مقام معظم رهبری تبیین کردند
۶ اولویت اقتصادی کشور
رهبر انقلاب اسلامی در تشریح مصداقها و اسرار جاذبه حیرتانگیز امام گفتند: در تمام سه دههای که از فراق امام محبوب، بدرقه تاریخی و وداع باشکوه ملت با آن عزیز جاودانه میگذرد، تلاشهای زیادی در خارج و داخل برای کمرنگ شدن یاد و نام و راه امام و نادیده گرفته شدن اصول کلان مدیریتی ایشان صورت گرفته و میگیرد، اما واقعیت این است که جاذبه امام بزرگوار نه فقط کاهش نیافته بلکه امتداد بیشتری پیدا کرده است.ایشان اجتماع باشکوه امروز مردم در سی امین سالگرد عروج ملکوتی روح خدا و نیز راهپیمایی افتخارآمیز ملت ایران در روز جهانی قدس را نشانههایی آشکار از استمرار جاذبه امام راحل خواندند و افزودند: روز قدس در بیش از ۱۰۰ کشور جهان نیز مراسم خاص یا راهپیمایی برگزار شد و نشان داد ۴۰ سال بعد از اقدام امام در تعیین این روز جهانی، جاذبه و نفوذ ایشان بهگونهای است که ملتها را همچنان به حرکت وا میدارد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاشهای خباثتآمیز آمریکاییها و دنبالهروهای آنها از جمله برخی سران خائن عرب برای به فراموشی سپرده شدن مساله فلسطین افزودند: در چنین وضعی تودههای مردم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان در پرتو نفوذ جاودانه امام به دفاع از قدس شریف و مظلومان فلسطینی میپردازند و این واقعیت بار دیگر اثبات میشود که هیچ مسالهای در جهان با جاذبه شورآفرین خمینی کبیر قابل مقایسه نیست.ایشان با تشکر عمیق قلبی از ملت ایران به علت حضور آبرومند و پرشکوه در روز جهانی قدس امسال در سراسر کشور افزودند: ملت نشان داد که حقیقتا در عمل به توصیههای امام کوتاهی نکرده و نمیکند.رهبر انقلاب اسلامی در تبیین سر جاذبه بینظیر امام راحل عظیمالشأن، مختصات شخصیتی و موهبتهای الهی امام را عامل اصلی خواندند و افزودند: در تاریخ، این خصوصیات، در این حد، در کمتر کسی جمع شده است.
حضرت آیتالله خامنهای «شجاعت، حکمت، تدبیر، پارسایی و پرهیزگاری، دلباخته خدا بودن، ظلمستیزی، حمایت و دفاع از مظلوم، عدالتخواهی، رفتار و گفتار صادقانه با مردم و مجاهدت دائم در راه خدا» را از جمله ویژگیهای بارز امام برشمردند و افزودند: این خصوصیات، تجسم عمل صالح است و در هر کس مجتمع شود، خداوند همانگونه که در قرآن فرموده مهر و محبت او را در دلها قرار میدهد.
ایشان در همین زمینه افزودند: بنابراین محبت مردم به آن عزیز به عرش سفر کرده، «تحمیلی، تبلیغی و تلقینی» نیست، بلکه کار خدا و محبتی الهی است. رهبر انقلاب اسلامی با تمرکز سخنانشان بر یکی از خصوصیات اصلی امام خمینی یعنی «مقاومت و ایستادگی در برابر موانع و مشکلات» افزودند: همین خصوصیات است که امام را در زمان حیات ایشان و نیز در طول تاریخ در هیات یک «مکتب، اندیشه، راه و تفکر» مطرح کرده است.ایشان مبارزه خستگیناپذیر و امیدوارانه امام در دوران طاغوت و نیز تداوم این مبارزه و ایستادگی در مقابل همه موانع و دشمنیها در بعد از پیروزی انقلاب را یادآور شدند و با استناد به آیات قرآنکریم افزودند: امام حقیقتا بسیاری از آیات قرآن را با این ایستادگی و مقاومت معنا کرد.رهبر انقلاب با اشاره به بیاثر بودن تهدید و تطمیع و فریب دشمنان در امام راحل گفتند: دشمن تلاش فراوان میکرد با روشهای مختلف دستگاه محاسباتی امام را دچار اختلال و او را از راه مقاومت منصرف کند ولی آن بزرگوار با اتکا بر بینات دین مبین اسلام ذرهای تاثیر نمیپذیرفت.
