در اولین نشست خبری تشریح شد
نگاه انسیه خزعلی به حقوق زنان
وی با تاکید بر اینکه مقابله با کودکهمسری هم نیاز به قانون و هم نیاز به فرهنگسازی دارد، خاطرنشان کرد: این کار نیاز به کار فرهنگی دارد و قانون تنها راهکار نیست. خزعلی گفت: باید در مناطقی که این امر رواج دارد اقناعسازی صورت گیرد و لازم است کار فرهنگی و قانونی همزمان داشته باشیم. وی با اشاره به ازدواج خود در سن ۱۶ سالگی و اینکه فقط مرز سنی قرار دادن برای ازدواج مهم نیست، تاکید کرد: بلوغ جسمی، فکری، اقتصادی، تحصیل و داشتن فعالیت اجتماعی از جمله شروط برای ازدواج است که هر دختری باید آن را داشته باشد تا مهیای ازدواج شود. به گزارش «ایسنا» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری با اشاره به ازدواج خود در ۱۶ سالگی، گفت: «۱۶ سالگی داریم تا ۱۶ سالگی؛ من در ۱۶ سالگی شرطهایی برای ازدواج گذاشتم که فکر نمیکنم الان در سن ۱۶ سالگی کسی بگذارد. من شرط طلاق گذاشتم و امام توصیه میکردند که شرط طلاق بگذارید. من شرط مکان گذاشتم و پدرم گفتند با شرط طلاق موافق نیستم، اما اگر تو میخواهی موافقام. نمیتوان مرز سنی قرار داد و در این مساله رشد فکری بسیار مهم است.»
تساوی به زنان ضربه میزند
به گزارش خبرآنلاین، او با تاکید بر اینکه ما مقابل همه زنان و مردان مسوول هستیم، افزود: نباید به دختران ظلم شود. بسیاری فراتر از قانون دختران کودک را به ازدواج درمیآورند. کودکان کار هم باید مورد توجه قرار بگیرند. تساوی میتواند ضربهزننده به زنان باشد. هر کسی باید در جای خودش قرار بگیرد نسبت به نیازها و طبیعتش. با گفتمان انقلاب اسلامی میتوانیم این کار را انجام دهیم.
نظر خزعلی درباره حذف غربالگری
به گزارش «ایسنا» خزعلی در بخش دیگر سخنان خود درباره چرایی مسکوت ماندن مطالباتی نظیر گواهینامه موتور یا ورود زنان به ورزشگاهها، گفت: حتما باید کارگروههایی تشکیل و کار را تخصصی پیش ببریم و اگر تصمیمی گرفته شد، گزارش دهیم. وی همچنین با اشاره به اخبار حذف غربالگری مادران باردار ادامه داد: باید کارگروههای تخصصی تشکیل و در صورت جمعبندی اعلام کنیم. دوست داریم از جلساتی به صورت تریبونباز برای اظهار همه نظرات استفاده کنیم و به صورت تخصصی هم کارگروههایی را برای کودک همسری و غربالگری و بحث حضانت میگذاریم.
حمایت از ورزش بانوان
به گزارش «ایرنا» خزعلی در بخشی دیگر از سخنان خود به ورزش زنان و ضرورت ایجاد فضا برای ورزش همگانی آنان اشاره کرد و گفت: ورزش بانوان از جمله موضوعاتی است که علاوه بر سلامت و بهداشت فردی زن و مادر، سلامت سایر اعضای خانواده را دربرخواهد گرفت به همین دلیل باید به آن توجه شود و برای ورزش همگانی فراگیر تدارکات لازم از جمله ایجاد پارک بانوان و فضای مناسب جهت ورزش آنان دیده شود.
