تدوین یک نرمافزار برای مدیریت بحران در بنادر
چنگیز جوادپور ادامه داد: در این راستا تمام بنادر حیاتی کشور مورد مطالعه قرار میگیرند تا از آسیبهای شناساییشده ایمن شوند؛ این مقوله در بنادر شهیدرجایی و امام خمینی(ره) انجام شده و سال گذشته نیز در بنادر امیرآباد، انزلی و نوشهر صورت گرفت و در حال حاضر بنادر خرمشهر، لنگه، چابهار و بوشهر در دست اقدام است.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اقدام دیگر پیاده کردن سیستم فرماندهی حادثه است، عنوان کرد: با توجه به اینکه بنادر در حال فعالیت ۲۴ ساعته هستند و امکان دارد حوادث مختلفی رخ دهد، شرح وظایف انجام و دامنه اختیارات افراد مشخص شده است که این مقوله در بنادر شهیدرجایی و امام خمینی(ره) به صورت پایلوت طراحی و تدوین شده است؛ از مزیتهای این اقدام جلوگیری از هرج و مرج و بههمریختگی هنگام وقوع حادثه است.
جوادپور با اشاره به اینکه دیگر اقدامی که مدنظر قرار گرفته است، ارزیابی بر اساس اهداف است، گفت: پروژهای تعریف شده تا بر اساس آن ارزیابی شاخصهای پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در بنادر انجام شود، این پروژه در مراحل پایانی است و شاخصهای آن تدوین شده است و در آینده نرمافزاری تدوین میشود که به صورت مکانیزه ارزیابیها صورت گیرد.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بر این اساس مشخص خواهد شد که بنادر از نظر پدافند غیرعامل چه وضعیتی دارند و بر اساس آن راهکارها تدوین میشود تا بهبود نتایج حاصل شود و شاهد ارتقا و ایمنی پدافندغیرعامل در بنادر کشور باشیم.
جوادپور به برگزاری رزمایشهای مختلف و ترکیبی اشاره و خاطرنشان کرد: این اقدام به دلیل حفظ آمادگی مقابله با حوادث است و بسته به آسیبهای شناسایی شده و ریسکهای موجود فعالیتها مدنظر قرار میگیرد تا شاهد کاهش آسیبها و ریسکها باشیم.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ایجاد سامانه کنترل ریزپرندهها به منظور مقابله با ریزپرندهها در آسمان بنادر کشور اعلام کرد: با ایجاد این سامانه در راستای کنترل و فراری دادن این ریزپرندهها اقدام میشود.