رای الیوم تحلیل کرد
موضوع ایران؛ از اهداف سفر سلطان عمان به عربستان
در این یادداشت آمده است: بهنظر میرسد که هیثم بنطارق، پادشاه عمان که اوایل سال گذشته روی کار آمد از سنت سلطان قابوس، سلطان پیشین این کشور در عدمتمایل به سفرهای خارجی پیروی نکند و اولین ایستگاه سفرهای خارجی او عربستان خواهد بود.
نویسنده آورده است: سلطان عمان روز یکشنبه وارد عربستان میشود و بهنظر میرسد که این سفر از اهمیت زیادی برخوردار باشد. ملکسلمان پادشاه عربستان قرار است در شهر نئوم با همتای عمانی خود دیدار و رایزنی کند. در بخش دیگر این یادداشت آمده است: انگیزهها و دلایل این سفر زیاد و متفاوت است و زمان این سفر نیز مورد توجه است؛ زیرا مسقط نقش میانجیگر برای حل بحران یمن را ایفا میکند.
نویسنده میگوید: برخیها بر این باورند که مسقط بهدنبال نزدیککردن رویکردهای تهران و ریاض است؛ زیرا اکنون گفتوگو یا مذاکراتی میان ایران و عربستان در حال برگزاری است و توافق نهایی درخصوص پرونده هستهای ایران نیز همچنان مهمترین مساله است.
پیش از این بدر بنحمد آلبوسعیدی، وزیرخارجه عمان در گفتوگو با روزنامه الشرقالاوسط در پاسخ به این سوال که مسقط در آوریل گذشته میزبان محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران بود و ظریف در آن سفر با مسوولانی از حوثیهای یمن دیدار کرد، نقش ایران در بحران یمن را چگونه توصیف میکنید، گفت: ما بر این باوریم که نقش ایران در راستای تلاش برای تحقق صلح و ثبات است.
او در پاسخ به این سوال که با تغییر دولت آمریکا و رویکار آمدن رئیسجمهور جدید در ایران و نزدیکشدن بازگشت به برجام، آیا انتظار دارید که رفتار ایران نسبت به کشورهای منطقه تغییر یابد، گفت: در صورتیکه تمایل و اراده سیاسی بهطور متقابل و از طریق گفتوگو و تفاهم وجود داشته باشد، تمام رفتارها قابلتغییر است. ما بر این باوریم که اکنون این تمایل و این اراده در راستای امنیت و ثبات منطقه است.
وزیرخارجه عمان در پاسخ به این سوال که آیا کشورش ابتکارعمل برای انجام گفتوگوهای منطقهای با ایران را رهبری میکند یا خیر، تاکید کرد: خیر، هیچگونه ابتکارعملی از این قبیل را رهبری نمیکنیم، هرگونه گفتوگوی منطقهای باید از داخل کشورهای منطقه سرچشمه بگیرد و ما از این مساله که به سود تمام کشورهای منطقه است حمایت میکنیم.