رئیسجمهوری درجلسه هیات دولت مطرح کرد
تشکر از تفقد رهبری نسبت به دولت
او همچنین روز گذشته درجلسه هیات دولت با تاکید بر اینکه توهین به پیامبر(ص) توهین به همه انبیا(ع) و ارزشهای انسانی و زیر پا گذاشتن اخلاق است، گفت: اروپا و فرانسه اگر راست میگویند که بهدنبال حاکم شدن صلح، صفا و برادری در جامعه بشری هستند، از دخالت در امور داخلی مسلمانان دست بردارند. رئیسجمهوری همچنین دربخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: آمریکاییها نمیتوانند این مسیر غلط را ادامه بدهند؛ اینکه تحریمهای فردی و موردی را اعمال میکنند و شلوغ میکنند و هرروز یک چیزی میگویند، نشان میدهد نفسهای آخر تحریم آمریکا است. خودشان هم اعلام کردهاند: «دیگر چیزی باقی نمانده که بخواهیم ایران را تحریم کنیم، همه را تحریم کردیم.» روحانی گفت: آنها ناچار هستند از این مسیرغلط خود برگردند و دولت همه توان خود را برای اینکه حقوق مردم تامین شود و تحریم شکسته شود، در چارچوب اصولی که نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، دنبال میکند و ادامه میدهد.
آزادی به معنای تعطیلی اخلاق نیست
روحانی درادامه سخنانش ضمن اشاره به وقایع اخیر فرانسه و توهین به پیامبر(ص) گفت: زمانی میتوان در کنار یکدیگر با صلح و ثبات زندگی کرد که به یکدیگر احترام بگذاریم. بیاحترامی به یک پیامبر هنر نیست. ضدارزش بوده و تشویق به خشونت است. اینکه احساسات میلیونها نفر از مسلمان و غیرمسلمان را تحریک کنیم، هنر نیست. تعجب از کسانی است که ادعای هنر و دموکراسی دارند و به نحوی ولو ناخواسته تشویق به خشونت میکنند. به گزارش «ایرنا» وی ادامه داد: کجای آزادی آمده است که آزادی به معنای تعطیلی درس اخلاق است. آزادی زمانی میتواند برای جامعه مفید باشد که با احترام به همه ارزشها توام شود. مگر میشود اخلاق و ارزشها را کنار بگذاریم.
روحانی با تاکید بر اینکه توهین به پیامبر(ص) توهین به همه مسلمانان، انبیا(ع) و ارزشهای انسانی و زیر پا گذاشتن اخلاق است، گفت: تمامی مشکلاتی که ایجاد شده، تمامی کینههایی که در دل بهوجود آمده است، بهخاطر ظلم، آزار و مداخله نابجای غربیها در امور مسلمانان است. در شرایط امروز دنیا آنها مسلمانان را تحت ستم قرار میدهند که نمونه آشکار آن یمن است که مردم فقیر و گرفتار آنجا زیر بمبها و هواپیماهای غربیها هستند. روحانی با بیان اینکه فحاشی و توهین کردن، سخن ناروا گفتن و کاریکاتور زشت کشیدن، جزو اخلاق، دموکراسی و انسانیت نیست، افزود: بحمدالله دنیای اسلام عکسالعمل بسیار بهموقع و قاطعی را در برابر سخنان ناروای برخی از مسوولان نشان داد و این نشان میدهد که دنیای اسلام همواره پیرو راهور بزرگش پیامبر عظیمالشأن اسلام خواهد بود. وی افزود: امیدوارم اینهایی که در این مسیر اشتباه کردند، اشتباه خودشان را حتی هرچه زودتر جبران کنند و به مسیر عدالت و اخلاق برگردند و به عقاید همه ادیان آسمانی که در جهان امروز پیروانی دارند و آن ادیان مورد احترام انسانهاست، احترام بگذارند.
تشکیل قرارگاه کرونا بنا به توصیه رهبری
رئیسجمهوری با اشاره به جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان در این جلسه نکات بسیار مهمی را برای تکمیل و تصحیح راهی که ستاد ملی کرونا طی میکند، بیان کردند. روحانی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری دستور دادند قرارگاهی تشکیل شود که این قرارگاه همه مصوبات را به دقت دنبال کند. نقصی که وجود داشت، این بود که ستاد مصوبات زیادی را میگذراند و آن را ابلاغ میکرد، برخی از این مصوبات بهصورت دقیق اجرا نمیشد و برخی از این مصوبات هم خیلی کم اجرا میشد یا اجرا نمیشد. وی تصریح کرد: بنابراین قرارگاهی باید تشکیل میشد بهعنوان نگاهبان و ناظر دقیق که موظف باشد برای اینکه همه این مصوبات به دقت اجرا و عملیاتی شود و کار ستاد برای سلامت جامعه مثمرثمر باشد و ستاد ملی کرونا یک زبان واحد داشته باشد. رئیسجمهوری گفت: گاهی سخنان مختلف در استانهای مختلف و افراد به مناسبتهای مختلف در مصاحبههای خود بیان میشود که مردم دچار سردرگمی میشوند. طبق نظر رهبر انقلاب اسلامی، ما سخنگویی را منصوب کردیم که مردم حرف مورد اعتماد را فقط از سخنگو بشنوند. این سخنگوست که همه آنچه را که جزو برنامهها و مصوبات ستاد است، برای مردم تشریح میکند و سخن او از این پس بهعنوان مرجع خواهد بود. روحانی افزود: البته ایشان توصیههای دیگری هم داشتند که ما بهدقت آن را دنبال میکنیم. این هفته برای اینکه کارانه عزیزان کادر درمان پرداخت شود تاکید کردم و سازمان برنامه و بودجه هم اقدام کرد و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی و معوقات کادر درمان پرداخت شد.
