ادامه جنجال حضور ظریف در دولت
قالیباف به وفاق پشت کرد؟
با این حال مخالفانش همچنان معتقدند که جای او در دولت نیست. درهمین راستا آنها به ماده ۲ قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، مصوب سال ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی استناد میکنند که براساس آن انتصاب اشخاص در مشاغل و پستهای حساس در چند بند و سه تبصره ممنوع است که بند الف آن «کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند» را در برمیگیرد. ازهمینرو آنها حضور ظریف در دولت را غیرقانونی میدانند. موضوعی که دولت را برای حل آن به سوی ارائه لایحهای برای رفع این مشکل سوق داد.
به گفته مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور، دولت خواستار تصویب اصلاحیه قانون تابعیت قهری به قید سه فوریت در مجلس بود، اما مجلس این فوریت را با این القا که این لایحه را برای دکتر ظریف آوردند، تصویب نکرد، در ادامه دولت تقاضای یک فوریت کرد. یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس نیز روز ۲۷آبان، با ۲۰۷ رای مخالف روبهرو شد و برای پیگیری و بررسی به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.در ادامه بحثها بر سر حضور ظریف در دولت، روز سهشنبه حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس در تذکری در صحن علنی مجلس نسبت به عدم قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی در مجلس در این خصوص انتقاد کرد.این ماجرا روز گذشته نیز ادامه داشت. رسایی در جلسه دیروز مجلس باز هم در تذکری گفت: گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اعمال ماده ۲۳۴ (درباره انتصاب برخی از افراد در مشاغل حساس) هنوز قرائت نشده است.
به گزارش «ایسنا»، رسایی افزود: اگر قرار بر بیقانونی است، به نفع مردم بیقانونی کنیم. چرا درباره کسی که انتصابش، امضایش و حضورش غیرقانونی است، سکوت کنیم و چیزی نگوییم. وی مجددا خطاب به رئیس مجلس گفت: آقای قالیباف، آقای ظریف مجلس را مسخره کرد؛ ایشان هرهر میخندید و میگفت که مجلس قرار است مرا عزل کند! به کی میخندید؟به دنبال این تذکر رئیس مجلس با بیان اینکه گزارش استنکاف دولت از قانون مشاغل حساس از کمیسیون امنیت هنوز برای هیات رئیسه ارسال نشده است، گفت: دولت درباره انتصاب محمدجواد ظریف(معاون راهبردی رئیسجمهور) تدبیر میکند و مجلس هم اقدامات قانونی خود را انجام میدهد.به گزارش «ایرنا»، قالیباف افزود: همان روزی که فوریت لایحه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس بررسی شد، اشاره کردم که این موضوع تخلف است و حتما آنجا خلاف قانون انجام شده است و باید این موضوع پیگیری شود.
قالیباف در ادامه، عصر روز گذشته در نشست خبریاش با اشاره به حواشی حضور ظریف در دولت، گفت: من هم به فوریت لایحه تابعیتها(انتصاب اشخاص در مشاغل حساس) رای ندادم و اکنون این لایحه به صورت عادی در کمیسیون بررسی میشود. اما آیا باید کار خلاف قانون را تمجید کرد؟ به هر حال برادر عزیزمان آقای ظریف که آنجا قرار گرفته طبق قانون جاری، خلاف است و این روشن است. وی افزود: یک جایی به آقای پزشکیان درباره آقای ظریف گفتم که اجازه دهید این لایحه در مجلس آمده و تعیین تکلیف شده و اگر قانون اصلاح شد آقای ظریف باشد.این سخنان روز گذشته با واکنش برخی از اعضای هیات دولت در حاشیه جلسه دولت روبهرو شد. از جمله بهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور که در واکنش به سخنان رئیس مجلس گفت: دولت در این ارتباط لایحهای را به مجلس ارائه کرده است که به کمیسیون ارجاع شده است. البته ما صحبت کردیم که این لایحه به صحن بازگردد.
به گزارش «ایسنا»، وی افزود: البته این موضوع فقط در ارتباط با آقای ظریف نیست و بهطور کلی پیشنهاد دولت این بوده است که قانون در این زمینه فقط به خود فرد مرتبط باشد، نه به همسر یا خانواده وی که نتیجه این پیشنهاد هرچه باشد ما تابع هستیم.همزمان فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت هم در واکنش به سخنان قالیباف گفت: این موضوع توسط معاون حقوقی در حال پیگیری است و با همکاری دولت و مجلس پیگیری میشود و نتیجه به اطلاع مردم رسانده میشود.از سوی دیگر محمدجواد ظریف نیز درباره اظهارات رئیس مجلس مبنی بر غیرقانونی بودن انتصابش در دولت، اظهار کرد: این مساله را از رئیسجمهور بپرسید.