شماره روزنامه ۶۱۹۷
|

در نوزدهمین نشست هیات‌ نمایندگان اتاق ایران مطرح شد؛

بخش خصوصی از آینده ارزی کشور بیمناک است. در آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، فعالان اقتصادی با گلایه از تعامل اندک بانک مرکزی با کسب‌وکارها در بازار ارز توافقی، تاکید کردند ناهماهنگی نباید سبب شود توفان تحولات به بازگشت سرکوب ارزی منجر شود.

«دنیای‌اقتصاد» استراتژی متولی کشاورزی را بررسی می‌کند؛

اصرار بر خودکفایی غذا ادامه دارد. درحالی‌که امنیت غذا در جهان با مولفه‌هایی نظیر متنوع‌سازی سبد وارداتی، گسترش ذخایر، کشت فراسرزمینی و پایداری تولید شناخته می‌شود، سیاست خرید تضمینی در ایران محور اصلی سیاست امنیت غذا است. موضوعی که به جای خوداتکایی در تولید و عرضه غذا، خودکفایی را هدف قرار می‌دهد.…

    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» از هفت تولیدکننده پرسید؛ رشد ۵ تا ۴۰‌درصدی هزینه‏‏‏‏‌ تحریم

    سوخت موشک قیمت تولید

    هفت صنعتگر و فعال اقتصادی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از هزینه بالای تولید در ایران گلایه کرده‌اند. به عقیده تولیدکنندگان، فقدان دسترسی به تجارت آزاد به‌دلیل تحریم موجب شده است قیمت تمام‌شده محصول ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی تا بیش از ۴۰درصد بالا رود. تامین مالی، نقل و انتقال ارز، جابه‌جایی کالا، خرید فناوری و دسترسی به مواد اولیه از مهم‌ترین کانال‌هایی است که تولیدکنندگان به‌دلیل تحریم از آن آسیب می‌بینند. توصیه کارشناسان این است که سیاستگذار با قطب‌نمای «هزینه تولید» برای رفع تحریم‌ها اقدام کند.
  • ارزش کالاهای صادراتی به‌‌‌‌‌‌روز می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: ارزش کالاهای صادراتی با همکاری اتاق ایران و تشکل‌های تخصصی در حال اصلاح و به‌‌‌‌‌‌روزرسانی است. در تازه‌‌‌‌‌‌ترین نشست کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران که با حضور رئیس‌‌‌‌‌‌کل گمرک برگزار شد، ضمن تاکید صادرکنندگان حوزه‌های مختلف نسبت به ضرورت به‌‌‌‌‌‌روز‌شدن ارزش کالاهای صادراتی، رئیس‌‌‌‌‌‌کل گمرک از شروع فرآیند به‌‌‌‌‌‌روز‌شدن ارزش‌ها خبر داد.
  • مجلس از پیوستن ایران به FATF دفاع کند

    دنیای‌اقتصاد: نشست مشترک کمیسیون خدمات فنی‌مهندسی و احداث و کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران با کمیسیون عمران مجلس شورای‌اسلامی برگزار شد. در این نشست مشکلات حوزه صادرات خدمات فنی‌‌‌‌‌‌‌مهندسی و حمل‌ونقل بررسی شد. حاضران در این نشست تاکید کردند که حضور ایران در لیست سیاه FATF مشکلات عدیده‌ای را در مسیر صادرات، جذب سرمایه‌گذاری و بازاریابی شرکت‌های خدمات فنی‌‌‌‌‌‌‌مهندسی در کشورهای دیگر ایجاد‌کرده‌است. در همین رابطه حاضران جلسه از نمایندگان مجلس خواستند تا از پیوستن ایران به FATF حمایت کنند.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • در نوزدهمین نشست هیات‌ نمایندگان اتاق ایران مطرح شد؛

    ترس از نیمای دوم

    بخش خصوصی از آینده ارزی کشور بیمناک است. در آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، فعالان اقتصادی با گلایه از تعامل اندک بانک مرکزی با کسب‌وکارها در بازار ارز توافقی، تاکید کردند ناهماهنگی نباید سبب شود توفان تحولات به بازگشت سرکوب ارزی منجر شود.
  • توسعه تعاونی‌ها از طریق تولید صادراتی

    رئیس سازمان توسعه‌تجارت با بیان اینکه در این سازمان به‌دنبال تسهیل فرآیندها و توسعه صادرات هستیم، تاکید کرد؛ تعاونی‌ها باید با هدف توسعه بازار صادراتی فعالیت کنند.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» استراتژی متولی کشاورزی را بررسی می‌کند؛

