گزارش توجه برانگیز بنیان‌گذار کمپانی هند شرقی هلند

شماره روزنامه: ۳۰۵۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۷۶۲۵۳۱ تاریخ-اقتصاد

گروه تاریخ اقتصاد - کوئن، بنیان‌گذار کمپانی هند شرقی هلند، در سال ۱۰۲۸ق/ ۱۶۱۹م نحوه رابطه بازرگانی در منطقه شرق آسیا را چنین توصیف کرده است: « ما می‌توانیم قماش گجرات را با فلفل و طلا در سواحل سوماترا مبادله کنیم و مسکوک و پنبه ساحل سوماترا را با فلفل دربانتام مبادله کنیم و چوب صندل، فلفل و مسکوک را می‌‌توانیم با کالا و طلای چینی مبادله کنیم. ما می‌توانیم با دادن اجناس چینی از ژاپن نقره بگیریم، با دادن ادویه، امتعه خرازی و طلای چینی، قماش از سواحل کوروماندل بگیریم، با دادن ادویه، امتعه خرازی و مسکوک از سوریه، قماش بگیریم و مسکوک را از عربستان به جای ادویه و سایر چیزهای جزئی بگیریم .

گروه تاریخ اقتصاد - کوئن، بنیان‌گذار کمپانی هند شرقی هلند، در سال 1028ق/ 1619م نحوه رابطه بازرگانی در منطقه شرق آسیا را چنین توصیف کرده است:

« ما می‌توانیم قماش گجرات را با فلفل و طلا در سواحل سوماترا مبادله کنیم و مسکوک و پنبه ساحل سوماترا را با فلفل دربانتام مبادله کنیم و چوب صندل، فلفل و مسکوک را می‌‌توانیم با کالا و طلای چینی مبادله کنیم. ما می‌توانیم با دادن اجناس چینی از ژاپن نقره بگیریم، با دادن ادویه، امتعه خرازی و طلای چینی، قماش از سواحل کوروماندل بگیریم، با دادن ادویه، امتعه خرازی و مسکوک از سوریه، قماش بگیریم و مسکوک را از عربستان به جای ادویه و سایر چیزهای جزئی بگیریم ... و همه اینها را می‌توان بدون پول از هلند و تنها با کشتی انجام داد.»
. Savory, R. M. (۱۹۸۰) The Persian Gulf States: a General Survey, C.E. Bosworth, R.M. Burrel, K.M. Mclachlan & R.M. Savory (eds.), general ed. A.J. Coltrell, Baltimore and London: Johns Hopkins University Press.
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن