شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

«دنیای‌اقتصاد» تهدید حضور دوباره ترامپ در قدرت برای ناوگان هوایی را ارزیابی می‌کند؛

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری آمریکا، نگرانی درباره وضعیت ناوگان هوایی ایران پس از حضور رسمی او در قدرت را دوچندان کرده‌است. صنعت هوایی یکی از اهداف اصلی تحریم‌های ظالمانه علیه کشور ما طی حدود یک دهه‌اخیر بوده و با کارنامه‌‌‌‌‌‌ای که رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌متحده از…

«دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

پروژه‌های آزادراهی که در قالب مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال احداث هستند، به باتلاق سرمایه‏‏‏‏‌های کلان تبدیل شده‌اند. از یک‌سو دولت در تامین مالی سهم خود برای اجرای این پروژه‌ها بدعهدی می‌کند و از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی با موانعی از جنس ضوابط دست و پاگیر برای استفاده از روش‌های مختلف تامین…

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» تهدید حضور دوباره ترامپ در قدرت برای ناوگان هوایی را ارزیابی می‌کند؛

    نقشه صنعت هوایی برای نبرد با تحریم؛ نگرانی درباره تحریم‌های احتمالی چقدر جدی است؟

    پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری آمریکا، نگرانی درباره وضعیت ناوگان هوایی ایران پس از حضور رسمی او در قدرت را دوچندان کرده‌است. صنعت هوایی یکی از اهداف اصلی تحریم‌های ظالمانه علیه کشور ما طی حدود یک دهه‌اخیر بوده و با کارنامه‌‌‌‌‌‌ای که رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌متحده از خود در قبال ایران به‌جای گذاشته، اکنون باید دید راهبرد دولت در مواجهه با تهدید تشدید احتمالی تحریم‌ها در ماه‌های پیش‌رو چه خواهد بود. صنعت هوایی کشورمان تحت‌تاثیر تحریم‌های گذشته اکنون با یک ناوگان فرسوده و نیز افزایش هزینه‌های عملیاتی و در نتیجه کاهش میل به سرمایه‌گذاری جدید مواجه است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز می‌گوید؛ تحریم‌ها موجب قطع بهره‌مندی ایرلاین‌‌‌‌‌‌ها از منافع لیزینگ شده‌است.
  • احداث ۷۰‌کریدور اولویت‏‏‏‏‏‏‏‏‌دار؛ منتظر تامین‌اعتبار

    معاون ساخت و توسعه بزرگراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل گفت: امسال ۷۰۰‌کیلومتر بزرگراه و باند دوم در دستور کار شرکت ساخت بوده که ۵۵۰‌کیلومتر آن احداث شده و بیشتر آنها در حال بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری است؛ ۱۵۰‌کیلومتر باقی‌مانده نیز تا پایان امسال و برای نوروز ۱۴۰۴ آماده بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری می‌شود.
  • مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد

    سرمایه‌گذاری ۲۲۰ همتی بخش‌خصوصی در بنادر

    مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی از جذب سرمایه‌گذاری به ارزش بالغ‌بر ۲۲۰۰‌هزار ‌میلیارد‌ریال در قالب انعقاد ۳۶۲‌فقره قرارداد فعال با بخش غیردولتی در بنادر کشور تا آذر ماه ۱۴۰۳ خبر داد.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    جزئیات سه اقدام دولت در حمایت از بخش خصوصی فعال در پروژه‌های آزادراهی؛ پلن جلب سرمایه ‌برای آزادراه‏‏‏‏‌سازی