    قربانیان جدید خودکفایی؟

    اصرار بر خودکفایی غذا ادامه دارد. درحالی‌که امنیت غذا در جهان با مولفه‌هایی نظیر متنوع‌سازی سبد وارداتی، گسترش ذخایر، کشت فراسرزمینی و پایداری تولید شناخته می‌شود، سیاست خرید تضمینی در ایران محور اصلی سیاست امنیت غذا است. موضوعی که به جای خوداتکایی در تولید و عرضه غذا، خودکفایی را هدف قرار می‌دهد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند سیاستگذار به جای تمرکز بر خودکفایی با سیاست‌هایی همچون خرید تضمینی، حرکت در مسیر خوداتکایی را در پیش گیرد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • مصاحبه «دنیای اقتصاد» با پدرام سلطانی؛ فرصت طلایی توسعه صنعتی از دست رفت؛

    امید تجارت به انعطاف سیاست

    تجارت خارجی ایران در نتیجه «سیاست»، بی‌افق شده است. در دو دهه اخیر که تحریم میزبان همیشگی اقتصاد ایران بوده، اثر سیاست بر بازیگران تجارت پیوسته شدت یافته است تا حدی که به عقیده یک بازرگان باسابقه، بدون یک توافق جامع با جهان امکانی برای توسعه کشور در دسترس نیست.
  • ادامه واکنش‌ها به تصمیم شگفتانه دولت؛

    اکسپوی ژاپن و پرسش‌های بی‌جواب

    قدمت ۱۷۰ ساله بزرگ‌ترین رویداد جهانی که هر پنج سال در یک کشور برگزیده برگزار می‌شود حتی بیش از مراسم المپیک و جام‌جهانی فوتبال است و اهمیت آن نیز در عرصه علم و فرهنگ و ‌نوآوری کمتر از آنها نیست؛ به گونه‌ای که ایران در اوج جنگ و مشکلات اقتصادی در سال ۱۳۶۳ در همین کشور ژاپن با همکاری تنی چند از فیلسوفان، هنرمندان، کارآفرینان و استادان رشته‌های مختلف شرکت می‌کند.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • کناره‌گیری ایران از اکسپو بررسی شد؛

    پایان دو قرن حضور

    حذف، عدم حضور یا تحریم؛ داستان ایران و اکسپوی۲۰۲۵ هرچه که هست، فرصت بزرگ نمایش توانمندی‌های اقتصاد ایران در حال از دست رفتن است. اکسپو که بزرگ‌ترین رویداد نمایش قدرت اقتصادی کشورها در دوره‌های زمانی ۲ تا ۴ساله است، در دور بعدی در اوزاکای ژاپن برگزار می‌شود، اما ظاهرا قرار نیست این‌بار ایران در این رویداد شرکت کند؛ اتفاقی که به منزله غیبت یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای خاورمیانه در اکسپو و از دست رفتن شانس افزایش همکاری با اقتصاد جهان است.
  • تقویت صندوق بیمه کشاورزی با تغییر رویکرد دولت

    رئیس بنیاد ملی گندم‌‌‌‌‌‌کاران خواستار بازنگری در واگذاری بیمه‌‌‌‌‌‌های کشاورزی شد. با انتقال بیمه عوامل تولید و حمل‌ونقل به صندوق بیمه کشاورزی، سرعت‌عمل در جبران خسارت‌‌‌‌‌‌ها افزایش خواهد یافت.
  • رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به وزیر صمت:

    ضرورت ابلاغ سود بازرگانی تا پایان بهمن ماه

    رئیس اتاق ایران، با هدف پیشگیری از ابهام و مشکلات ناشی از تغییرات ناگهانی در مقررات تجاری کشور، در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به وزیر صمت، خواستار تعیین و ابلاغ سود بازرگانی سال‌آینده تا پایان بهمن ماه امسال شد.
  • برگزاری شورای عالی صادرات غیرنفتی پس از ۴ سال

    جلسه «شورای‌عالی صادرات غیرنفتی»، در حالی برگزار شد که سه سال‌و یازده ماه از آخرین بر‌‌گزاری جلسه آن گذشته است. در این جلسه معاون اول رئیس‌جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد، تاکید کرد: از توان استانداران استان‌های مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • رایزن اقتصادی ایران در قطر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»؛