انتقاد خزعلی از برادرش
به گزارش «ایسنا» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره چرایی سکوت ایشان درباره اتهاماتی که برادر ایشان به وی وارد کرده است، تصریح کرد: اگر جامعه را مشغول حرفهای دروغ کنیم باید هر روز پاسخ دهیم اینها دروغ است، چه جوابی دهیم؟ آنکه مدعی میشود باید دلیل و سند آورد نه اینکه من بگویم دروغ است. اگر کسی تبحر در دروغگویی دارد من باید بگویم دروغ است؟ موارد ذکر شده به دادگاه رفته و دادگاه به نشر اکاذیب ایشان را متهم کرده. البته اغلب موارد ذکر شده متوجه خواهر بنده است. خواهرم هم گفته باید این ادعاها اثبات شود. کسی که از بلندگوهای سلطنتطلب اینها را میگوید باید اثبات کند، خیلی از این حرکتهای تبلیغی که بهویژه از طرف دشمن انجام میگیرد و کسانی را از داخل شکار میکند، «فرار به جلو» است، ایشان باید درباره هر ادعایی سند آورد.
وی ادامه داد: چرا پدر من اجازه ندادند تا زمان وفات ایشان به منزل آید؟ پدر نامه نوشتند که باید چهار مورد را برادر اصلاح کند بعد اجازه ورود به منزل میدهیم که دو مورد از آن چهار مورد «مالی» است. گفتند امور مربوط به «بانک» و «بنیاد مستضعفان» باید انجام گیرد و بدهی اشخاص را باید بپردازد و اصلاح کند. دو مورد دیگر هم به مسائل سیاسی نظام و عقیدتی معطوف میشد که پدر گفتند باید اصلاح کنند. این جای تشکر دارد، خیلی از پدرها از پسر خود دفاع و لاپوشانی میکنند، اما ایشان صراحتا میگویند تا این حقوق داده نشوند به منزل نیا و اگر سندی دارند به دادگاه ببرند. من دعا میکنم برای ایشان، پدر تا لحظه آخر دعا میکرد ایشان توبه کند. امیدوارم توبه کنند. این آبروها و مالها را برگرداند. این دنیا میگذرد و انشاءالله آخرت آبادی برای خود درست کند. قرار نیست وقت مردم را با این مسائل بگیریم.
ماجرای اخراج «آتنا فرقدانی»
به گزارش «ایسنا» خزعلی در بخش دیگر سخنان خود درباره کاریکاتور آتنا فرقدانی در وصف انسیه خزعلی و اظهاراتی که درباره اخراج وی از دانشگاه الزهرا توسط انسیه خزعلی میشود، گفت: آتنا فرقدانی از فارغالتحصیلان دوره شبانه دانشگاه ما بودند. همهجوره محبتی کردم برای رفع مشکلاتش اما نتیجه این شد و متوجه شدم ما مامور به تکلیفیم و نه نتیجه؛ اما دوست داشتم نتیجه غیر این باشد، سندی که در سایت دانشگاه است میگوید هنوز ایشان در دانشگاه ثبتنام نکرده است. باید سند ارائه دهد که اخراج شده است. یا مورد دیگری که خانم دکتری که میگویند او را اخراج کردم. او سال ۸۸ از کشور خارج شده و من سال ۹۱ رئیس دانشگاه شدم. میگویند من ایشان را اخراج کردم در حالی که اگر چهار سال کاری را ترک کنی اخراج میشوی. ایشان باید سند بیاورد که سر کار بوده و درس میداده و من اخراجش کردهام. حتی ما اطلاعیه در روزنامه دادیم که ایشان به دانشگاه بیایند اما نیامد. اینها بی انصافی است.
ضربه تجرد قطعی به جمعیت
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به سیاستهای جمعیتی و لزوم افزایش جمعیت، تاکید کرد: جمعیت اختصاص به بانوان ندارد و بحث استراتژیک کشور است. وی با بیان اینکه اگر در سنی ازدواج انجام نشود ممکن است به تجرد قطعی برسد، تاکید کرد: باید امکان ازدواج در سن باروری انجام شود.
نظر خزعلی درباره دورکاری زنان
خزعلی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به طرح دورکاری زنان در دوران کرونا گفت: باید دورکاری را تقویت کنیم، چراکه هم برای دولت از نظر اقتصادی و هم برای خانوادهها از نظر معنوی و تربیت فرزندان به صرفه است. بهویژه اینکه امکان گذاشتن فرزندان در مهد کودک با توجه به شرایط کرونایی وجود ندارد و بچهها صدمه میخورند و بهترین موقعیت است که این کار را برای زنان و حتی برای خانمهای خانهدار که دلشان میخواهد مشارکت در امور اقتصادی داشته باشند، تعریفکنیم.