حضرت آیتالله خامنهای در تشریح معنای مقاومت خاطرنشان کردند: مقاومت یعنی انتخاب راه صحیح، آغاز حرکت در این راه، مبارزه با موانع و مشکلات و ادامه راه حق بدون انصراف یا توقف.ایشان افزودند: البته در هر مسیری موانعی وجود دارد اما کسی که راه ایستادگی را انتخاب کرده، یا بر این موانع غلبه میکند یا با شیوه عاقلانه آنها را دور میزند و به راه خود ادامه میدهد.
ایشان راه امام خمینی را حاکمیت دین خدا بر جامعه مسلمین و زندگی عموم مردم خواندند و افزودند: آن مرد عظیمالشأن پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی اعلام کرد در این راه، نه به کسی ظلم میکنیم و نه زیر بار ظلم خواهیم رفت که این حرف یعنی «مقاومت در مقابل ظالم و حمایت از مظلوم» برگرفته از متن دین و قرآن است و خردمندان عالم و هر عقل سلیم نیز آن را تایید میکنند. رهبر انقلاب برآشفته شدن دولتهای مستکبر و استعمارگر از این شعار راهبردی امام را بدیهی و طبیعی دانستند و افزودند: برای ظالمان، متجاوزان و باجگیران عالم، ظهور یک «نظام حکومتی حامی مظلوم و مقاوم در برابر ظلم»، بسیار گران بود به همین علت از همان روز اول، دشمنی و خباثت و ناجوانمردی را شروع کردند که تاکنون نیز ادامه دارد.
حضرت آیتالله خامنهای، «پایهگذاری فکر مقاومت»، «حرکت مقتدرانه و هوشمندانه در این راه» و «گم نکردن هدف» را درس و یادگار بزرگ امام خمینی(ره) برای ملت و مسوولان خواندند و خاطرنشان کردند: این راه عزتآفرین بهتدریج از مرزهای ایران نیز فراتر رفت و گسترده شد.ایشان علت اقبال ملتها به راه امام خمینی(ره) یعنی مقاومت را جاذبه ذاتی این راه دانستند و افزودند: در این روند، جمهوری اسلامی، هیچگونه تحمیلی به ملتها نکرده است همچنانکه برگزاری مراسم یا راهپیمایی روز قدس امسال در بیش از صد کشور نیز به انتخاب و پسند خود ملتها صورت گرفت. رهبر انقلاب اسلامی «مقاومت» را کلمه مشترک و مورد قبول همه ملتها در غرب آسیا خواندند و خاطرنشان کردند: البته برخی هنوز جرأت نمیکنند وارد میدان شوند اما بسیاری نیز در میدان هستند.
حضرت آیتالله خامنهای جبهه مقاومت را امروز قویتر از هر روز دیگر دانستند و افزودند: شکستهای آمریکاییها در لبنان، عراق، سوریه و فلسطین، نمود اقتدار جبهه مقاومت است.ایشان مقاومت بیوقفه ملت ایران و توفیق و پیشرفت جمهوری اسلامی را مشوق دیگر ملتها به «مقاومت» برشمردند و افزودند: صاحبنظران بینالمللی و برخی تحلیلگران آمریکایی نیز به این واقعیت اذعان کردهاند.
رهبر انقلاب ایستادگی و غلبه ملت و نظام بر موانع را از مهمترین علل دشمنی آمریکاییها دانستند و افزودند: آنها میخواهند ملت ایران دستهایش را در مقابل زورگوییها بالا ببرد و تسلیم شود و چون ملت زیر بار این خفت نمیرود، مستکبران دشمنی میکنند. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه اقدام امام در انتخاب مسیر و اندیشه مقاومت، دارای پشتوانه قوی منطقی، عقلانی، علمی و دینی است، در تبیین عناصر و اجزای منطق اندیشه مقاومت امام گفتند: یکی از اجزای منطق مقاومت، «شرف و هویت و انسانیت هر ملت» است که هرگاه با تهدید و زورگویی و تحمیل مواجه میشود، در مقابل آن میایستد. حضرت آیتالله خامنهای واقعیت «عقبنشینی دشمن در مقابل مقاومت و ایستادگی» را یکی دیگر از اجزای منطق و اندیشه مقاومت دانستند و افزودند: تسلیم شدن در مقابل دشمن موجب پیشروی او میشود، اما اگر در مقابل زیادهخواهی و باجخواهی دشمن مقاومت شود، پیشروی او متوقف خواهد شد، بنابراین از این زاویه نیز «صرفه با مقاومت» است. ایشان افزودند: تجربه جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته نیز موید همین مطلب است زیرا هرجا که ایستادگی کردیم، موفقیت و پیشرفت نصیب ما شده است و هرجا که براساس میل طرف مقابل حرکت کردیم، ضربه خوردیم. رهبر انقلاب اسلامی در بیان سومین جزء از اجزا منطق مقاومت خاطرنشان کردند: مقاومت و ایستادگی هزینه دارد، اما هزینه تسلیم شدن به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت است.
