به گزارش خبرآنلاین وزیر دفاع در این گفت‌و‌گو با اشاره به گزافه‌گویی‌های اخیر محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان گفت: «رهبر جوان عربستان سعودی مانند بسیاری از رهبران پیش از خودش است که در دام توهم قدرت افتادند.» او با اشاره به ادعاهای بن‌سلمان ادامه داد: «این عبارات از سوی مردی که تجربه کمی در امور کشورداری دارد مطرح شده است. او یک بار مدعی شده بود که می‌تواند وضعیت یمن را ظرف یک هفته سامان دهد. یمن یک کشور فقیر با قدرت نظامی کم است. جنگ در یمن الان چهار ساله شده و به باتلاقی برای عربستان سعودی تبدیل شده است.»

به گزارش «ایلنا» امیر حاتمی با اشاره به اینکه اظهارات محمد بن‌سلمان باید با دستاورد‌هایش محک زده شود، افزود: «دستاوردی که در یمن چندان چشم‌نواز نیست؛ کشوری که با جنگ داخلی ویران شده است و عربستان مستقیما در یک طرف جنگ مداخله کرده است.»

او تاکید کرد: «شاهزاده سعودی مانند سایر رهبران جهان که به قدرت نظامی‌شان برای رسیدن به اهدافشان متکی هستند، به دام توهم قدرت افتاده است.»

به گفته وزیر دفاع ایران، هیتلر دچار توهم قدرت بود و فکر می‌کرد قدرتمند است.‌‌ همان‌طور که صدام حسین زمانی که به ایران حمله کرد چنین تصوری داشت. زمانی که آمریکایی‌ها به عراق حمله کردند، آنها هم فریب قدرت و توان خود را خوردند. آنها فکر می‌کردند می‌توانند عراق را اشغال کنند و حاکم جدیدی را سر کار بگذارند. اما همه آنها اشتباه مهلکی کرده و کشور را در جهنم عمیقی گرفتار کردند.» او ابراز امیدواری کرد که شاه آینده عربستان مجرب‌تر شود و یاد بگیرد چطور از افتادن در چنین دامی اجتناب کند.

این مقام ایرانی همچنین درخصوص انتصاب جان بولتون به‌عنوان وزیر خارجه آمریکا گفت: «بولتون شاید بعد از انتخاب (به‌عنوان مشاور امنیت ملی) بیانیه صریح اللهجه‌ای علیه ایران نداده باشد اما سابقه ذهنیت امپریالیستی او موجود است. همه مردم آزادی‌خواه جهان به خوبی از این سابقه آگاه هستند.» او افزود: «این ذهنیت در دولت قبل آمریکا هم تفاوتی نکرده بود فقط متد‌ها متفاوت بود. ترامپ نماینده چهره واقعی امپریالیسم آمریکا است که برای همه آشکار شده است. او تهدیدی بدیهی‌ برای صلح و امنیت همه است؛ نه فقط ایران. اما مهم نیست چه کسی در آمریکا مسوولیت داشته باشد. هرکس به این مقام برسد سیاست‌های مشابه را با متدهای خودش اجرا خواهد کرد.»

انتقال داعش به افغانستان

 سردار حاتمی درخصوص گمانه‌زنی‌ها پیرامون انتقال داعش به افغانستان نیز توضیح داد: «تردید کمی درباره اینکه داعش به افغانستان نقل مکان کرده است، وجود دارد اما درباره تعداد آنها توافق نظری وجود ندارد. بعضی می‌گویند ۱۰ هزار نفر آنجا هستند. دولت افغانستان گفته این آمار کمتر است اما بی‌شک آنها در افغانستان درحال اجرای عملیات هستند. بعضی دولت‌ها عقب‌نشینی تروریست‌ها از سوریه و عراق را تسهیل کردند و اقداماتی برای حفظ رهبران تروریست‌ها کردند. اطلاعات ما می‌گوید که این رهبران شاید به افغانستان به‌طور قاچاقی رفته باشند.» او افزود: «افغانستان به کل با سوریه و عراق متفاوت است و داعش نمی‌تواند در افغانستان با روشی که در عراق و سوریه پیشروی کرده جلو برود، مگر اینکه حامیان آنها منابع مالی زیادی هزینه کنند. برخلاف همسایگان یا ایران و سوریه، همسایگان افغانستان تحرکات داعش را در مرز‌ها مسدود کرده و خطوط توزیع آنها را قطع خواهند کرد. مردم افغان هم این ایدئولوژی را نمی‌پذیرند چرا که با فرهنگ آنها متفاوت است.» وزیر دفاع ایران تاکید کرد: «بازیگران اصلی باید هوشیار بمانند و نباید به داعش اجازه دهند در جای دیگر رشد پیدا کند.»