    پروژه‌های آزادراهی که در قالب مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال احداث هستند، به باتلاق سرمایه‏‏‏‏‌های کلان تبدیل شده‌اند. از یک‌سو دولت در تامین مالی سهم خود برای اجرای این پروژه‌ها بدعهدی می‌کند و از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی با موانعی از جنس ضوابط دست و پاگیر برای استفاده از روش‌های مختلف تامین مالی از طریق بازار پول و سرمایه روبه‌رو هستند. در این میان شاخص‏‏‏‏‌ترین پروژه‌ای که عمری نزدیک به دو دهه از زمان کلنگ‏‏‏‏‌زنی آن گذشته و هنوز هم تکمیل نشده‌است، آزادراه تهران - شمال است. اما دولت چهاردهم بنا دارد برخی از موانع پیش‌روی تکمیل پروژه‌های آزادراهی را در عمر باقی‌مانده از مسوولیت خود برطرف کند تا علاوه‌بر اتمام احداث معابری که سال‌ها از زمان کلنگ‏‏‏‏‌زنی آنها می‌گذرد، بی‏‏‏‏‌رغبتی به سرمایه‌گذاری جدید در این حوزه را نیز برطرف کند. سه راهبرد برای این منظور پیش‌بینی شده که معاون ساخت و توسعه راه‏‏‏‏‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‏‏‏‏‌ونقل در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به تشریح آن پرداخته است.
  • سرمایه‌گذاری ۱۰۰همتی در بندرگاه‌های هرمزگان

    مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: حجم سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه زیرساخت بندری هرمزگان حدود ۱۰۰‌هزار‌ میلیارد‌تومان است.
  • امید به کاهش ترافیک تهران با تکمیل آزادراه شمالی کرج

    معاون وزیر راه و شهرسازی بدون اعلام زمان دقیق بهره‌برداری از پروژه آزادراه شمالی کرج گفت: از آنجاکه این پروژه نقش اثرگذاری در رفع ترافیک غرب تهران دارد، در اولویت است.
  • برف، مانع حرکت قطارهای مشهد نشد

    مدیر روابط‌عمومی راه‌آهن از تردد قطارها در مسیرهای ریلی مشهد خبر داد. به گزارش خبر‌‌گزاری «ایلنا» علی قنبرزاده، مدیر روابط‌عمومی راه‌آهن با اشاره بازگشایی مسیرهای ریلی مشهد اظهار کرد: در حال‌حاضر مسیر ریلی مشهد باز است و هیچ مشکلی در این مسیر وجود ندارد و تنها ساعاتی به دلیل برودت هوا و شرایط نامساعد جوی، سوزن مسیر یخ بست که بلافاصله با حضور راهبانان و یخ‌‌‌‌‌‌‌‌زدایی از سوزن با حرارت، مشکل حل و مسیر باز شد. وی ادامه‌داد: درحالی‌که در نقاطی از این مسیر دمای هوا به منفی ۱۸‌درجه رسید ‌اما در تمام مدت لکوموتیو و واگن‌‌‌‌‌‌‌‌های مسافری‌گرم بودند و تاخیرهای حرکت بابت یخ زدگی سوزن‌‌‌‌‌‌‌‌ را به حداقل رساندیم. قنبرزاده تاکید کرد: در این ایام سرد، تمام قطارهای مسافری در حال حرکت و فعال بودند و قطار هیچ مسیری لغو نشد.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • سرپرست معاونت حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد؛ تفکیک وزارتخانه موضوع فرعی است

    «نه» تلویحی به تفکیک «راه و شهرسازی»

    درحالی‌که تعداد مدافعان طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی در مجلس به حدود ۱۰۰ نفر رسیده‌است، سرپرست معاونت حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، این موضوع را «فرعی» ارزیابی و از اعلام موضع صریح درباره آن خودداری کرد. به این‌ترتیب به‌نظر می‌رسد با وجود تمرکز قوه مقننه بر این طرح، دولتمردان در وزارتخانه مربوطه چندان درگیر کم و کیف این ماجرا نیستند.
  • جزئیات عوارض پروازهای خارجی در ایران

    مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام‌خمینی‌‌(ره) جزئیات عوارض پروازهای خارجی در ایران را تشریح کرد. به‌گزارش تین‌نیوز، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام‌خمینی‌‌(ره) گفت: در حال‌حاضر مقدمات برای صدور مجوز پروازهای خاص در دستور کار است و با توجه به اینکه فرودگاه‌های خارجی حدود ۲۰ دلار عوارض خروج از کشور دریافت می‌کنند، بعد از مذاکرات با مجلس تصویب شد که در پروازهای خارجی ۱۰یورو از مسافران دریافت شود. سعید چلندری افزود: مبنای برنامه ما، برنامه هفتم و پیشرفت است و برمبنای آن چهار دستور کار داریم که یکی از آنها فراهم‌کردن شرایط واگذاری فرودگاه‌ها است، البته در برنامه ششم توسعه نیز بر اجرای آنها تاکید شده بود، اما موانعی وجود داشت. مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام‌خمینی‌‌(ره) خاطرنشان کرد: سازمان هواپیمایی اعلام کرده‌است؛ در واگذاری از فرودگاه‌های کوچک آغاز می‌کنیم، اما فرودگاه‌های کوچک زیانده هستند و بخش‌خصوصی تمایلی ندارد، با این وجود فرودگاه‌های بزرگ همچون امام‌خمینی و فرودگاه مهرآباد که سودآور هستند را راحت‌تر می‌توان واگذار کرد. چلندری ادامه‌داد: در حال‌حاضر موضوع واگذاری زمین‌های منطقه آزاد نیز در دستور کار است.
  • راه‌اندازی خط گردشگری دریایی بین کشورهای ساحلی خزر

    عضو هیات‌عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: جمهوری‌اسلامی ایران با پیشنهاد و تقاضای روسیه مبنی‌بر ایجاد خط گردشگری دریایی بین کشورهای ساحلی خزر، استقبال می‌کند. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی‌‌‌‌‌‌‌اکبر مرزبان در حاشیه هشتمین نمایشگاه حمل‌‌‌‌‌‌‌و نقل، لجستیک و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران از راه‌اندازی خط گردشگری دریایی بین کشورهای ساحلی خزر خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا سه ماه آینده کشتی کروز روسی وارد کشور ایران شود. عضو هیات‌عامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه با اشاره به اینکه از طرف دولت روسیه پیشنهاد شد خط گردشگری دریایی بین کشورهای ساحلی خزر راه‌اندازی شود، افزود: بر اساس پیشنهاد روس‌ها، کشتی مسافری کروز از مبدا بندر آستاراخان حرکت می‌کند، پس از عبور ازبنادر قزاقستان، ترکمنستان و باکو در جمهوری‌آذربایجان به بندر انزلی وارد می‌شود.
  • صرفه‌جویی ارزی در سازمان بنادر و دریانوردی

    معاون مهندسی توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: تولید قطعات‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مورد‌نیاز صنعت در داخل کشور ۳۰‌درصد صرفه‌جویی ارزی به‌همراه دارد. به گزارش «ایسنا» علی فتحی در نشست خبری در هشتمین نمایشگاه حمل‌ونقل، لجستیک و صنایع وابسته با بیان اینکه در راستای فرمایشات رهبری و تحقق منویات ایشان از سال‌های گذشته تولید قطعات مورد‌نیاز صنعت را در کشور آغاز کردیم، گفت: در سنوات گذشته تولید قطعات از تجهیزات بخش بندر، دریایی، مخابرات و الکترونیک به‌دست شرکت‌های تولیدکننده و دانش‌بنیان در داخل انجام شد.
  • پیش‌‌‌‌‌‌فروش بلیت قطارهای دی ماه آغاز شد

    پیش‌فروش بلیت‌‌‌‌‌‌ قطارهای مسافری برای بازه دی ماه، از ۸صبح روز۲۶ آذر ماه آغاز شد. به گزارش «ایسنا» فروش بلیت در کلیه محورها(مسیرهای رفت تا تاریخ ۳۰دی و مسیرهای برگشت تا یکم بهمن)، از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح روز ۲۶ آذر از طریق سکوهای مجاز فروش اینترنتی بلیت آغاز شد و فروش حضوری بلیت‌های این بازه زمانی نیز از ساعت ۱۰ تا ۱۲ از طریق مراکز مجاز فروش حضوری انجام ‌‌‌‌‌‌پذیرفت.همچنین از ساعت ۱۲ به بعد، به‌صورت همزمان پیش‌فروش ادامه داشت. هموطنان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به‌صورت شبانه‌‌‌‌‌‌روزی با سامانه اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی راه‌آهن به‌شماره ۰۲۱۵۱۴۹ تماس بگیرند یا به پایگاه اینترنتی www.rai.ir مراجعه کنند.
  • انسداد سه محور شمالی به دلیل شرایط جوی