حضرت آیتالله خامنهای یک نمونه از هزینه بالای تسلیم بودن در برابر زورگویان را رژیم پهلوی برشمردند که با وجود همه کوتاه آمدنها و امتیازاتی که به آمریکا میداد، تحقیر هم میشد. ایشان گفتند: دولت سعودی یک نمونه دیگر است که هم دلار میدهد و هم براساس خواسته آمریکا موضعگیری میکند، اما توهین هم دریافت میکند و به او لقب «گاو شیرده» میدهند.رهبر انقلاب اسلامی، مبانی دینی و آیات قرآنی را یکی دیگر از اجزای منطق اندیشه مقاومت امام دانستند و خاطرنشان کردند: آیات متعددی در قرآن وجود دارد که به جبهه حق و مقاومت، وعده پیروزی میدهد و تاکید میکند که جبهه حق ممکن است قربانی بدهد، اما شکست نخواهد خورد.حضرت آیتالله خامنهای، همچنین موضوع «امکان پذیر بودن مقاومت در برابر قدرتها» را بخشی از اجزای منطق مقاومت در اندیشه امام برشمردند و گفتند: امام بزرگوار برخلاف تفکر غلطی که میگوید «فایدهای ندارد» یا «نمیتوانیم»، مقاومت در برابر گردنکلفتهای دنیا را امری ممکن میدانست و براساس همین مبنا، در دوران نهضت اسلامی و همچنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در برابر فشارها، ایستادگی کرد.
ایشان دیدگاه برخی افراد که تحتعنوان روشنفکری، مقاومت و ایستادگی را بیفایده میدانند، خطایی بزرگ خواندند و افزودند: اینگونه نگرش ناشی از خطای محاسباتی است و خطای محاسباتی در هر موضوعی نیز ناشی از نشناختن عوامل گوناگون مرتبط با آن موضوع است.رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: برای آنکه در موضوع لزوم مقاومت در برابر زورگویان عالم دچار خطای محاسباتی نشویم، باید به واقعیات و حقایق مربوط به جبهه استکبار آمریکا بهخوبی مطلع باشیم و از واقعیات، ظرفیتها و تواناییهای خودمان نیز شناخت صحیحی داشته باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای یکی از تواناییها و ظرفیتهای نظام جمهوری اسلامی را قدرت مقاومت آن بر مبنای تفکر امام(ره) دانستند و گفتند: در ادبیات سیاسی بینالمللی از این موضوع بهعنوان «مقاومت به شیوه امام خمینی(ره)» یاد میشود و برخی سیاستمداران و صاحبنظران برجسته غربی نیز در این زمینه مقاله نوشتهاند و از آن بهعنوان «دکترین مقاومت خمینی» نام برده و تاکید کردهاند، این دکترین مقاومت، شاهرگهای سیطره غرب و آمریکا را هدف گرفته است.ایشان با تاکید بر اینکه راز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی، خط مقاومت و ایستادگی و خط استفاده از ظرفیتهای داخلی است، افزودند: ارزیابی صحیح از جبهه مقاومت نشان میدهد که این جبهه امروز در منطقه و حتی در مراکزی فراتر از منطقه، در منسجمترین وضعیت خود، قرار دارد و این یک واقعیتی است که باید در محاسبات لحاظ شود.