صرفهجویی یک میلیارد دلاری ارز با تولید بذور
نوریقزلجه با بیان اینکه زمانی حدود ۱۰ سال طول میکشد تا به یک رقم جدید بذر دستیافته و بتوانیم از آن رونمایی و دفاع کنیم، از کشاورزان که همیار در استفاده از بذور جدید هستند و آن را در عرصهها گسترش میدهند قدردانی کرد.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ سال از تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی میگذرد، تصریح کرد: در این مدت یکهزار و ۲۳۸رقم بذر رونمایی و به کشاورزان معرفی شده است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سایه تلاش محققان و کشاورزان، بیش از یکمیلیارد دلار صرفهجویی ارزی کردهایم تا بذر از خارج خریداری نشود؛ به طوری که بخشی در کلزا و زراعت وابستگی زیادی نداریم ولی در سبزی و صیفی ۱۳۰میلیون دلار ارز را برای واردات بذور آن هزینه میکنیم.
وی تصریح کرد: موسسات تحقیقاتی و جهاد دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها و بخش خصوصی در بذور سبزی و صیفی و هیبریدی آن میتوانند فعالتر شوند که بهزودی این نقیصه با همکاری این بخشها برطرف شود.
نوریقزلجه ضمن قدردانی از سازمان انرژی اتمی برای استفاده از توانمندیهای هستهای در بخش کشاورزی گفت: همه برای یک موضوع مهم در کشور که همان امنیت غذایی است تلاش میکنند.
وی گفت: ما هم باید از این مرحله و راه سخت، با کمک علم و فن و دانش و با همت فعالان این بخش و کشاورزان و بهرهبرداران باید گذر کنیم؛ بنابراین کارهای دانشبنیان بسیار مهم هستند و از اولویت درجه اول در بخش کشاورزی به شمار میروند.
نوریقزلجه با بیان اینکه باید به ارقامی که مقاوم به شوری، خشکی، افزایش دما و … باشند، اهمیت داده شود تا امنیت غذایی خود را تامین کنیم، افزود: نیاز به غذا روز به روز در دنیا افزایش یافته و منابع هم روز به روز در حال کاهش است؛ حتی شاید با تجارت هم قابلتامین نباشد پس باید تولید کرد و تراز تجاری در بخش کشاورزی را مثبت کرده و امنیت غذایی را به ۱۰۰درصد برسانیم.
وی این مسیر را بسیار سخت دانست و اظهار کرد: همت محققان و اندیشمندان از یک طرف و همت کشاورزان از طرف دیگر کمک میکند این مسیر سخت را طی کنیم و مثل همیشه برای کشور افتخارآفرینی کنیم.