بخش عمده معوقات یک ابربدهکار بانکی وصول شد
به گزارش «ایرنا» کاظم پالیزدار در جمع دانشجویان دانشگاه شهرکرد افزود: این ابربدهکار بانکی ۸۵ هزار میلیارد ریال به سیستم بانکی بدهکار است و هیچ کدام از دولتها موفق به بازپسگیری معوقات از وی نشده بودند.
وی گفت: با هماهنگی به وجود آمده بین سران سه قوه، بخشی از معوقات از این ابربدهکار بانکی پس گرفته شد.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در پاسخ به دانشجویی که مدعی شد قانون تجارت ایران به روز نیست، افزود: قانون تجارت دچار برخی نواقص است، بهگونهای که بدهکاران بانکی میتوانند اعلام ورشکستگی کنند.
پالیزدار ادامه داد: برخی از بدهکاران بانکی با استفاده از ضعف قانونی، در زمان دریافت وام بانکی اعلام ورشکستگی میکنند و پس از اعلام ورشکستگی تمام جرایم بانکی آنان بخشوده میشود. او در پاسخ به سوال دانشجویی درباره مفاسد اقتصادی گفت: همانگونه که رئیسجمهوری اعلام کرده است هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد و مفاسد اقتصادی در این دولت وجود ندارد، کما اینکه در این دولت دو تا سه معاون وزیر برکنار و پرونده آنها برای صدور حکم در حال رسیدگی است.
پالیزدار گفت: دولت در این زمینه به هیچ وجه کوتاه نمیآید و اگر موردی وجود داشته باشد، مانع از برخورد و دستگیری نشده است.
او با بیان اینکه مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد تک محصولی بارها هشدار دادهاند، یادآور شد: متکی بودن به اقتصاد تک محصولی در کشور همچنان ادامه دارد و همین امر باعث شده تا دشمنان در معادلات بینالمللی از این مساله به نفع خود سوء استفاده کنند.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار کرد: مساله فساد به تاریخ بشر برمی گردد و در همه نقاط جهان وجود دارد و مساله تازهای نیست و همواره در کنار بشر این سوء استفاده وجود داشته است. به گفته وی، همه دولتها و نظامهای تاریخی با این مساله دست به گریبانند و بارها درخصوص مبارزه با مفاسد کتابها و مقالاتی نوشته شده است.
پالیزدار با بیان اینکه فساد در تمامی کشورها وجود دارد و تنها شدت و ضعف برخورد با این مساله متفاوت است، افزود: مساله مهم در حوزه مفاسد اقتصادی نحوه و نوع برخورد با آن است که از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری میکند.مشاور معاون اول رئیسجمهوری تاکید کرد: در ایران در سالهای اخیر به واسطه توسعه فضای رسانهای و اطلاعرسانی و افزایش آگاهی مردم، صدای «فساد - فساد» بیشتر از گذشته شنیده میشود ولی به آن میزان که در حوزه رسانه و فضای مجازی بیان میشود نیز این فساد اقتصادی وجود ندارد.
به گفته وی، بخشی از فساد موجود نیز به گوش مردم نمیرسد و باید در این زمینه اطلاعرسانی کرد و رسانهها نقش مهمی در اطلاعرسانی درست و صحیح برعهده دارند.پالیزدار به شاخص ادراک فساد در جهان اشاره کرد و افزود: هر چند این شاخصها از سوی یک نهاد بینالمللی با نگاه سیاسی منتشر میشود، اما این شاخص به نفع اقتصاد کشور نیست. وی فساد را به ۳ طبقه تقسیم کرد و گفت: فسادی که در سطح کلان کشورها وجود دارد از سوی «یقه سفیدها» صورت میگیرد که از قوانین و فناوریها برای رسیدن به نفع خود استفاده میکنند. به گفته وی، فساد دیگر در جوامع بشری فساد رده میانی است که ممکن است در یک دستگاه اجرایی از سوی یک کارمند یا مدیر اداره این فساد شکل بگیرد.وی سومین فساد را فساد خُرد عنوان کرد و گفت: این نوع فساد گریبان جامعه را میگیرد و بهطور مثال وقتی در بازار قیمت یک کالا نسبت به نقطه دیگر متفاوتتر است یا در اداره خدمات کمتری نسبت به وظایف افراد ارائه میشود، فساد شکل میگیرد.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی یادآور شد: راهکار مبارزه با این سه نوع فساد در حوزه برخورد، پیشگیری و فرهنگسازی است.
وی گفت: پس از مطالبه مقام معظم رهبری درخصوص مبارزه با فساد اقتصادی، تمامی دستگاههای کشور بسیج شدند و هدف از مبارزه با فساد اقتصادی، برخورد با مفسدان اقتصادی بود. پالیزدار یکی از مهمترین مسائل ایجاد فساد را تبعیض عنوان کرد و افزود: این تبعیض باعث بیعدالتی میشود و این بیعدالتی به یأس و امید نداشتن افراد به آینده منجر میشود.پالیزدار تاکید کرد: بخشی از فساد در حوزه فرار مالیاتی اتفاق میافتد و نبود نظام جامع مالیاتی نیز به فرار مالیاتی عدهای کمک کرده هر چند این نظام مالیاتی در حال تدوین است. دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، از حرکت دشمن در راستای بزرگنمایی فساد اقتصادی برای ناامید کردن مردم سخن به میان راند و گفت: دشمن از طریق بزرگنمایی این فسادها میخواهد ناامیدی را با برنامهها و بستههای روانی به جوانان القا کند و به دانشجویان و جوانان بگوید که پس از تحصیل آیندهای ندارند.
وی تصریح کرد: دشمن به دنبال این است که اگر بحث معیشت و اقتصاد را تحت فشار قرار دهد میتواند زمینه ایجاد اعتراض را بهوجود آورد و باید نسبت به این جنگ روانی مردم را آگاه کنیم و دولت به دنبال این است که کمترین فشار به مردم برسد. وی گفت: اینکه تحریمها اثرگذار است حرفی در آن نیست اما گاهی ضعف برخی از مدیران نیز میتواند به بروز برخی کاستیها منجر شود اما با همبستگی و همدلی میتوان از این فشار دشمن عبور کرد چرا که تمام فشار دشمن همین است. پالیزدار اظهار کرد: خط مشی دشمن به هم زدن فضای اجتماعی در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب است تا بتوانند مردم را ناامید کنند و به مقاصد شوم خود دست یابند.وی به بحران مجتمع نیشکر هفت تپه اشاره کرد و گفت: در این مساله مدیرعامل نیشکر از جمله افرادی بود که ارز دولتی دریافت کرده و آن را پس نداده است و از سوی دیگر برای ناامید کردن مردم، به دروغ اعلام کردند که مدیرعامل این مجتمع با مسوولان دولت نسبت دارد.
پالیزدار در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیات علمی این دانشگاه گفت: فضا برای رسانه درخصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی بازگذاشته شده است ولی عدهای انگشتشمار در فضای مجازی به دنبال سوءاستفاده از این مساله هستند. پالیزدار در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درباره پولشویی نیز گفت: نمونه پولشویی در حوزه مواد مخدر از سوی تعدادی از سوداگران مرگ بارز است به گونهای که مشهور است که قاچاقچیان مواد مخدر به نام یک کودک فوت شده، میلیاردها تومان پول را جابهجا کردهاند.این نشست به مناسبت روز دانشجو از سوی مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه شهرکرد با حضور معاون سیاسی، امنیتی استاندار، رئیس دانشگاه شهرکرد و جمعی از استادان این دانشگاه برگزار شد.
ارسال نظر