    احیای شورای‌عالی صادرات غیرنفتی؛ آغازگر فصلی نوین در توسعه تجارت

    دنیای اقتصاد: رایزن اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی صادرات در دولت چهاردهم بعد از ۴ سال گفت: برگزاری اولین جلسه این شورا نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای عبور از چالش‌های موجود است. این گام، اگر با برنامه‌ریزی دقیق و پیگیری جدی همراه شود، می‌تواند آغازگر فصلی نوین در توسعه صادرات غیرنفتی کشور باشد.
  • در دومین نشست تخصصی پیشرفت و آبادانی منطقه مکران مطرح شد؛

    مذاکره باید مستقیم باشد

    دومین نشست تخصصی درباره ظرفیت‌های بین‌المللی‌شدن و توسعه منطقه مکران، با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور، معاون سازمان‌برنامه، استادان دانشگاه، رئیس و نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق ایران برگزار شد. تمامی کارشناسان حاضر در این نشست تاکید کردند که رشد و توسعه بدون همکاری با جهان، امکان‌پذیر نیست و برای استفاده از فرصت‌های اقتصادی در حوزه مکران لازم است از ظرفیت همکاری‌های بین‌المللی شامل سرمایه، تجارب مدیریتی و خدمات فنی و مهندسی استفاده کرد.
  • سهم اندک ایران از بازار پتروشیمی پاکستان

    معاون سازمان توسعه‌تجارت ایران گفت: پاکستان سالانه بیش از ۱۳‌میلیارد دلار واردات محصولات پتروشیمی دارد، اما سهم ایران از این بازار حدود ۷۰۰‌میلیون دلار است.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با کارشناسان دلایل ناکامی ایران در تجارت خارجی را بررسی کرد

    ۷ قاعده بازی صادرات

    صادرات ایران در بند ‌سیاست‌های ناکارآمد و محدودیت‌های ناشی از تحریم است. آسیب‌‌‌‌‌شناسی وضعیت تولید و زنجیره ارزش در کشور بیانگر آن است که رشد صادرات غیرنفتی ایران نیازمند ملزوماتی از جمله رفع محدودیت‌‌‌‌‌های ناشی از تحریم و تغییر نقش دولت از تنظیم‌گری به تسهیل‌گری است. کارشناسان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به ۷ اهرم کلیدی اشاره می‌کنند که زمینه‌‌‌‌‌ساز رونق و جهش صادرات است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» علل کاهش صادرات قدیمی‌ترین صنعت فلات ایران را بررسی کرد؛

    آخرین نفس‏‏‏‏‏‏‏‌های فرش ایرانی؟

    نفس صنعت فرش ایران به‌شماره افتاده است؛ بر اساس آخرین آمار‌ها، میزان صادرات فرش ایران به پایین‌ترین میزان در ۳۰سال‌گذشته رسیده‌است. براساس آخرین آمار‌های «بانک داده‌های مرکز تجارت‌جهانی»، صادرات فرش ایران با کد تعرفه۵۷۰۱، در سال‌۲۰۲۳ میلادی، معادل ۴۴‌میلیون دلار محاسبه شده‌است. انتشار این آمار در فضای‌مجازی واکنش کاربران را در پی داشت. بسیاری نسبت به افت صادرات قدیمی‌ترین برند ایرانی اظهار تاسف کردند. در این بین سوال اساسی آن است که چرا صنعت فرش ایران، با سابقه چند صد ساله، چنین شرایطی را تجربه می‌کند؟
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • الگوی بهینه حکمرانی اقتصادی دولت در مکران؛

    آزمون بزرگ دولت در «مکران»

    دولت به‌دنبال توسعه دریامحور به‌عنوان یک پارادایم شیفت در اداره کشور است. در راستای این ایده موقعیت استراتژیک و بکر مکران مورد‌توجه قرارگرفته‌است، اما قبل از هرگونه اقدامی در این راستا چند سوال اساسی مطرح است. کدام الگوی حکمرانی اقتصادی و سیاست صنعتی در این منطقه بکر استراتژیک باید مورد‌توجه قرار گیرد؟ آیا قرار است مکران تبدیل به منطقه قشم یا عسلویه دیگر شود و توسعه با استقرار صنایع آلاینده و کم دانش مدنظر قرار گیرد؟
  • گزارش ۹‌ماهه تجارت خارجی کشور اعلام شد

    افزایش ۱۸‌درصدی صادرات غیرنفتی و ۵‌درصدی واردات

    دنیای‌اقتصاد: تازه‌‌‌‌‌ترین آمار تجارت خارجی کشور منتشر شد که نشان‌دهنده افزایش ۱۸‌درصدی صادرات غیرنفتی و ۵‌درصدی واردات در ۹‌ماهه سال‌جاری است.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • دخل و خرج ارزی ۹ ماهه ایران به روایت رئیس‌کل گمرک؛

    افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی و ۵ درصدی واردات

    دنیای اقتصاد: تازه‌ترین آمار تجارت خارجی کشور، نشان‌دهنده افزایش ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی و ۵ درصدی واردات در ۹ ماهه سال‌جاری است.
  • ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد؛

    روزنه‏‏‏‌گشایی در تجارت خارجی؛ تونل تجاری به اوراسیا

    انتخاب ایران به‌عنوان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین تصویب موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سوی مجالس ۵‌کشور عضو اتحادیه و نیز مجلس شورای‌اسلامی، امید به گشایش روزنه‏‏‏‌ای برای اقتصاد ایران و بهبود روابط تجاری با این منطقه را تقویت کرده‌است. در ۹ ماهه نخست امسال سه‌میلیون و ۸۶۰‌هزار‌تن کالا به ارزش یک‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون دلار به ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صادر شده‌است؛ بنابراین میزان صادرات ایران به این منطقه در مدت زمان موردبحث در مقایسه با مدت مشابه سال‌گذشته ۲۱‌درصد از نظر ارزش و ۲۲‌درصد از نظر وزنی افزایش داشته‌است. ایران درنظر دارد از محل عضویت در این اتحادیه و انعقاد یک چارچوب تجارت آزاد با کشورهای حوزه خزر، قفقاز و اوراسیا، شکلی از ادغام اقتصادی را ایجاد کند که هدف از آن گسترش مبادلات اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک است.
  • رشد ترانزیت در بندر امام

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با اشاره به اینکه طی ۹ماهه نخست امسال ۲‌هزار و ۹۷۰ فروند شناور حامل انواع کالاها وارد بنادر استان شده‌اند، گفت: عملکرد تخلیه و بارگیری کالا در بنادر استان از ابتدای امسال به میزان ۳۷‌میلیون و ۶۶۲‌تن بوده و از رشد ۲‌درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال برخوردار است.
  • آغاز خرید تضمینی دام سنگین

    دنیای‌اقتصاد: معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد؛ خرید تضمینی ۱۰‌هزار راس دام سنگین در کشور آغاز و نخستین خرید از خراسان‌شمالی انجام شده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، ابراهیم حسن‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌نژاد در حاشیه بازدید از طرح‌های کشاورزی شهرستان مانه گفت: شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید دام سنگین از محل دامداری‌ها اقدام و در مرحله نخست ۱۰‌هزار دام خریداری می‌شود.وی تصریح کرد: این طرح در راستای حمایت از تولید‌کنندگان اجرا می‌شود چراکه دامداران از انباشت دام سنگین پروار و نبود تقاضای خرید گلایه دارند و همچنین از این محل گوشت استراتژیک مورد‌نیاز کشور نیز تامین خواهدشد. معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: مجوز خرید تضمینی از سوی وزارت جهادکشاورزی برای شرکت پشتیبانی امور دام صادر شده‌است. وی گفت: اکنون شرکت پشتیبانی امور دام کشور خرید گوشت گوساله را به‌صورت پنج تکه به قیمت مصوب هریک کیلوگرم چهار‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌ریال در راستای تنظیم‌بازار، حمایت از تولید‌کنندگان و ذخایر استراتژیک کشور خرید می‌کند.
  • آغاز ثبت‏‏‏‏‏‏‏‌سفارش واردات دانه‏‏‏‏‏‏‏‌های روغنی و شکر خام

    دنیای‌اقتصاد: معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی زمان آغاز ثبت‏‏‏‏‏‏‏‌سفارش دانه‏‏‏‏‏‏‏‌های روغنی و شکر خام فصل زمستان را اعلام کرد. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد؛ پیرو اطلاعیه قبل به اطلاع می‌رساند با توجه به بر‌‌گزاری کمیته قیمت‏‏‏‏‏‏‏‌گذاری، شروع ثبت‏‏‏‏‏‏‏‌سفارش‏‏‏‏‏‏‏‌های فصل زمستان برای اقلامی چون دانه‏‏‏‏‏‏‏‌های روغنی و شکر خام از شنبه هشتم دی ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود. لازم به یادآوری است که کشور در تامین روغن خوراکی ۹۰‌درصد وابستگی ارزی داشته و در شکر سالانه ۲.۲میلیون ‌تن شکر وارد می‌شود.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • سهم تجارت از حمل‌ونقل ریلی بررسی شد؛