رهبر انقلاب اسلامی، ارزیابی صحیح از جبهه مقابل و واقعیات مربوط به آن را برای گرفتار نشدن در خطای محاسباتی، ضروری خواندند و گفتند: برخی از صاحبنظران و اندیشمندان آمریکایی، در توصیف اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این کشور، از تعبیر «افول موریانهوار» استفاده کردهاند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آمارهای رسمی که نشانگر افول اقتصادی آمریکا و کاهش عجیب تاثیرگذاری آمریکا در اقتصاد جهانی است، خاطرنشان کردند: در عرصه سیاسی نیز اقتدار آمریکا افول کرده که انتخاب فردی با مختصات آقای دونالد ترامپ، واضحترین و بهترین نشانه برای افول سیاست آمریکا ست. ایشان افزودند: سپرده شدن سرنوشت بیش از سیصد میلیون نفر جمعیت آمریکا به دست فردی که در مورد تعادل فکری و روانی و اخلاقی او ابهامات و تردیدهای جدی وجود دارد، دلیل آشکاری بر افول سیاسی و اخلاقی آمریکا است. رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از نشانههای سقوط اخلاقی دولت آمریکا را، حمایت این دولت از جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و نیز حمایت از جنایت چند دولت در یمن و کشتار مردم این کشور دانستند و خاطرنشان کردند: در زمینه اجتماعی نیز آمریکا گرفتار مشکلات عدیدهای از جمله آمار بالای قتل و جنایت، گرسنگی، اعتیاد و خشونت است که در چنین شرایطی، رئیسجمهور آمریکا به ظاهر برای ملت ایران دلسوزی و آرزوی خوشبختی آنها را میکند اما باید به او گفت بروید اگر میتوانید مشکلات خودتان را حل کنید.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: این موارد گوشهای از واقعیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دولتی است که برای ملت ایران شاخ و شانه میکشد. رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در کنار شناخت واقعیات جبهه دشمن، باید تواناییها و واقعیات خودمان را نیز به خوبی بشناسیم، گفتند: البته ما مشکلات اقتصادی داریم و مسوولان هم در حد توان خود به دنبال حل این مشکلات هستند، اما موضوع مهم این است که با وجود مشکلات اقتصادی، بن بست نداریم. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مشکلات کشور، هر یک دارای علل مختلفی است اما این مشکلات موجب بن بست در کشور نشدهاند و بلکه به عکس، ما درحال پیشرفت هستیم.ایشان بصیرت ملت را در رأس پیشرفتها و برجستگیهای کشور دانستند و تاکید کردند: اگر ملت ایران پر شور و با بصیرت نبود، در صحنههایی که حضور او لازم بود، دیده نمیشد.رهبر انقلاب اسلامی از اجتماع عظیم مردم در ۲۲ بهمن سال ۹۷ بهعنوان نمونهای از «آگاهی، بصیرت، همت، آمادگی، قدرت ایستادگی و اراده محکم ملت» یاد کردند و افزودند: ایستادگی و مقاومت مردم بزرگترین نقطه قوت کشور است و نشان میدهد میتوان با همان منطق مقاومت امام بزرگوار، همچنان در میدان وارد شد.ایشان هدف از مقاومت را «رسیدن به نقطه بازدارندگی در عرصههای گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و نظامی» برشمردند و افزودند: باید به نقطهای برسیم که دشمن را از تعرض به ملت در همه زمینهها منصرف و ناامید کند.
