تتر؛ دروازه ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال یا به عبارت فنیتر ارزهای رمزنگاری شده مثل بیتکوین، اتریوم، ریپل و لایتکوین در بین سایر ارزها شناختهشدهتر هستند و شاید بتوان گفت یکی از مهمترین دلایل معروفیت آنها پرنوسان بودنشان است.اگر بخواهیم این صفت را به سایر ارزهای دیجیتال نیز تعمیم دهیم باید بگوییم بهطور کلی همه ارزهای رمزنگاری شده پرنوسان هستند و این ذات آنها در بازار مبادلهای است که یک ثانیه هم در شبانهروز استراحت ندارند.اما همه ارزهای دیجیتال شامل این قاعده نمیشوند و در میان آنها بعضی با کمترین نوسانات نقطه امنی برای پناه گرفتن خریدارانشان از نوسانات شدید این بازار هستند تا بتوانند با برنامهریزی دقیق به خرید یا فروش این قبیل ارزها بپردازند.
ارزهای با ارزش ثابت (Stable Coin)
ماهیت وجودی ارزهای با ارزش ثابت، حفظ ارزش سرمایه و ویژگی خاص آنها ثباتشان در بازار پرنوسان مبادلات ارزهای دیجیتال است. این ارزها انواع مختلفی دارند و معیار سنجش ارزش آنها میزان برابری شان با کالایی مشخص در دنیای حقیقی است. حال آنکه آن کالا میتواند یک واحد پولی، فلزات گرانبها (مثل طلا)، نفت یا هر معیار مشخص و قابل سنجش دیگری باشد. بهعنوان مثال ارزش هر واحد ارز رمزنگاری شده PAX معادل یک دلار آمریکا و ارزش هرواحد ارز دیجیتال DGX معادل یک گرم طلای ۲۴ عیار است.
تتر (Tether)
تتر، معروفترین و محبوبترین ارز با ارزش ثابت در بازار معاملهای ارزهای دیجیتال است که بیشترین حجم بازار (Market Cap) و حجم مبادله روزانه (Daily Volume) را در میان تمامی ارزهای همنوع خود دارد. معروفیت این ارز در بین بسیاری از معاملهگران در بازار ارزهای دیجیتال از این جهت است که از آن برای تبدیل سرمایه و ورود به یک معامله دیجیتال استفاده میکنند. همچنین بعد از اتمام هر معاملهای در بازار ارزهای دیجیتال برای تبدیل مجدد سرمایه به ارزی مطمئن برای خروج از بازار نیز مورد استفاده معاملهگران قرار میگیرد.نسخه اولیه تتر Real Coin نام داشت که در ژوئیه ۲۰۱۴ توسط Brock Pierce بهعنوان یک استارتآپ در سانتامونیکای آمریکا رونمایی شد و در نوامبر همان سال بهعنوانTether تغییر نام داد. همزمان با این تغییر نام، وبسایت این شرکت بدون ارائه جزئیات اعلام کرد که در هنگکنگ دارای شخصیت حقوقی بوده و دفاتری نیز در سوئیس تاسیس کرده است، امری که موجب شد این ارز دیجیتال بهصورت بینالمللی مورد دادوستد معاملهگران قرار بگیرد، به گونهای که در حالحاضر بیش از ۳۳ صرافی در کل دنیا این محصول را پذیرش میکنند. شاید بتوان مهمترین دلیل محبوبیت آن را تعدد ارزهای قابل تبدیل و صرافیهای پذیرنده این ارز دانست.شرکت تتر ۳ محصول اصلی دارد؛ تتر دلار آمریکا (USDT)، تتر یورو (EURT) و تتر ین ژاپن (YENT) که نرخ برابری هر کدام در دنیای واقعی معادل یک واحد است. (البته مورد سوم، یعنی تتر ین ژاپن هنوز به عرضه سراسری نرسیده است)بر اساس آخرین اعلامهای صورت گرفته حجم بازار تتر، ۷/ ۱ میلیارد دلار آمریکا است. این در حالی است که میانگین حجم مبادله آن بیش از ۵/ ۲ میلیارد دلار در روز است که در بین سایر ارزهای دیجیتال از ارزهای پر ترافیک و پر مبادله محسوب میشود. تتر، ارز بسیار کارآمد و محبوب برای معاملهگران ایرانی نیز بهحساب میآید چراکه مقرون بهصرفهترین راه تبدیل دارایی ریالی به ارز رمزنگاری شده است. با این ارز میتوان به خوبی سرمایه را مدیریت و با استفاده از صرافیهای معتبر آن را به سایر ارزهای رمزنگاری شده همانند بیتکوین و اتریوم، ریپل و سایر ارزها تبدیل کرد. تتر دروازهای مطمئن برای ورود به دنیای ارزهای رمزنگاری شده محسوب میشود و با گسترش هرچه بیشتر استفاده از ارزهای رمزنگاریشده و روی آوردن به خرید اینگونه ارزها در کشورمان بهزودی بیشتر از گذشته از این ارز دیجیتال در ایران خواهیم شنید.
ارسال نظر