    مسوول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور سازمان راهداری از ممنوعیت تردد در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران – شمال خبر داد. به‌گزارش خبر‌‌گزاری مهر، ایمان محرابی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نیا؛ مسوول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور سازمان راهداری با اشاره به آخرین وضعیت جاده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شمالی کشور، گفت: تردد از محور هراز، چالوس و آزادراه تهران-شمال در مسیر رفت و برگشت تا ساعت۲۴ سه‌شنبه ۲۷آذر ممنوع بود و تصمیم‌گیری برای امروز نیز به ساعات پایانی شب گذشته موکول شد.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» چهار مشکل ساختاری صنعت ریلی را در گفت‏‌وگو با یک صاحب‌نظر حوزه حمل‌ونقل بررسی می‌کند

    خلأ «نقشه راه» در حمل‌ونقل ریلی

    خلأ نقشه راه جامع توسعه، مشکلات زیرساختی در بهره‌‌وری، تعرفه‌‌گذاری دستوری و ضعف در خصوصی‌‌سازی، چهار مشکل ساختاری صنعت ریلی است که مانع از توسعه و رقابت‌‌پذیری این صنعت شده است.
  • توسعه بندر خلیفه با سرمایه فرانسوی

    طرح توسعه بندر خلیفه امارات که با سرمایه‌گذاری ۸۴۵ میلیون دلاری خط کشتیرانی فرانسه برای افزایش ظرفیت جابه جایی ۱.۸ میلیون TEU کانتینر به اجرا درآمده است با حضور شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و رودلف سعده، مدیرعامل و رئیس گروه CMA CGM فرانسه افتتاح شد.
  • وزیر راه و شهرسازی:

    حمل‌و‌نقل نقشی تعیین کننده در ایجاد توسعه اقتصادی و اجتماعی در جوامع دارد

    وزیر راه و شهرسازی با صدور پیامی‌ضمن تبریک روز حمل‌ونقل تاکید کرد که حمل‌ونقل در بخش‌های گوناگون، سهم بسزایی از تولید ناخالص داخلی را دارد و همواره نقشی تعیین‌کننده در ایجاد توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع دارد.
  • سفر دریایی به مقصد «بوموسی» ممکن می‌شود

    عضو هیات عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن اعلام جزئیات راه‌‌‌اندازی و فعالیت خط مسافری دریایی کیش بندرلنگه گفت: راه‌اندازی خطوط مسافری دریایی در سایر بنادر و جزایر کشور به‌ویژه بندر بوموسی در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد.
  • طلب بیش از یک‌همتی انبارهای عمومی و خدمات گمرکی

    مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران اعلام کرد: این شرکت بیش از یک‌همت از سازمان اموال تملیکی به‌واسطه تعیین تکلیف بارهای رسوب کرده طلب دارد که هنوز پرداخت نشده است.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • اثر تحریم‌های بین‌المللی بر اُفت جایگاه ایران از نظر عملکرد لجستیکی در رده‏‏‏‏‌بندی‏‏‏‏‌های بین‌المللی بررسی شد

    رابطه تحریم و لجستیک

    شاخص عملکرد لجستیکی(LPI(Logistics performance index‌ یک شاخص بین‌المللی است که توسط بانک جهانی آماده شده و برای تعیین وضعیت عملکرد لجستیکی کشورها مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.
  • تشکیل یک کارگروه ملی با حضور بخش خصوصی

