند به مسافرت برود؛ مگر تست منفی داشته و در سامانه ثبت شده باشد؛ البته منظور این نیست که افراد برگه تست منفی داشته باشند تا آن را به پلیس نشان دهند.
تاخیر درروند نزولی فوتیها
اتخاذ این تدابیر درشرایطی است که به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در مجموع ۲۶درصد از جمعیت کشور شامل کودکان زیر ۱۲ سال و دیگر گروههای هدف اصلا واکسن نزدهاند که این خود میتواند برای این بخش از جمعیت کشور بسیار خطرناک و در واقع نگرانکننده باشد.
عباس شیراوژن در گفتوگو با «ایرنا» درباره وضعیت کنونی اُمیکرون در کشور گفت: با وضعیتی که در حال حاضر کشور در زمینه اُمیکرون دارد، خوشبختانه ما تقریبا قله و پیک بیماری را پشت سر گذاشتهایم چون آمارها نشان میدهد که میزان ابتلا و بستری در مراکز درمانی و بیمارستانی نزولی شده است.
وی درباره میزان فوتیهای ناشی از ویروس کرونا در سویه اُمیکرون اظهار کرد: اما میزان فوتی هنوز روند نزولی ندارد و معتقدیم که این روند فوتیها با تاخیر نزولی میشود که امیدواریم در روزهای آینده شاهد کاهش آمار فوتیها و روند نزولی آن باشیم.
شیراوژن ادامه داد: اگر با همین میزان رعایتی که مردم از نظر شیوهنامهها و پروتکلهای بهداشتی انجام میدهند و حتیدرصد رعایت شیوهنامههای بهداشتی و انجام واکسیناسیون گروههای هدف نیز روند مطلوبتری داشته باشد، به طور یقین پیک ششم را پشت سر خواهیم گذاشت ولی اگر مردم رعایت نکنند یا از واکسیناسیون خودداری کنند ممکن است پیک همچنان ادامه داشته باشد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آمار کلی تعداد افراد واکسن زده در کشور نیز گفت: بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر ۹۱درصد از جمعیت هدف کشور دز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند که در این زمینه آمار نسبتا خوبی است اما باید در دز دوم و سوم نیز به چنین آماری برسیم تا زمینه ایمنی بیشتر در جامعه نیز فراهم شود.
وی تاکید کرد: اکنون نیز شاهد هستیم که بخش اعظمی از افرادی که به خاطر سویه اُمیکرون دچار مشکلات بیشتری میشوند و اصل بستری شدن بهویژه در بخش مراقبتهای ویژه نیز به افراد واکسینه نشده یا غافل از دز دوم و سوم این واکسن برمیگردد پس به همه توصیه میشود که برای تکمیل روند واکسیناسیون خود در سریعترین زمان ممکن اقدام کنند تا هم برای خود و خانوادههای آنان در این شرایط مشکلی پیش نیاید.
مجموع واکسنهای تزریق شده
درهمین حال بنابر اعلام وزارت بهداشت؛ تاکنون ۶۳میلیون و ۵۳۴هزار و ۶۱۹ نفر دز اول، ۵۶میلیون و ۱۳۲هزار و ۵۹۹ نفر دز دوم و ۲۴میلیون و ۸۸۰هزار و ۵۹۷ نفر نیز دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. همچنین مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۴میلیون و ۵۴۷هزار و ۸۱۵ دز رسید.