001
علی محمدی / دنیای اقتصاد

او با اشاره به آغاز فعالیت این مجموعه رسانه‌ای در دهه‌۸۰ گفت: «در آن زمان مرجعی در این حوزه برای بخش‌خصوصی وجود نداشت. «دنیای‌اقتصاد» از همان ابتدای کار خود ادبیات «پارلمان بخش خصوصی» را برای اتاق‌های بازرگانی مطرح کرد و تلاش داشت تریبونی برای این بخش باشد. از همان زمان تا امروز، یک پیمان نانوشته میان این مجموعه رسانه‌ای و بخش‌خصوصی برقرار است که بر حمایت از این بخش و محدود‌کردن تصدیگری دولت در اقتصاد تاکید دارد.»

بختیاری ادامه‌داد: «اگرچه تغییرات مدیریتی در اتاق‌های بازرگانی موجب فراز و نشیب‌‌‌‌‌‌‌هایی در این رابطه شده‌است، اما با ریاست جدید اتاق بازرگانی، نگاه سیاسی کمرنگ‌‌‌‌‌‌‌تر و رویکرد کارآفرینی تقویت شده‌است. در سراسر دنیا، دولت و سیاستگذار موظفند به بخش‌خصوصی خدمت کنند و ما نیز باید به دولت کمک کنیم تا تصدیگری خود را کاهش دهد. «دنیای‌اقتصاد» نیز به‌عنوان مجموعه‌‌‌‌‌‌‌ای کاملا خصوصی، طی دو دهه‌گذشته همواره بر مدار حمایت از بخش‌خصوصی پایدار بوده‌است.» در این نشست، پویا جبل عاملی، سردبیر روزنامه«دنیای‌اقتصاد» نیز با اشاره به چالش تمرکزگرایی در اقتصاد ایران اظهار کرد: «یکی از ویژگی‌های اقتصاد کشور، تمرکزگرایی شدید است. درحالی‌که در کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌‌یافته، ظرفیت‌های خلق ارزش‌افزوده به‌‌‌‌‌‌‌طور متوازن در سراسر کشور توزیع شده‌اند، در ایران این تمرکزگرایی به ضرر توسعه متوازن عمل کرده‌است. شکستن این ساختار نیازمند عقلانیت سیاستگذاران است و باید مطالبه‌‌‌‌‌‌‌ای برای آن ایجاد کرد.» او افزود: «ما می‌توانیم در استان‌های مختلف به شما کمک کنیم تا این ظرفیت‌ها شناسایی و معرفی شوند. اگر قرار است صدای بخش‌خصوصی باشیم، باید این صدا محدود به تهران نباشد. امیدواریم بتوانیم صدای بخش‌خصوصی در اقصی‌نقاط کشور باشیم.»

در پایان، نمایندگان بخش‌خصوصی از تلاش‌های گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» در انعکاس اخبار و دغدغه‌‌‌‌‌‌‌های این بخش در سراسر کشور تقدیر کردند و آمادگی خود را برای هرگونه همکاری حرفه‌‌‌‌‌‌‌ای با این مجموعه اعلام کردند.

5