    سومین نشست کارگروه حمل‌ونقل دریایی مجمع تشخیص مصلحت‌نظام، با هدف ارزیابی روش‌های اجرایی‌سازی سیاست‌های توسعه دریامحور به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی و با حضور معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل این سازمان برگزار شد.
  • فرمول عادلانه عوارض تردد آزادراهی

    معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با بیان اینکه در راستای برقراری عدالت قرار بر این است که پرداخت عوارض از پنج آزادراه به اندازه پیمایش خودروها باشد، گفت: از این پس مردم می‌توانند با ارائه شماره‌حساب بانکی این اجازه و اختیار را بدهند که مبلغ عوارضی به‌صورت خودکار از حساب آنها برداشت شود.
  • صورت مساله حمل‌ونقل

    امروز ۲۶ آذرماه در تقویم ملی به‌نام «روز حمل‌ونقل» نامگذاری شده‌است. ماجرای این نامگذاری نیز به یک خاطره جمعی از‌همت عمومی فعالان حوزه حمل‌ونقل در سال‌های جنگ تحمیلی بازمی‌گردد. در این روز و در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود ۱۰۰کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور در انتظار تخلیه ‌بار بود و بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالاهای اساسی در کشور، تهدید کشتی‌های منتظر از سوی عراق و نیز شمول بیمه‌‌‌‌‌‌های جنگی، نگرانی‌هایی را برای مسوولان ایجاد‌کرده‌بود تا اینکه با فرمان امام‌خمینی(ره)، کامیون‌‌‌‌‌‌داران در یک هم‌‌‌‌‌‌افزایی کم‌‌‌‌‌‌نظیر با تلاش شبانه‌‌‌‌‌‌روزی نسبت به تخلیه ‌بار کشتی‌های معطل مانده در بنادر جنوب اقدام کردند.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • راهبرد پایان‌دادن به ادعاهای بی‏‏‏‏‌اساس امارات درباره جزایر سه‏‏‏‏‌گانه در یک همایش علمی بررسی شد

    دروازه اقتصادی جزایر ایرانی

    رکن اصلی راهبرد ایران برای تثبیت حاکمیت بر جزایر سه‌گانه «اقتصادی» است. دولت درصدد جبران غفلت ۵۰ساله نسبت به اقتصاد دریامحور، اهدافی از قبیل ایجاد مناطق آزاد تجاری در این جزایر و تصمیمات مکمل دیگر در حوزه تسهیلات مالیاتی، حقوقی و گمرکی را در دستور کار قرار داده است.
  • شعار روز جهانی گمرک

    در آستانه سال‌۲۰۲۵ شعار روز جهانی گمرک تحت‌عنوان «پایبندی گمرک به تعهد خود در زمینه کارآیی، امنیت و شکوفایی» تعیین شد. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، یان ساندرز؛ دبیرکل سازمان جهانی گمرک(WCO) در آستانه سال‌۲۰۲۵ شعار روز جهانی گمرک را تحت‌عنوان «پایبندی گمرک به تعهد خود در زمینه کارآیی، امنیت و شکوفایی» اعلام و بر لزوم اهتمام اعضا در جهت توسعه امور عملیاتی خود بر اساس محورهای مرتبط با این شعار تاکید کرد.
  • آخرین وضعیت خط ریلی سریع‌‌‌‌‌السیر تهران – اصفهان

    مجری طرح‌های زیربنایی استان اصفهان گفت: برای تکمیل بخش اول پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان نیازمند مشارکت و تامین سرمایه داخلی هستیم. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، علیرضا صلواتی در کارگروه اقتصادی بنیاد مطالعات و پیشرفت نصف‌جهان در ارتباط با وضعیت پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران اظهار کرد: در دولت سیزدهم پیگیری‌هایی در زمینه پروژه قطار سریع‌السیر در سطح رئیس‌جمهور و معاونان ایشان با جدیت انجام شد و آنها بر ابعاد جزئی این موضوع مسلط شدند، اما به‌رغم همکاری رئیس‌جمهور در این زمینه، مخالفت‌های سازمان ‌برنامه و بودجه‌باعث شد که پروژه در آن زمان به نتیجه نرسد.
  • فرش قرمز «چابهار» زیر پای فعالان اقتصادی

    مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار، در دیدار با خیری بن‌عمر سفیر مالزی در تهران، بر ضرورت گسترش و تعمیق روابط اقتصادی و دیپلماتیک بین ایران و مالزی تاکید کرد. به گزارش «ایسنا»، حمیرا ریگی، مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار، با اشاره به سفر پیشین سفیر مالزی به چابهار در جریان نشست اعضای اتحادیه کشورهای جنوب‌شرق آسیا (آ‌سه‌آن)، نقش این منطقه را در تعاملات بین‌المللی دو کشور بسیار مهم ارزیابی کرد. ریگی اظهار کرد: تقویت همکاری‌های مشترک و بهره‌برداری از ظرفیت‌های دیپلماتیک چابهار، از اولویت‌های توسعه‌ای سازمان منطقه آزاد چابهار است.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» جزئیات افزایش عوارض آزادراه‏‏‏‏‌های دولتی‏‏‏‏‌ساز را در گفت‌وگو با معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل‏‏‏‏‌جاده‏‏‏‏‌ای بررسی می‌کند

    ماجرای فنر عوارض آزادراهی

    پس از گذشت حدود پنج سال، بنابر تصمیم شورای اقتصاد و ابلاغ سازمان‌برنامه و بودجه، نرخ عوارض پنج آزادراه دولتی به‌صورت چشمگیری در آبان ماه سال‌جاری افزایش پیدا کرد. این اقدام در حالی صورت‌گرفته که این افزایش عوارض همچنان ناکافی است و تنها می‌تواند نیمی از هزینه نگهداری آزادراه‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌را پوشش ‌‌‌‌‌دهد. به‌نظر می‌رسد سیاستگذار بخش حمل‌ونقل نیز در چند سال‌گذشته از همان مدلی که در سیاستگذاری اقتصاد کلان کشور به کرات پیاده می‌شود، در مورد عوارض آزادراهی نیز استفاده‌کرده و آن فشردن فنر قیمت به شکل دستوری و نادیده‌گرفتن واقعیت‌هایی است که باید در مورد بهای یک کالا یا خدمت مدنظر قرار گیرد.
  • مدیرعامل ایران ‏‏‏‏‌ایر اعلام کرد‌

    راه‏‏‏‏‌اندازی مسیرهای جدید هوایی تا پایان امسال

    مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری‌اسلامی ایران گفت: در دو ماه گذشته این شرکت مسیرهای جدید هوایی را راه‌اندازی‌کرده و تا پایان سال‌هم چند مسیر هوایی دیگر اضافه می‌شود. به گزارش «ایسنا» شمس‌الدین فرزادی پور با بیان اینکه به دلیل افزایش تعاملات اقتصادی، افزایش تقاضا و به‌تبع آن تامین تقاضا، شرکت هواپیمایی جمهوری‌اسلامی ایران برنامه‌ریزی‌هایی درخصوص افزایش پروازها و ایجاد مسیرهای جدید انجام داده‌است، گفت: به همین‌دلیل پرواز مشهد- دمام- مشهد را از دو پرواز به چهار پرواز در هفته افزایش دادیم.
  • سرپرست سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای:

    شناسایی ۱۰۰ شرکت حمل‌ونقلی صوری

    رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به‌وجود ۱۰۰ شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی فاقد حوزه جغرافیایی در کشور اشاره کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رضا اکبری شامگاه چهارشنبه در شورای برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی استان مازندران گفت؛ ۱۰۰شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی فاقد حوزه جغرافیایی در کشور وجود دارند. وی با بیان اینکه در حال‌حاضر ۶۰ پروژه رفع نقاط حادثه خیز در استان مازندران در دست اجراست، به ایمن‌سازی محورهای ارتباطی استان از جمله کندوان و هراز اشاره کرد.