هشدار مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران درباره ضرورت توسعه ناوگان کشتیرانی
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران با بیان این مطلب در هشتمین همایش ملی پدافند کالبدی و حفاظت از زیرساختهای کشور گفت: مجموعه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران با ۵۶ سالسابقه فعالیت، جزو یکی از باسابقهترین شرکتهای حوزه حملونقل در کشور بهشمار میرود؛ ازجمله افتخارات این مجموعه میتوان به مشارکت در ارسال محمولههای نفتی به ونزوئلا تحتفشار و تهدیدهای دشمن اشاره کرد که خوشبختانه منتج به رضایت مقاممعظم رهبری و صدور پیام محبتآمیز ایشان برای همه دریانوردان گروه کشتیرانی شد.
محمدرضا مدرسخیابانی با بیان اینکه ۹۰درصد فعالیتهای تجاری دنیا از طریق دریا انجام میشود، خاطرنشان کرد: گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران مجموعه خدمات خود را به جهت رویارویی با تحریمهای ظالمانه آمریکا، با برنامهریزی پیچیدهای انجام میدهد چراکه بر اثر تحریمها و انواع محدودیتهای بینالمللی علیه ناوگان، شاهد آن هستیم که شناورهای گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران به اقصینقاط جهان تردد دارند. مدرسخیابانی ادامه داد: بهعنوان نمونه هماکنون خط منظم کشتیرانی به مقصد ونزوئلا فعال شدهاست تا گروه کشتیرانی بتواند به دورترین مناطق دنیا، خدمات حملونقل دریایی ارائه کند.
وی با بیان این نکته که گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران همواره جزو اولین مجموعههایی است که با تحریمهای آمریکا روبهرو میشود، تصریح کرد: تا امروز هم این تحریمها و فشارها بر خطوط کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران ادامه دارد و هماکنون تعدادی از مدیران و فرماندهان ناوگان این مجموعه نیز در فهرست تحریمها قرار دارند. البته دایره تحریمها بسیار وسیع است تا آنجا که علاوهبر شرکتهای وابسته به گروه کشتیرانی، حتی کانتینرهای این شرکت نیز مورد تحریم قرار میگیرند.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران، ادامه داد: بهرغم همه این محدودیتها، گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران طی دو سالگذشته رکوردهای تاریخی حملونقل را در تاریخ فعالیت خود شکسته است که به این سبب درآمد خوبی نصیب شرکت شده که بر این اساس امیدواریم امسال نیز بتوانیم همانند سالگذشته با قدرت به فعالیت خود ادامه دهیم.
تدوین پیشنویس سند پدافند غیرعامل
مدرسخیابانی در ادامه اظهارات خود به تدوین پیشنویس سند پدافند غیرعامل در گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه سختافزار باید برای نوسازی و توسعه ناوگان سرمایهگذاری جدی صورت گیرد تا تابآوری و قدرت تحرک ناوگان را بیش از پیش افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه کشتیرانی تجاری در برخی از کشورها بهعنوان نیروی چهارم راهبردی مطرح است، تصریح کرد: در برخی کشورها نیروی دریایی، هوایی و زمینی را نیروهای راهبردی میدانند و در کنار آن، کشتیرانی تجاری را هم بهعنوان نیروی چهارم راهبردی خود مطرح میکنند که نشان از اهمیت و جایگاه ناوگان کشتیرانی تجاری برای کشورهای جهان دارد.
مدرسخیابانی خاطرنشان کرد: در گروه کشتیرانی در حوزه نرمافزار و مغزافزار، برنامهریزی خوبی صورتگرفته و در این حوزه موضوعاتی که بهصورت جدی دنبال میشود شامل ارتقا از درون، ایرانیسازی تمام کارکنان دریایی و ایجاد ثبات شغلی است که گامهای بسیار موثری در این زمینه برداشته شدهاست.
نایبرئیس هیاتمدیره گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران ازجمله موضوعات مهمی که امروز گروه با آن روبهرو است را روابط بین سازمانهای مختلف دانست و گفت: امروز در حوزه پدافند غیرعامل نیازمند تقویت ارتباط بین سازمانهای راهبردی هستیم؛ چه آنکه سازمانها باید بدانند که ماموریت گروه کشتیرانی تنها یک ماموریت اقتصادی و در راستای سودآوری صرف نیست بلکه امری ملی و پدافندی است؛ ضمن اینکه بانکها، صندوق توسعهملی و مجموعه دستگاههای مختلف باید به گروه کشتیرانی جمهویاسلامی ایران بهعنوان یک سازمان راهبردی و ستون فقرات تولید و توسعه کشور در اجرای وظایف خود، کمک کنند. مدرسخیابانی با اشاره به رویکردهای گروه کشتیرانی در حوزه پدافند غیرعامل به توجه ویژه این مجموعه به استفاده از ظرفیتهای تولیدات داخلی اشاره و تاکید کرد: سازمان جهانی دریانوردی در سال۲۰۲۰ قانون الزامآوری در دنیا برای استفاده از سوخت کمسولفور را به اجرا درآورد که باتوجه به تحریمها، ما را برای تهیه سوخت دچار مشکلات عدیدهای میکرد، چون خارجیها این نوع سوخت را در اختیار ناوگان ما قرار نمیدادند، اما خوشبختانه با پیگیریهایی که صورتگرفت و با همت پالایشگاههای کشور و وزارت نفت، امروز با افتخار تمامی سوخت موردنیاز، در داخل کشور تولیدشده و در اختیار ناوگان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین در حالحاضر تعمیر ۱۰۰درصد شناورهایی که امکان تعمیر آنها در داخل وجود دارد، در داخل کشور انجام میشود که در نوع خود کمنظیر است.
ایرانیسازی همه دریانوردان کشتیرانی
وی به صفر رساندن حضور نیروی خارجی در ناوگان ملی کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران را بهعنوان یکی از راهبردهای اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: در سال۱۳۹۸ حدود ۶۷۰ نفر دریانورد خارجی روی شناورهای ناوگان حضور داشتند اما اکنون تمامی دریانوردان فعال در گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران از جوانان ایرانی هستند. مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوریاسلامی ایران، در ادامه تصریح کرد: دنیا در آینده نزدیک با کمبود نیروی دریانورد روبهرو است و پیشبینی میشود در سال۲۰۲۶ میلادی، کمبود حدود ۹۵هزار نفر افسر دریایی بهثبت برسد، بنابراین طی یک برنامهریزی جدی، درصدد آموزش دریانوردان در داخل از سوی موسسات آموزشی دریانوردی داخلی بهویژه موسسه آموزشی وابسته به گروه کشتیرانی هستیم.