به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به نقل از وب‌سایت «هیل»، ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده نیروهای سنتکام به‌تازگی در گفت‌و‌گو با نیویورک‌تایمز گفت: «ایران تحت فشارهای فراوانی قرار دارد. تحلیل من آن است که حمله ایرانی‌ها به مانند گذشته در منطقه خلیج‌فارس محتمل است. این منحنی و مسیری است که اکنون ایران در آن قرار دارد.»

روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز هم گزارش داده است که میانه‌رو‌هایی نظیر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران با خروج ترامپ از برجام، سرمایه سیاسی خود را از دست داده‌اند و اکنون تندروهای ضدآمریکایی در مسیر بازگشت به قدرت در ایران قرار دارند. آرین طباطبایی در اندیشکده رند می‌نویسد: زمانی که ترامپ به برجام پشت کرد، روحانی تا اندازه زیادی سرمایه سیاسی خود را از دست داد. باتوجه به این تحولات نمی‌توان به هیچ‌وجه از دستاورد‌های سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران دفاع کرد. این استراتژی بسیار خطرناک است و اثرات عکس برجای می‌گذارد. از‌این‌رو تهران هم اقدامات ضدآمریکایی خود را در داخل گسترش می‌دهد و گزینه‌های ارتباط با آمریکا را محدود خواهد کرد.

اما دیگر زمان آن رسیده است تا مسیر تازه‌ای را ایجاد کرد تا بنابر آن ایران و آمریکا بتوانند مسیر محتاطانه‌ صبر و دیپلماسی واقع‌نگرانه را طی کنند. این به آن معنا است که باید اقداماتی در راستای کاهش تنش و اعطای امتیازات واقعی از سوی هر دو طرف در زمان لازم انجام شوند.  به گفته مایک پمپئو، وزیرخارجه آمریکا، هدف کمپین فشار حداکثری علیه ایران دو موضوع است: اول اینکه پول‌های حاصل از فروش نفتی که «این کشور آن را در راستای برهم زدن ثبات منطقه» استفاده می‌کند تا حد ممکن کاهش یابد و در گام بعد «نیروهای اصلی حکومتی» با آمریکا وارد مذاکره شوند. از این‌رو توافقی که مدنظر دولت ترامپ است نه‌تنها موضوع هسته‌ای، بلکه برنامه موشکی بالستیک ایران و آزادی تمام زندانی‌های آمریکایی را نیز شامل شود. البته که این یک دستورکار تاثیرگذار برای آمریکا است؛ اما هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم دستیابی به این هدف‌ها با به‌کارگیری کمپین فشار حداکثری محقق خواهد شد. به‌علاوه برخلاف آنچه مقامات آمریکا مدعی‌اند که فشارهای اقتصادی موجب شده تا اقدامات ایران در منطقه تعدیل شوند، به وضوح می‌توان تایید کرد که از زمان بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تنش‌های این کشور با ایالات‌متحده و دیگر قدرت‌های منطقه‌ای به‌طور محسوسی افزایش یافته است. خود پمپئو نیز به‌طور تلویحی و یک ماه پس از سرمقاله او در نشریه فارن‌ افرز، این موضوع را در گفت‌و‌گو با خبرنگاران تایید کرد و گفت که رفتارهای «ناشایست» ایران نتیجه مستقیم سیاست فشار آمریکا علیه این کشور است. آنچه تاکنون نتیجه کمپین فشار حداکثری ترامپ بوده است قطع دست آمریکا از توافقی با منفعت و قرار گرفتن در برابر حکومتی ضدآمریکایی‌تر از گذشته است.