معاون وزیر راهوشهرسازی مطرح کرد
تاکید بر اولویتبندی پروژهها بر اساس اهمیت در زمان کمبود منابع
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راهوشهرسازی، امیر امینی در نشست پایش برنامههای وزارت راهوشهرسازی خطاب به اعضای این جلسه متذکر شد: جلسات پایش برنامههای وزارت راهوشهرسازی از اهمیت بالایی برخوردار است و اعضا باید در هر شرایطی در این جلسه حضور داشته باشند زیرا ۴۰درصد اقتصاد روزانه مردم درگیر برنامهها و فعالیت ۱۳ سازمان و شرکت تابعه وزارت راهوشهرسازی است. وی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و تنشهای سیاسی در جامعه بینالمللی علیه جمهوریاسلامی ایران اظهار داشت: معاونت برنامهریزی و مدیریت منابع یک برنامهریزی برای دوران «رخا» انجام داده است که در حال تبدیل شدن به دوران شدت است و ما باید بتوانیم دوران شدت را مدیریت کنیم. معاون وزیر راهوشهرسازی بیان داشت: دوران شدت هنر مدیریت معاونتهای برنامهریزی سازمانها و شرکتهای تابعه وزارت راهوشهرسازی را میطلبد.
امینی با اشاره به رویکردهای قابلپیادهسازی در این دوره زمانی گفت: رویکرد اول پیگیری برنامههای فعلی و اندیشیدن تدابیر برای گذر از تنگناهای پیشروی دولت است. دوم، وزارت راهوشهرسازی به دولت فشار وارد کند و حتی بیشتر از برنامهها مطالبه کند. بر فرض اینکه تجهیزاتی طی یک سال مصرف میشود با صرفهجویی و ذخیرهسازی طی یک دوره ۵ ساله مصرف شود که در چهار شق حمل و نقل کشور رویکرد دوم بیشتر مدنظر قرار دارد. وی با بیان اینکه مهمترین موضوع در این زمان درک وضعیت خاص دولت است، گفت: برخی از مسوولان و کارشناسان براین باورند که افزایش قیمت سوخت و خدمات و کاهش یارانهها موجب بهبود و اصلاح شرایط میشود اما بنده بهعنوان معاون برنامهریزی و مدیریت منابع اعلام میکنم در صورتی که این نظرات ۵ سال قبل انجام میشد بر اوضاع اقتصادی کشور در شرایط فعلی تاثیر میگذاشت اما امروز نمیتواند مگر اینکه سود حاصل از افزایش قیمت سوخت به چرخه اقتصاد برگردد.
امینی افزود: هشت ماه قبل قیمت سوخت ایران ۲۵درصد قیمت فوبخلیجفارس بود اما امروز قیمت فوب چهاربرابر قیمت سوخت ایران است. معاون وزیر راهوشهرسازی تاکید کرد: بدونشک برای مدیریت بهینه وزارتخانه باید شرایط خاص دولت در نظر گرفته شود لذا در این شرایط خاص و با فرض اینکه توان دولت کاهش نیافته باشد، اما دولت نیاز دارد برای شرایط بحرانی ذخایر ارزی و ریالی کشور را مدیریت کند، لذا ما نباید به دنبال چنگ زدن به ذخایر دولت باشیم بلکه باید در راستای مدیریت حوزه کاری خود تلاش کنیم. امینی با اشاره به تامین ۵۰درصد تولید ناخالص ملی از بنادر شمالی و جنوبی بیان داشت: از اینرو تمامی برنامهها باید مجددا مورد بازبینی قرار گیرد زیرا با پیش گرفتن روال فعلی نهتنها به تحقق برنامههای خود دست نخواهیم یافت، بلکه موفق به مدیریت شرایط خاص نیز نخواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است کشور بنا به شرایط در تنگنا قرار بگیرد اما قدرت تصمیمگیری و حرکت در دستگاههای اجرایی کشور وجود دارد و باید برای پاسخگویی به تقاضاهای جدید به سمت ابتکارات جدید سوق یافت تا بدون ایجاد هزینه برای دولت کارهای اجرایی مدیریت شود. معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزیر راهوشهرسازی تصریح کرد: باید در نظام پایش برنامهها، اصلاح تکالیف دیده شود که چه بخشهایی با در نظر گرفتن کاهش فرضی توان دولت تعدیل شود و بدون ایجاد تنش اجتماعی، سطحی از خدمات همراه با پایین آوردن توقعات ارائه شود. این مقام مسوول در وزارت راهوشهرسازی تاکید کرد: نباید در کنار ساخت و توسعه زیرساختهای حمل و نقل از نگهداری آنها غافل شد تا مبادا سرمایههای فعلی دستمایه تخریب قرار گیرند. همچنین از افزایش ظرفیتها بیجهت جلوگیری شود و در مقابل روی مناطق دارای تقاضای مازاد که از ظرفیت مطلوب بیبهره ماندهاند، کار شود.
امینی گفت:در تدوین بسته اجرایی و اجراشدن شاخصهای KPI باید شرایط خاص فعلی کشور مدنظر قرار گیرد و آن بخشی که با اعتبارات جدید میتواند پوشش یابد را اعلام کرده و بخشی که میتوان با اولویتبندی مدیریت کرد و حتیالامکان سطح خدمات کاهش نیابد یا منجر به تنش اجتماعی نشود، اعلام شود. وی اظهار کرد: توقع میرود معاونان برنامهریزی در یک پایش دورهای عملکرد برنامههای وزارت راهوشهرسازی، آمادگی کامل داشته باشند و اگر بخشی از عملکرد کاستی یا مشکلی وجود دارد مورد پایش قرار گیرد و با همکاری شورای پایش برنامهها راهکارهای مناسب برای دستیابی به اهداف پیشبینی شود. معاون وزیر راهوشهرسازی با اشاره به اظهاراتی مبنی بر نیاز به اعتبار سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای اجرای برنامه ششم توسعه در بخش حمل و نقل گفت: برای اجرای برنامههای این حوزه ۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، در هر صورت چنین حجمی از اعتبار در دولت وجود ندارد و بنابراین بهترین روش اولویتبندی پروژهها براساس اهمیت آنها است.
امینی یادآور شد: تاثیر شاخصهایی که بیش از ۱۰۰درصد تحقق یافته بر شاخصهای زیر ۴۰درصد تاثیر منفی میگذارند و در جمعبندی باعث بروز یک اشتباه فاحش در نظام پایش برنامهها میشوند. معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزیر راهوشهرسازی تاکید کرد: بعضی از اقلام برنامههای توسعه و سایر برنامهها از قلم افتاده است و باید احصا شوند. در هر حال پیام نهایی این است که این برنامهها مخصوصا در شرایط فعلی ثابت نیست و حتما باید پویا و دینامیک باشد. این مقام مسوول در وزارت راهوشهرسازی خاطرنشان کرد: برای حفظ این پویایی و دستیابی به اهداف خود معاونت برنامهریزی نباید در اجرا ورود کند تا بتواند بهعنوان یک اصلاحگر وارد عمل شود. امینی گفت: امروز معاونت برنامهریزی میتواند ادعا کند که در حوزه برنامهریزی متولد شده است. البته بخشی از توزیع منابع رنگ اجرا به خود گرفته که باید سمزدایی شود.
ارسال نظر