    شواهدی تازه از افول شبکه جابه‌جایی ‌بار در ایران؛ حمل کالا در ریل انحرافی

    صنعت حمل‌ونقل ریلی از اثرگذاری بالایی بر روند انتقال کالا، محصول و شرایط تولید و تجارت برخوردار است. اما حمل ریلی به‌عنوان صنعتی ملی، آنطور که باید و انتظار می‌رود توسعه‌نیافته‌است. با وجود اهمیت حمل ریلی در انتقال بار، سهم این صنعت از جابه‌جایی در سال‌های اخیر کاهشی بوده‌است. میزان انتقال‌بار از طریق ریل در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۵۱‌میلیون ‌تن بوده و با افت ۱۸.۶‌درصدی به ۴۳‌میلیون ‌تن در سال‌۱۴۰۲کاهش‌یافته‌است. در همین‏‏‏‏‌حال نسبت‌بار ریلی به جاده‌ای که در سال‌۱۳۹۹‌ برابر ۱۰.۲‌درصد برآورد ‌شده بود، در سال‌۱۴۰۲ به ۷.۵‌درصد کاهش ‌یافته است. شواهد موجود نشان می‌دهد همزمان با جهش سریع سیستم‌های لجستیکی، حمل ‌بار و مسافر در منطقه و توسعه مبتنی بر کریدورها در خاورمیانه، ایران ممکن است ظرفیت‌های معمول و تاریخی خود در زمینه حمل کالا با ریل را از دست بدهد. موضوعی که اثر عمیقی بر هزینه تمام‌شده محصول و مقیاس‏‏‏‏‌پذیری تولید دارد که نهایتا سطح رقابت‌پذیری صنایع داخلی و کالاهای «ساخت ایران» در بازارهای منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد.
  • تکذیب در دسترس‌بودن اطلاعات صادرکنندگان

    گمرک ایران ادعاها درخصوص در دسترس‌بودن اطلاعات تمامی صادرکنندگان از سوی گمرک را تکذیب کرد.
  • ضرورت رفع مشکل FATF و تحریم‌ها برای استفاده از فرصت تجارت آزاد با اوراسیا

    رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران، چالش اول برای استفاده از فرصت تجارت آزاد ایران با اوراسیا را، تداوم تحریم‌ها دانست و گفت: مانع دیگر عدم‌پذیرش FATF است. این موضوع باید زودتر تعیین‌تکلیف شود.
  • «مکنزی» چشم‌‌‌‌‌انداز تعرفه‌های تجاری در سال‌۲۰۲۵ را تحلیل کرد؛

    جعبه ‌‌‌‌‌ابزار مدیران در عصر ترامپ ۲

    شدت‌گرفتن جنگ تعرفه‌‌‌‌‌ای تبعات مختلفی دارد که بررسی و شناخت آنها حائزاهمیت است. متنوع‌‌‌‌‌تر‌شدن سبد شرکای تجاری و تلاش برای اتخاذ رویکردی منعطف در برخورد با این مدل جدید از تجارت، مهم‌ترین توصیه مکنزی به مدیران صنایع و بازیگران تجاری است.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • در گفت‌وگو با مسوولان سابق سازمان توسعه‌تجارت‌ علت افت تجارت با دومین قاره بزرگ جهان بررسی شد

    بیرون از آفریقا

    تابستان سال‌گذشته پس از سفر رئیس‌جمهور فقید و هیاتی از مقامات دولت سیزدهم به سه کشور آفریقایی، امیدها برای توسعه‌تجارت با کشورهای این قاره افزایش‌یافت، با این‌وجود ۱۷‌ماه پس از سفر هیات ایرانی به کنیا، اوگاندا و موزامبیک، نه‌تنها در آمار صادرات ایران به قاره آفریقا افزایشی مشاهده نمی‌شود، بلکه بر اساس آخرین آمار تفکیکی گمرک، میزان صادرات ایران به قاره آفریقا در هفت ماهه ابتدای سال‌جاری، از نظر وزنی ۱۶‌درصد و از نظر ارزش ۱۲‌درصد کاهش داشته‌است.
  • در نشست مطبوعاتی وزیر جهادکشاورزی مطرح شد

    لزوم تمرکز بر تولید داخلی

    وزیر جهادکشاورزی، غلامرضا نوری‌قزلجه در نخستین نشست‌‌‌‌‌‌ خبری خود که روز سه‌شنبه در سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.