با موج سفرها به استانهای شمالی به صدا درآمد
زنگ خطر شیوع مجدد کرونا
او روز پنجشنبه هم از افزایش قابلملاحظه حجم سفرهای بین استانی بهویژه سفرها از استان تهران به استانهای شمالی گیلان و مازندران خبر داده بود. پیش از این ناجا نیز همگام با وزارت بهداشت خواستار لغو این سفرها بهدلیل شیوع مجدد کرونا شده بود. سعید نمکی، وزیر بهداشت هم روز پنجشنبه با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم در تعطیلات عید فطر و عدممسافرت، گفته بود بزرگترین نگرانی ما این است که با عدمرعایت فاصلهگذاری و پروتکلها دوباره گرفتار پیکهایی از بیماری در کشور باشیم. او همچنین گفت که در حال حاضر در بسیاری از مناطق، بیش از ۹۰ درصد به بیماری مبتلا نشدهاند و اگر اتفاق جدیدی بیفتد واقعا برای بنده و همکارانم بسیار کار سخت و نفسگیری خواهد شد. سیل سفر مردم به شهرهای شمالی کشور در حالی است که استانهای گیلان و مازندران جزو استانهایی هستند که با بیشترین آمار ابتلا به کرونا از همان روزهای نخست شیوع این بیماری در کشور مواجه بودند و تنها چند روزی است که میزان ابتلا در این دو استان سیر نزولی پیدا کرده است. از همین رو از چند روز پیش مقامات این دو استان نسبت به سفر به این مناطق هشدار داده بودند. در همین راستا آنطور که «ایرنا» گزارش داده است افزایش آمار بستری بیماران کرونایی در بابل یکی از شهرهای استان مازنداران در آستانه عید سعید فطر زنگ خطری جدی را برای مسافران و گردشگرانی که به این شهر سفر کردهاند به صدا درآورده است. براساس این گزارش آمار بستری روزانه بیماران کرونایی در بیمارستانهای بابل که از یک ماه پیش روند نزولی گرفته و تکرقمی شده بود، در روزهای اخیر دوباره ۲ رقمی شده است.
۸۷ مبتلا در هر ساعت
در کنار بیتوجهی مردم به رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی و هشدارها مبنیبر لغو سفرها، طبق اعلام وزارت بهداشت، ویروس کرونا تا ظهر روز گذشته (۲ خرداد ۹۹) ۱۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر را بهطور قطعی مبتلا کرده و ۷۳۰۰ نفر را در ایران به کام مرگ کشانده است. از سوی دیگر، ۱۰۲ هزار و ۲۷۶ نفر در ایران تاکنون بهبود یافتهاند. به گزارش «ایسنا» بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که طی ۱۰ روز اخیر (۲۴ اردیبهشت تا ۲ خرداد) بهطور متوسط در هر ساعت، حدود ۸۷ نفر در ایران مبتلا و بین ۲ تا ۳ نفر قربانی این ویروس شدهاند. در این میان نیز البته هر ساعت ۵۸ نفر بهبود یافتهاند.
موارد فوتی در ۱۴ استان به صفر رسید
روز گذشته نیز سخنگوی وزارت بهداشت ضمن اعلام افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در کشور گفت که از روز پنجشنبه ۲۳۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدهاند. به گزارش «ایسنا» کیانوش جهانپور افزود: از بین مبتلایان جدید، ۴۱۳ مورد بستری و ۱۸۸۹ مورد با علائم خفیف و سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۱ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند. به گفته وی در طول ۲۴ ساعت گذشته در ۱۴ استان موارد فوتی صفر و در ۶ استان، فقط یک مورد فوتی گزارش شده است. وی ادامه داد: آمار استانهایی که در ۲۴ ساعت گذشته فاقد مرگ و میر بودند رو به افزایش است.
افزایش موارد ابتلا، کاهش بستری
همچنین به گزارش «ایرنا» وی با بیان اینکه در روزهای اخیر در زمینه موارد شناسایی شده جدید شاهد افزایش هستیم، گفت: اما روند کاهش بستری و موارد ارجاعی بیمارستانها نیز ادامه دارد. در همین حال آمار مبتلایان جدید روز پنجشنبه هم ۲۳۹۲ بیمار بود. جهانپور همچنین روز پنجشنبه اعلام کرد که بهبود یافتگان کرونا در ایران از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشتهاند. در این میان بهنظر میرسد افزایش میزان موارد ابتلا به کرونا تنها مختص به ایران نیست. همچنان که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است روز سهشنبه هفته گذشته ۱۰۶ هزار مورد تازه ابتلا به ویروس کرونا ظرف ۲۴ ساعت در جهان ثبت شده است که با توجه به اینکه بیشترین رقم ابتلا در یک روز به شمار میرود رکورد تازهای در این زمینه است.
کاهش موارد فوتی درتهران
همزمان با این تحولات، علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران از کاهش ۱۵ درصدی مرگ و میر ناشی از کرونا در تهران خبر داد. استاندار تهران نیز از کاهش تعداد فوتیهای ناشی از کووید-١٩ خبر داد و افزود: روزانه در استان تهران ١٠ نفر فوتی ناشی از کووید-١٩ داریم. انوشیروان محسنی بندپی اظهار کرد: در استان تهران نکات بهداشتی رعایت شده است و روزانه کمتر از ۱۰ نفر در اثر بیماری کرونا در استان جان خود را از دست میدهند. به گزارش «ایسنا» استاندار تهران گفت: میانگین بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ در کشور ۸۰ درصد بود که در استان تهران به ۸۸ درصد رسیده است.
مخالفت با اجرای طرح ترافیک
اما درحالیکه قرار است طرح ترافیک بعد از عید فطر دوباره در تهران به اجرا درآید، روز پنجشنبه کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت از مخالفت این وزارتخانه با اجرای طرح ترافیک خبر داد و افزود: نظر وزیر بهداشت به صراحت این است که تا اطلاع ثانوی اجرای طرح ترافیک در هیچ کدام از شهرهای بزرگ منطقی نیست.
در آستانه کنترل بیماری کرونا هستیم
کیانوش جهانپور در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وارد فاز مهار کرونا شدهایم نیز گفت: چند هفته است که در فاز مدیریت شده بیماری کرونا در سطح کلان و ملی قرار داریم. البته در برخی استانها روند سینوسی هم ممکن است مشاهده کنیم، متاسفانه در استان خوزستان بین ۷ تا ۱۰ روز اخیر وضعیت مدیریت شده بیماری نداریم، اما با گذر از این مرحله بهنظر میرسد با توجه به اینکه در استانهای مختلف شاهد کاهش موارد فوت، ابتلا و بستری ناشی از کرونا هستیم. لذا میتوانیم ادعا کنیم در اغلب استانها در آستانه کنترل بیماری کرونا هستیم.
بازگشایی اماکن متبرکه بعد از عید فطر
همزمان با این تحولات حسن روحانی رئیسجمهوری، روز پنجشنبه در جلسه روسای کمیتههای ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن ابراز خرسندی از روند کاهشی شیوع کرونا و رسیدن به آستانه مرحله مهار آن در کشور در مورد زمان بازگشایی بقاع متبرکه و زیارتگاهها گفت: با توجه به رایزنیها و جلسات متعددی که کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با متولیان این اماکن داشتهاند، مقرر شده بعد از عید سعید فطر با شرایطی که اعلام خواهد شد، این اماکن بازگشایی شود و امیدواریم با رعایت این شرایط و دستورالعملها از سوی عاشقان اهل بیت(ع) و مردم شریف امکان زیارت این بقاع متبرکه فراهم شود.