اطلاعیه صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص گزارش‌های اخیر در مورد املاک صندوق

به گزارش صندوق بازنشستگی کشوری، متن این اطلاعیه به این شرح است: پیرو گزارش ارائه‌شده ازسوی دیوان محترم محاسبات کشور در خصوص املاک صندوق بازنشستگی کشوری، برای تنویر افکار عمومی و به منظور روشن شدن ابهام موضوع، ضمن تقدیر از دیوان محاسبات کشور برای پایش مسائل و تعهد به انجام وظایف برای تحقق شفافیت و انضباط در دستگاه‌های اجرایی، به اطلاع مردم عزیز، علی‌الخصوص بازنشستگان محترم، می‌رساند:گزارش مذکور بر مبنای بازرسی‌های صورت‌گرفته در سال‌های قبل تهیه شده و مکاتبات مربوط به آن از آذر سال گذشته از سوی دیوان محاسبات با صندوق صورت گرفته و در نهایت، در سال جاری منتشر شده است.بر اساس سیاستگذاری رئیس‌جمهوری محترم مبنی بر استقرار عدالت و شفاف‌سازی و بهبود وضع معیشتی بازنشستگان و پیرو تاکیدات مقام عالی وزارت، صندوق بازنشستگی کشوری، با هدف حفظ و حراست از سرمایه‌های بازنشستگان و شفاف‌سازی دارایی‌ها در حوزه املاک و مستغلات و حذف گلوگاه‌های فساد، با بهره‌مندی از دانش روز، به طراحی و اجرای سامانه GIS در ذیل سامانه املاک صندوق اقدام کرده است.

این سامانه که بستر مناسبی برای شفافیت بیشتر دارایی‌های متعلق به بازنشستگان در صندوق فراهم کرده است، با شناسایی دقیق و یکپارچه‌سازی اطلاعات، امکان برنامه‌ریزی و مدیریت بهتر املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری و دفاع حقوقی از این دارایی‌ها را فراهم ساخته است.

صندوق بازنشستگی کشوری در انتهای گزارش خود نوشت: با جدیت به دنبال حفظ و حراست از سرمایه‌های متعلق به بازنشستگان عزیز و سرمایه‌گذاری مناسب و ایجاد ارزش افزوده برای این دارایی‌هاست و به صورت دوره‌ای گزارش‌های مربوط به این موضوع را به اطلاع بازنشستگان و ذی‌نفعان این صندوق می‌رساند.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیش از این، روز دوشنبه ۱۹ام آذر‌ماه، دیوان محاسبات کشور در گزارشی تعداد املاک بلااستفاده، غیرفعال، در تصرف غیر و فاقد سند مالکیت در صندوق بازنشستگی کشوری را اعلام کرد. به گزارش اداره کل روابط عمومی و‌ امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، یافته‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد از تعداد ۲۰۵۲ فقره املاک و مستغلات درج‌شده در سامانه املاک صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد ۸۱۳فقره با کاربری‌های تجاری، اداری، مسکونی (۱۱ فقره هتل و حدود ۳۳هزار مترمربع املاک تجاری و اداری در محدوده‌های الهیه، نیاوران، شهرک غرب و یوسف‌آباد) بلااستفاده یا غیرفعال بوده و ۷۱۶ فقره از املاک و ۴۹۶ قطعه از اراضی تهران‌پارس نیز در تصرف غیر است. همچنین بررسی‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد تعداد ۹۴۱ فقره از املاک و مستغلات فاقد سند مالکیت بوده و اسناد مالکیت ۵۸فقره از املاک و اراضی و ۱۱۵ واحد آپارتمان به ‌نام اشخاص غیر است؛ مضافا اینکه ۷۰واحد آپارتمان در مشهد و ۳ واحد آپارتمان در خیابان فرشته تهران واگذار شده، لیکن وجه آن دریافت نشده است. این املاک در حالی بلااستفاده مانده‌اند که دولت مکلف است در‌ صورت عدم کفایت وجوه صندوق بازنشستگی، کمبود آن را از محل درآمد عمومی تامین و پرداخت کند. ایجاد شفافیت در مورد وضعیت شرکت‌های شبه‌دولتی از موارد مورد تاکید این نهاد نظارتی برای کمک به تصمیم‌گیران اقتصادی در کشور است.