رهبر انقلاب تاکید کردند: امروز در بخش نظامی تا حدود زیادی به این بازدارندگی و تثبیت دست یافتهایم و علت اصرار دشمنان بر مسائل دفاعی و موشکی نیز محروم کردن کشور و ملت از قدرت بازدارندگی است که البته هرگز نخواهند توانست به این هدف دست پیدا کنند. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه چند شرط برای استمرار حرکت موفقیتآمیز جمهوری اسلامی ایران بیان کردند. ایشان در همین زمینه خاطرنشان کردند: مواجهه ما با مسائل و دشمنان باید «شجاعانه باشد نه مرعوبانه»، «امیدوارانه باشد نه مأیوسانه»، «مبتکرانه باشد نه منفعلانه» و «عاقلانه و خردمندانه باشد نه هیجانی، احساساتی و سطحی». «توجه به ترفند دشمن برای تضعیف اندیشه مقاومت» شرط دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تاکید کردند و گفتند: اندیشه مقاومت، قدرتمندترین سلاح یک ملت است و دشمن درصدد است با وسوسه، تردیدافکنی و القای بیفایده و ناممکن بودن مقاومت، این سلاح را از دست ملت ایران خارج کند، بنابراین باید اندیشه مقاومت را از ترفند دشمن مصون داشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به انواع ترفندهای دشمنان خاطرنشان کردند: آنها گاهی تهدید میکنند و گاهی تطمیع؛ مثل همین مَرد رندی اخیر رئیسجمهور محترم آمریکا که گفته ایران با همین رهبران کنونی نیز میتواند به پیشرفتهای بزرگی برسد. یعنی رهبران کنونی ایران! ما نمیخواهیم شما را براندازی کنیم و حاضریم شما را هم قبول کنیم، بنابراین ناراحت نباشید. رهبر انقلاب اسلامی این اقدام آمریکاییها را «زرنگبازی سیاسی» تعبیر کردند و افزودند: البته این حرف درست است که اگر رهبران و مسوولان کنونی ایران، کمر همت ببندند، آستینها را بالا بزنند، مجاهدت کنند و شب و روز نداشته باشند، همدلی و همزبانی کنند و از امکانات به نحو شایسته استفاده کنند، قطعا و بدون شک پیشرفتهای بیشتری نصیب خواهد شد،اما شرط پیشرفت این است که آمریکاییها، نزدیک نیایند.رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: زرنگبازی سیاسی رئیسجمهور آمریکا، مسوولان جمهوری اسلامی و ملت را فریب نخواهد داد. نباید اجازه داد آمریکاییها نزدیک شوند، قدم آنها قدم نامبارکی است و هر جا پا گذاشتهاند، جنگ و برادرکشی یا فتنه یا استثمار و استعمار و تحقیر ایجاد کردهاند.
ایشان افزودند: مردم در صحنه حضور دارند و این حضور باید ادامه پیدا کند، چرا که حضور مردمی همچون روز قدس، به کلی محاسبات دشمن را مختل میسازد. حضرت آیتالله خامنهای همچنین مسوولان کشور را به تمرکز بر مساله اصلی یعنی «اقتصاد» توصیه موکد کردند و گفتند: پیش از انقلاب، مساله اصلی «مبارزه با طاغوت» بود و بعد از پیروزی نیز مساله اصلی در برههای «تثبیت نظام» و در برههای دیگر، «جنگ تحمیلی صدام» بود که در آن مقطع، همه کشور بر مساله جنگ تمرکز کردند و موفقیت حاصل شد. امروز نیز همه باید بر مساله اصلی که اقتصاد است، تمرکز کنند. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مسائل فرهنگی و امنیتی هم بسیار مهم است اما مسائل اقتصادی و معیشتی، از همه نقدتر است و در عین حال بر فرهنگ و امنیت نیز اثرگذار است. ایشان در مسائل اقتصادی چند موضوع را دارای اهمیت مضاعف برشمردند و گفتند: «رونق تولید»، «ارزش پول ملی»، «بهبود فضای کسب و کار»، «جدا کردن بودجه و اقتصاد کشور از خامفروشی نفت»، «تبدیل دخالت دولت در اقتصاد به هدایت و نظارت دولت»، و «بریدن دست مفسدان اقتصادی یعنی اختلاسگران، دزدان، تروریستهای اقتصادی و قاچاقچیان بیرحم از اقتصاد کشور» از جمله مسائل اصلی است که باید مسوولان متفقا روی آنها متمرکز شوند و از حواشی و مسائل فرعی بپرهیزند. حضرت آیتالله خامنهای همچنین بر «همبستگی ملی» و «کنار گذاشتن دعواهای سیاسی و جناحی» بهعنوان مسائل مهم دیگر تاکید کردند و گفتند: یکی دیگر از مهمترین مسائل، «حفظ ارتباط قلبی با خدای متعال» است. ایشان رمضان امسال را رمضانی خوب خواندند و با اشاره به گرم بودن مجالس ذکر، دعا و مناجات بهویژه با حضور پر شور جوانان در سراسر کشور، افزودند: این توسلها و تضرعها، بسیار با ارزش و زمینهساز رحمت و هدایت الهی است و دلهای پاکیزه و نورانی جوانان مثل کلید حل معضلات بزرگ عمل میکند، بنابراین این حالات را قدر بدانید و آن را ادامه دهید.
ارسال نظر