جهانگیری: توسعه علمی رمز بقای نظام جمهوری اسلامی است
به گزارش «ایسنا» اسحاق جهانگیری همچنین با تاکید بر لزوم توجه به توسعه علمی بهعنوان اولویت نخست کشور اظهار کرد: توسعه علمی رمز بقای جامعه کشور و نظام جمهوری اسلامی است. جهانگیری روز گذشته در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی و کنگره بینالمللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادین و پزشکی بازساختی گفت: در سالهای گذشته زمانی که در دولت ستادهایی برای راهاندازی فعالیتهای مرتبط با فناوری جدید ایجاد میشد، تعداد محققان و دانشمندان در این رشتهها اندک بود اما امروز به دستاوردهای بزرگی در این زمینهها رسیدهایم و تعداد دانشگاههای کشور، محققان، استادان و دانشجویان در سراسر کشور در رشتههای مرتبط با فناوریهای نوین افزایش چشمگیری داشته است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول، جهانگیری با اشاره به پیشرفتهای ایران در رشتههای مختلف علمی و فناوریهای نوین خاطرنشان کرد: خوشبختانه محققان و دانشمندانی از خارج از کشور نیز امروز علاقهمند به همکاری با ایران هستند و گسترش فعالیتهای ایران در زمینه فناوریهای نوین باعث شده که کشور در برخی رشتهها از نظر تعداد محصول، تعداد مقالات علمی و صادرات محصولات نانو، بایو و دارویی از جایگاه خوبی در سطح بینالملل برخوردار باشد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه برای تقویت و تکمیل کار محققان و دانشمندان کشور باید کاری کنیم که تحرک بیشتری در توسعه علم و فناوری ایجاد شود، افزود: باید اهمیت موضوع فناوریهای نوین را در سطح جامعه در مقیاس بزرگتری بازگو کنیم که البته این موضوع به سیاستگذاریها و برنامهریزیهای کشور مرتبط است و آنچه تعیینکننده است این است که بتوانیم در این گونه جشنوارهها به این موضوع توجه کنیم که عناصر مساعد و نامساعد، موانع پیش رو و عوامل پیشرفت و شکوفایی فناوریهای نوین را بهطور دقیق شناسایی کنیم و با مسوولان سیاستگذار کشور در میان بگذاریم تا این موانع برطرف شود. جهانگیری خاطرنشان کرد: چه در شرایط عادی و چه در شرایط امروز که آمریکاییها با وضع تحریمهای ظالمانه علیه ایران تلاش میکنند تا مسیر توسعه را به روی ایران ببندند و مانع از دستیابی دانشمندان کشور به ابزارها و تجهیزات پیشرفته برای توسعه علم و فناوری شوند، باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و اجازه ندهیم موانع پیش رو مانع از توسعه علم و فناوریهای نوین در کشور شود. جهانگیری اظهار کرد: سوق دادن سیاستگذاریها و سرمایهگذاریها در کشور در شرایط کنونی که با تحریم روبهرو هستیم باید جزو اولویتهای نخست و در دستور کار دولت باشد و این دولت بهطور جدی، اصولی و علمی به این باور رسیده است که باید با تحرکبخشی به آموزش، پژوهش و تحقیقات بتواند توسعه علم و فناوری را به یک موضوع مهم و جدی در کشور تبدیل کند.
وی با تاکید بر اینکه ایران در توسعه علم و فناوری به چند اصل جدی پایبند است، گفت: یکی از این اصول این است که توسعه علم و فناوری باید صلحآمیز و انسانی باشد و ایران هیچ گاه بهدنبال توسعه علوم غیراخلاقی، تجاوزطلبانه و مخرب نبوده و نخواهد بود. جهانگیری افزود: در موضوع پرونده هستهای نیز که به ناحق اتهاماتی را متوجه جمهوری اسلامی ایران کردند، سازمانهای بینالمللی ذیربط مثل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشهای متعدد خود اعلام کرده است که فعالیت هستهای ایران در چارچوب مقررات بینالمللی بوده و به هیچ وجه بهدنبال سلاح هستهای نبوده است.
درخواست همکاری با مراکز علمی جهان
معاون اول رئیسجمهور با یادآوری اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور ساز و کارهایی را پیشبینی کردهاند تا بتوانیم از ظرفیتهای نهادهای علمی بینالمللی در کشور استفاده کنیم، تصریح کرد: دولت ایران دست خود را در زمینه توسعه علم و فناوری به سوی همه مراکز علمی جهان دراز میکند و از همکاری آنها در ایران استقبال میکند.
ارسال نظر