هیات تحریریه نیویورک‌تایمز همواره بر این مساله تاکید کرده که عدم تایید برجام، اقدامی نادرست بوده و در نهایت گامی است به سوی دشمن کردن ایران به‌عنوان یکی از قدرت‌های بزرگ منطقه، با آمریکا و این اقدام منجر به گسترش سلاح‌های هسته‌ای در سراسر جهان خواهد شد. به گزارش پایگاه خبری دیپلماسی ایرانی، در این‌خصوص می‌توان به دلایلی اشاره کرد: ۱- این اقدام آمریکا، این واقعیت را که توافق‌نامه، جواب داده است نادیده می‌گیرد. به‌عنوان یکی از اهداف اساسی و لازم، انتظار بر این بود که برجام ایران را از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای باز دارد (براساس آنچه غرب ادعا می‌کند). منتقدان این واقعیت را نادیده می‌گیرند که براساس تایید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای که فعالیت‌های ایران را به دقت نظارت می‌کند و حتی وزارت امور خارجه آمریکای ترامپ، توافق‌نامه به این هدف خود رسیده است.

۲- عدم تایید برجام باعث می‌شود متحدان ایالات‌متحده، پراکنده شوند و وضعیت درخصوص کره‌شمالی از آنچه اکنون هست نیز بدتر شود. اگر آمریکا از توافق‌نامه عقب‌نشینی کند، دیگر قدرت‌های بزرگ طرف قرارداد مانند فرانسه، بریتانیا، آلمان، روسیه و چین خشمگین شده و به ایران بهانه‌ای برای از سرگیری برنامه هسته‌ای آن داده می‌شود. چرا ترامپ قصد دارد چنین ریسکی انجام دهد درحالی‌که می‌بینیم برنامه تمام وقت کره‌شمالی هنوز یک معما و یک نگرانی است.

۳- تایید نکردن برجام، پیام اشتباهی به ایران می‌فرستد و این امر خطرناک است. رویکرد دولت ترامپ نسبت به ایران، مانند دیگر مسائل سیاست خارجی، پر از ابهام بوده است. با این وجود، در میان سردرگمی ایجاد شده، تمایل ایالات‌متحده، شیطان جلوه دادن ایران و ارائه تصویر نادرستی از تهدید از جانب ایران است. این کار می‌تواند منجر به تقابل غیرضروری و خطرناک این کشور با آمریکا شود.

۴- این اقدام آمریکا، به مبارزه علیه داعش کمک نمی‌کند. احتمال می‌رود شیطان جلوه دادن ایران از سوی ترامپ و عدم تمایل وی به مذاکره با آن، باعث تغییر هدف نظامی آمریکا از تمرکز بر مبارزه با داعش و گسترش آن، به پیشگیری از گسترش نفوذ ایران شود. این اتفاق خطرناک خواهد بود. باید درخصوص ایران سیاست‌های هوشمندانه به‌کار برد و نباید آن را به چشم دشمنی دیرینه و همیشگی نگاه کرد.

۵- همچنین تایید نشدن برجام توسط واشنگتن، پیچیدگی‌های منطقه را نادیده می‌گیرد. از برخی جهات ایران یک هدف سیاسی آسان است. اعراب سنی احساس می‌کنند از جانب ایران مورد تهدید قرار دارند و برای به دست آوردن نفوذ بیشتر در منطقه با ایران رقابت می‌کنند. اسرائیل از ایران متنفر است و برخی دیگر از اعضای کنگره نیز با وی احساس مشترک دارند. با این وجود، نگاه کردن به ایران به چشم متخاصمی دیرینه و همیشگی، دیدگاهی بسیار ساده‌انگارانه است. حتی زمانی که ترامپ همکاری آمریکا را با خاندان سلطنتی محافظه کار سعودی اعلام کرد دیدیم که ایرانیان بار دیگر حسن روحانی میانه‌رو را به ریاست‌جمهوری انتخاب کردند و به این وسیله یک بار دیگر علاقه خود را به تعامل با غرب تایید کردند. سابقه حقوق بشر سعودی از ایران بهتر نیست.

۶- اگر آمریکا با تایید نکردن برجام باعث خللی در این توافق شود، اعتماد به آمریکا و توانایی این کشور در مذاکره در آینده را تضعیف می‌کند. دونالد ترامپ در لحظاتی حساس دنیا را وادار به پرسیدن سوالاتی می‌کند که نباید مورد سوال باشد: آیا می‌توان به او اعتماد کرد؟ و سوال قابل‌توجه‌تر اینکه، آیا می‌توان به آمریکا اعتماد کرد؟ تهدید ترامپ مبنی بر پاره کردن قرارداد هسته‌ای ایران، اعتبار آمریکا را به‌عنوان یکی از طرف‌های مذاکره زیر سوال برده و توانایی ۷۰ ساله آمریکا در هدایت کشورهای جهان آزاد را تضعیف می‌کند.