نیاز به وفاق دراین شرایط سخت
رئیسجمهوری با اشاره به بیانات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر ضرورت وحدت و انسجام اجتماعی گفت: ما در یک شرایط عادی نیستیم، حتی اگر در شرایط عادی هم بودیم نیاز به وحدت و انسجام داشتیم حتی اگر تحریم و کرونا وجود نداشت و اگر مردم هیچ مشکلی نداشتند برای توسعه و پیشرفت و کمال جامعه به الفت برادری و اخوت نیاز داریم.
وی گفت: یکی از افتخارات انقلاب اسلامی به وجود آوردن وحدت میان زنان و مردان و اقوام مختلف پیر و جوان شهری و روستایی و گویشها و زبانهای مختلف و مذاهب مختلف بود و همه را در کنار هم قرار داد، اینکه امام راحل هفته وحدت اعلام کردند و بر هفته وحدت تاکید کردند که «از قدرت خارجی و حمله خارجیها از دشمنی آنان هراسی ندارم؛ اما از اختلاف داخلی در هراسم.» ایشان همواره به اتحاد داخلی تاکید میکردند. روحانی اضافه کرد: ما اگر امت واحده باشیم و در این شرایط سخت با هم وفاق داشته باشیم از گردنهها عبور میکنیم، بیتردید همه آنهایی که در صحنه فعالیت اجتماعی هستند، قوای مجریه، مقننه و قضائیه هیچکس نیست بگوید من معصوم هستم و خطا و اشتباهی ندارم و کار و عمل و برنامه من قابل نقد نیست. رئیسجمهوری گفت: مشورت کردن با نخبگان و دانشگاهیان و اهل نظر از افتخارات ما است، براساس دستور قرآن و اخلاق اسلامی باید صدای همه را بشنویم؛ هم دل ما باید صاف و پاک باشد تا حقایق در آن بنشیند و هم گوش ما باید شنوا باشد.
نقد نباید موجب تشویش افکار مردم شود
روحانی بر ضرورت نقد و انتقاد تاکید کرد و افزود: البته که نقد لازم است، منتها مهم است که نقد برای چه چیزی است، نقد نباید برای تشویش افکار مردم باشد.
وی افزود: نقد برای این نیست که بین گروههای مختلف فاصله بیشتر شود. نقد نباید برای تضعیف روحیه مردم و از بین بردن امید مردم باشد، اینها نقد و نقادی نیست، این چه نقدی است که خوبیها و نقاط قوت را اصلا نمیبینند و فقط نقاط ضعف را میبینند. رئیسجمهوری گفت: در نقد باید نقطه قوت و ضعف گفته و راهکار پیشنهاد داده شود، عنوان کلمه نقد در فرهنگ اسلام «نصیحت» است. تمام مسوولان میتوانند مورد نقد مردم قرار گیرند، نصیحت یعنی خیرخواهی دلسوزانه است، در ریشه لغت آن یکی از معانی تقویت است نصیحت برای تقویت است دلسوزی میکنیم و نکتهای را بیان میکنیم تا نقاط ضعف از بین برود قوی تر شود و کار او پربارتر شود. رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: نصیحت وظیفه همه ما است؛ اما هتک حرمت اشخاص و لجنپراکنی و نسبت دروغ به یکدیگر دادن و همدیگر را متهم کردن، سخنان ناروا به یکدیگر زدن اصلا به نقد ربطی ندارد. روحانی در بخش دیگری از سخنانش ابراز کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، لجنپراکنی، فحاشی و آبروی یکدیگر را بردن اخلاق آمریکاییها است.
ما که پیرو آمریکا نیستیم بلکه ما پیرو پیامبر(ص) هستیم، همان پیامبری که قرآن میگوید بهخاطر اخلاق نرم خود مردم را جذب میکرد. پیامبر(ص) عفو و گذشت میکرد و حتی برای کسانی که پیامبر(ص) را آزرده میکردند، از خداوند برای آنها طلب عفو میکرد. وی ضمن تشکر و قدردانی از مقام معظم رهبری بهخاطر تفقد به دولت و رئیسجمهور در این شرایط گفت: بار مسوولیت ما توسط مقام معظم رهبری سنگینتر شد. وقتی رهبری از دولت و قوه مجریه حمایت میکنند، بار ما سنگینتر میشود. اگر مشکلی وجود دارد، آن را حل و گرهی اگر هست، آن را باز کنیم.
اتکای ۱۰درصدی بودجه به نفت
روحانی دربخش دیگری ازسخنانش گفت: در سابق که شرایط تحریم نبود، اقتصاد ما عمدتا متکی به نفت بود. امروز اتکا بودجه به نفت ۵۰ درصد نیست، بلکه ۱۰ درصد است. یکی از مشکلات ما این است که در مسیر عبور از اقتصاد نفتی به اقتصاد غیرنفتی هستیم که مسیر سختی است تحریم وکرونا هم هست و همه اینها کار ما را سخت کرده است که ما باید با تدبیر این کار را حل کنیم.
روحانی تاکید کرد: برخی افراد مردم را با گفتار خود متزلزل نکنند، قرار ما این است که کالاهای اساسی ما یک بخش بزرگ آن هم سال گذشته و هم در سال ۹۹ با ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) وارد شده است که همچنان هست و ادامه دارد. وی تاکید کرد: هرگونه حرف زدن از اینکه «کالای اساسی با ۴۲۰۰ تومان نیست» به معنای آن است که عدهای از آنهایی که کالاها را وارد کردند به دنبال سود بادآورده هستند، در این مقطع سخن گفتن در مسائل اقتصادی باید به مسوولان واگذار شود.