پرتره‌های بزرگان  فرهنگ ایران

با توجه به اینکه سال‌ها از آن نمایشگاه گذشته و دسترسی به آن کتاب هم برای بیشتر افراد میسر نیست، فکر کردم شاید بازنشر آثار برای هنرمندان و مخاطبان هنر امروز جالب‌توجه باشد. بنابراین آثار کاتالوگ را اسکن و ویرایش کرده و سپس در فضای مجازی منتشر کردیم.

انجام این کار از چند جنبه برای من جذاب و جالب بود که فکر ‌کردم شاید برای مخاطبان هم این‌طور باشد. نخست آنکه تعدادی از هنرمندانی که این آثار را خلق کردند بعدا کار دیگری به این شیوه از آنها ندیدیم. به‌عنوان‌مثال آنها را با کارهای بزرگ نمایشگاهی می‌شناسیم اما در این نمایشگاه پرتره‌هایی ساده و صمیمی از آنها نمایش داده شده است. یا ممکن است آنها دوره‌ای کار فیگوراتیو و پرتره انجام می‌دادند اما در چند دهه بعدی شیوه کار آنها تغییر کرده است. نکته دیگر تنوع دست‌خط هنرمندان است.

 بعضی از آنها عین به عین چهره را شبیه‌سازی کرده‌اند و عده‌ای دیگر بر اساس شخصی که سوژه کارشان بوده و با توجه به رشته فعالیت و روحیات او آثاری را به وجود آورده‌اند که معرف آن شخص باشد.

خوشبختانه تاکنون استقبال خوبی از جانب مخاطبان صورت گرفته و بسیاری از بازدیدکنندگان عقیده داشتند این کارها برای‌شان تازه و جالب بوده است. این کار یک جنبه پژوهشی داشت که باعث شد شیوه کار بسیاری از استادان در چهل سال پیش به چشم مخاطبان بیاید. حتی یکی از برگزارکنندگان نمایشگاه از خارج کشور با ما تماس گرفت و از بازنشر مجموعه ابراز خوشحالی کرد.

از این نمایشگاه در صفحه TAJASOMI@همچنان می‌توان بازدید کرد.

هشتاد پرتره از پیشروان هنر و ادبیات معاصر ایران