واکاوی اقتصاد؛ تحلیلگران تجارت فردا چه میگویند؟
نگاهی به زندگی شلیز؛ روزنامهنگار، محقق و مورخ
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ آمیتی شلیز نویسنده محافظه کار آمریکایی، ۱۰ سپتامبر ۱۹۶۰ در یک خانواده یهودی چشم به جهان گشود. او پنج کتاب نوشته است، که سه تای آنها در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز قرار دارد.
شلیز در حال حاضر ریاست هیات امنای بنیاد ریاستجمهوری کالوین کولیج را بر عهده دارد و به عنوان محقق ریاست جمهوری در کالج کینگ در نیویورک خدمت میکند.
آمیتی در طول زندگی حرفهای خود در برنامههای رادیویی و تلویزیونی متعددی حضور پیدا کرده است. او قبل از اینکه نویسنده بلومبرگ شود، به مدت پنج سال، تا سپتامبر ۲۰۰۵، ستوننویسی در فایننشالتایمز را تجربه کرد.
حدود دو سال در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، شلیز با مرکز ریاستجمهوری جرج دبلیو بوش همکاری و پروژه رشد اقتصادی را مدیریت کرد.
این پروژه با هدف بیان کردن ایدهها و اجرای اصلاحاتی آغاز به کار کرد که میتوانند رشد اقتصادی سریعتر و بهتر را به دنبال داشته باشند.
قبل از پیوستن به موسسه بوش، او یک دهه کارشناس ارشد تاریخ اقتصادی در شورای روابط خارجی (CFR) بود که یک سازمان مستقل و غیرحزبی است و البته توانست بر امور جهانی اثرگذار باشد.
از پاییز ۲۰۰۸، شلیز دانشیار اقتصاد در دانشکده بازرگانی استرن دانشگاه نیویورک است و دوره «اقتصاد رکود بزرگ» را تدریس میکند.
کتابها:
«جامعه بزرگ: یک تاریخ جدید» (۲۰۱۹): در یکی از روزهای سال ۱۹۶۰ میلادی نبردی در آمریکا درگرفته است. بسیاری از آمریکاییها جذب سوسیالیسم شدهاند، درحالیکه مخالفان این ایدهها برای یک نظام سرمایهداری نابتر تلاش میکنند.
در دهه ۱۹۶۰، آمریکاییها به دنبال همان اهدافی بودند که بسیاری اکنون به دنبال آن هستند؛ پایان دادن به فقر، استانداردهای بالاتر زندگی برای طبقه متوسط، محیطی بهتر برای زندگی و دسترسی بیشتر به آموزش ومراقبتهای بهداشتی.
در این کتاب، نویسنده به بحث در مورد سوسیالیسم و سرمایهداری و مقابله بخش عمومی در مقابل پیشرفت بخش خصوصی پرداخته است.
طی سالها و در دولت های متعدد، چه در زمان ریاست جمهوری جان اف. کندی، لیندون جانسون یا ریچارد نیکسون، بخش دولتی کشور، همه چیز را زیر سلطه داشت. در چنین شرایطی، اهداف آرمانگرایانه آمریکاییها دستنیافتنی مینمود. علاوه بر این، برنامههای جانسون و نیکسون میلیونها خانواده را در بند وابستگی دائمی به دولت گرفتار کرد.
شلیز در کتاب خود استدلال میکند که به طرز طعنهآمیزی، هزینههای دوره سرمایه داری که نیمقرن پیش انجام شد، مانع از اصلاحاتی میشود که آمریکاییها در دهههای آینده به آن نیاز خواهند داشت.
در «جامعه بزرگ»، شلیز از اصطلاح «مرد فراموششده» استفاده میکند که نام کتابی است که قبلاً نوشته و نشان میدهد که در واقع تفاوت ناچیزی میان دو رئیسجمهوری که بسیاری آنها را متضاد یکدیگر میدانند وجود دارد؛ جانسون و نیکسون.
«جامعه بزرگ» پرترههایی از شخصیتهای این دوره دگرگونکننده را ترسیم میکند؛ از روسایجمهور ایالاتمتحده گرفته تا رهبر آیندهنگر والتر رویتر، بنیانگذاران اینتل، همچنین ویلیام مکچسنی مارتین و آرتور برنز، روسای فدرالرزرو.
«مرد فراموششده» کتابی است که انتشارات هایپر کالینز در سال ۲۰۰۷منتشر کرد. این کتاب تحلیلی خلاقانه و متفاوت از رویدادهای دوران رکود بزرگ است که با نگاه به بازار آزاد در این دوران، از سوی نویسنده مطرح میشود.
«کولیج» (۲۰۱۴)
اجازه بدهید «کولیج» را نوعی دیگر بررسی کنیم، زیرا شلیز با نوشتن این کتاب یک ستاره در کارنامه کاریاش کاشت.
در این بیوگرافی جذاب، شلیز ظهور غیرمحتمل کولیج به عنوان یک ناجی را پیشبینی میکند. کالوین کولیج، که از سال ۱۹۲۳ تا ۱۹۲۹ در قامت رئیسجمهور خدمت کرد، هرگز در نظرسنجیها رتبه بالایی کسب نکرد.
اما تاریخ یادآور میشود که در دوران رکود بزرگ او چه خدمت بزرگی به اقتصاد جهان کرده است.
شلیز در سال ۲۰۰۴ یک سخنرانی در موسسه آمریکن اینترپرایز برگزار کرد که تاثیرات فراوانی بر اقتصاد آمریکا گذاشت. سخنرانی او، با عنوان «مرغ در برابر عقاب»، بر اداره بازیابی ملی بر کارآفرینان نیز تاثیر گذاشت.
منبع: تجارت فردا، شماره ۵۷۶