سفر ظریف به بیروت، بخارست پراگ و براتیسلاوا

شماره روزنامه: ۳۹۰۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۱۰۷۸۶۱۷ خبر

<p> <strong>فارس:</strong> بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن اشاره به سفر روز دوشنبه ظریف به لبنان گفت که وزیر خارجه طی روز دوشنبه و سه‌شنبه با مقامات بیروت دیدار خواهد کرد. او افزود: «این سفر طی روزهای گذشته مطرح بود به‌خصوص بعد از انتخاب رئیس‌جمهور لبنان و مناسبات فیمابین دو کشور و رایزنی‌های مستمری که بین دو کشور است و شرایط جدید در لبنان ایجاب می‌کرد سفری به بیروت انجام شود. » </p> <p> <strong>ارتقای روابط ایران و چک از کاردار به سفیر</strong> </p> <p> در ادامه، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر ظریف به سه کشور اروپایی و اینکه آیا سطح روابط ایران و چک قرار است از کاردار به سفیر ارتقا یابد، گفت: «براساس تفاهمات ماه‌های گذشته قرار شد روابط ایران و جمهوری چک از کاردار به سفیر ارتقا یابد و کارداران دو کشور به‌عنوان سفیر معرفی شدند. </p>

فارس: بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن اشاره به سفر روز دوشنبه ظریف به لبنان گفت که وزیر خارجه طی روز دوشنبه و سه‌شنبه با مقامات بیروت دیدار خواهد کرد. او افزود: «این سفر طی روزهای گذشته مطرح بود به‌خصوص بعد از انتخاب رئیس‌جمهور لبنان و مناسبات فیمابین دو کشور و رایزنی‌های مستمری که بین دو کشور است و شرایط جدید در لبنان ایجاب می‌کرد سفری به بیروت انجام شود.»

ارتقای روابط ایران و چک از کاردار به سفیر

در ادامه، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر ظریف به سه کشور اروپایی و اینکه آیا سطح روابط ایران و چک قرار است از کاردار به سفیر ارتقا یابد، گفت: «براساس تفاهمات ماه‌های گذشته قرار شد روابط ایران و جمهوری چک از کاردار به سفیر ارتقا یابد و کارداران دو کشور به‌عنوان سفیر معرفی شدند.» او افزود: «کاردار فعلی چک در تهران از سوی دولت متبوعش به‌عنوان سفیر معرفی شده است و ما نیز کاردار ایران در پراگ را به‌عنوان سفیر در چک مشخص و معرفی کردیم که ادامه ماموریت خود را در سطح سفیر ادامه خواهند داد و ما روابط‌مان را در سطح سفیر خواهیم داشت.» در عین حال قاسمی تاکید کرد: «وزیر خارجه در ادامه سفر به بیروت به سه کشور اروپای شرقی شامل رومانی، چک و از آنجا به اسلوواکی سفر می‌کند.» سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: «این سفر در ادامه سفرهای دوره‌ای وزیر خارجه انجام می‌شود. این سفر را مثبت می‌دانم و امیدوارم در این برهه روابط‌مان را با کشورهایی که در گذشته روابط اقتصادی بسیار گسترده‌ای داشتیم مجددا در ریل خود قرار دهیم و به حرکت در آوریم، چون آنها از پتانسیل‌های خوبی برخوردار هستند و می‌توانند در جهات مختلفی مکمل کار ما باشند و برعکس.»

تاکید بر اهمیت مصر برای ایران

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مناسبات تهران و قاهره نیز گفت: «ما علاقه‌مندیم با کشورهای همسایه و مسلمان روابط مناسبی داشته و در وضعیت بهتری باشیم.» او افزود: «مصر کشوری مهم، کهن و تاثیرگذار در منطقه است که می‌تواند به‌عنوان شریک، همکار و طرف گفت‌وگو برای ما مطرح باشد.» قاسمی تاکید کرد: «متاسفانه به دلایل مختلف روابط هنوز در سطح حفاظت منافع بین دو کشور برقرار است.» سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به حضور مصر در نشست لوزان اشاره کرد و گفت: «شاید نگاه و خواست ما بی‌تاثیر نبود که کشوری با ویژگی‌های مصر در این اجلاس حضور داشته باشد که هم مصر و عراق و نهایتا دولت اردن در این مذاکرات شرکت داشتند.» از سوی دیگر سخنگوی وزارت خارجه درخصوص روابط با مصر گفت که روابط یک‌طرفه نیست، بلکه دو طرفه است و باید دو طرف بخواهند و برای آن تلاش کنند.

لزوم اجرای تعهدات برجام در آمریکا

از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا در روز سه‌شنبه تاکید کرد: «ما انتظار زیادی نداریم که بعد از این انتخابات اتفاق خاصی در مورد ایران و نوع رابطه این کشور با ایران رخ دهد.» در عین حال قاسمی به تعهدات آمریکایی‌ها در برجام اشاره کرد و گفت: «هر دولتی در آمریکا بر سر کار می‌آید باید این تعهدات را اجرا کند و نمی‌تواند زیر پا بگذارد و در این خصوص نگران نیستیم و معتقدیم هر کسی که در کاخ سفید مسوولیت را بر عهده می‌گیرد باید به تعهدات دولت پیشین خود متعهد باقی بماند و آن را اجرا کند و هیچ فردی نمی‌تواند در آمریکا انتخاب شود و تعهداتی که آمریکا در برجام دارد را نادیده بگیرد.»

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن