امروز در تاریخ - ۲۳ آذر ۹۰
سال ۱۲۸۶- عدهای از طرفداران استبداد و مخالفین مشروطه به تحریک محمدعلی شاه و به سرکردگی مقتدر نظام و صنیع حضرت در تهران دست به تظاهرات زدند و به مجلس شورای ملی حمله کردند. بین آنها و محافظین مجلس کار به زد و خورد و تیراندازی رسید. این درگیری از بهارستان به توپخانه هم کشیده شد و زد و خوردها شدت بیشتری یافت که باعث کشته و مجروح شدن تعداد قابل توجهی از طرفین شد. سال ۱۲۸۶- بعدازظهر امروز احتشامالسلطنه رییس مجلس دو تن از برادران خود (علاءالدوله و معینالدوله) را به عنوان گله از واقعه توپخانه نزد شاه فرستاد و از اینکه شاه مسبب این واقعه بوده است ابراز نارضایتی کرد. محمدعلی شاه نیز به دلیل گستاخی آن دو نفر را بازداشت کرد و دستور داد که آنها را فلک کنند و همچنین تصمیم به قتل آنها گرفت.
سال ۱۲۸۶- علیرضاخان عضدالملک رییس ایل قاجار برای نجات علاءالدوله که داماد وی بود در آبدارخانه دربار تحصن کرد.
سال ۱۲۸۶- محمدعلی شاه، ناصرالملک و کلیه وزیران را به کاخ احضار کرد و پس از هتک حرمت و فحاشی و زدن چوب بر سر و صورت آنها دستور داد که ناصرالملک را به روش مرسوم قاجارها با خوراندن «قهوهقجری» بکشد. در این میان چرچیل دبیر اول سفارت انگلستان از طرف وزیر مختار انگلستان با شاه دیدار کرد و مقدمات آزادی ناصرالملک را فراهم کرد. شاه نیز آزادی او را موکول به ترک کردن ایران توسط وی کرد.
سال ۱۲۹۰- امپراتور روسیه به نایب السلطنه تزار در قفقاز دستور داد تا هرچه زودتر چهار هزار سالدات روسی به ایران اعزام کند.
سال ۱۳۱۱- دولت انگلستان یادداشت شدیداللحنی برای محمدعلی فروغی وزیر امور خارجه ایران فرستاد و مدعی شد اگر ایران در مورد امتیازنامه دارسی مطالبی دارد باید از طریق محاکم بینالمللی اقدام کند. فروغی در پاسخ دولت انگلیس متذکر شد ایران از این تهدیدات باکی ندارد.
سال ۱۳۲۰- مجلس شورای ملی پس از چند جلسه بحث درباره برنامه دولت با ۷۷ رای از ۱۰۲ نفر نماینده حاضر به برنامه دولت رای مثبت داد.
سال ۱۳۲۴- قوایی که قرار بود برای کمک به تبریز برود و در قزوین توسط روسها متوقف شده بود پس از شنیدن خبر تسلیم لشگر آذربایجان به تهران مراجعت کردند.
سال ۱۳۲۵- شاه از سرلشگر رزمآرا رییس ستاد ارتش به مناسبت مدیریت وقایع آذربایجان تقدیر کرد.
سال ۱۳۲۶- رضا حکمت فرمان نخستوزیری خود را گرفت.
سال ۱۳۲۷- دکتر علی اکبر سیاسی مجددا رییس دانشگاه تهران شد.
سال ۱۳۳۲- امروز شهر تهران حالت جنگی به خود گرفته بود. تمام موسسات دولتی و سازمانهای ملی توسط تانکها و زرهپوشها محافظت میشدند و تعداد زیادی سرباز مسلح نیز در خیابانهای تهران مستقر شده بودند.
سال ۱۳۳۳- مجلس سنا کاخ علیرضا پهلوی را به مبلغ سی و پنج میلیون و دویست و ده هزار ریال خرید.
سال ۱۳۴۵- در مسابقات آسیایی بانکوک تیم کشتی ایران مقام اول را کسب کرد.
سال ۱۳۴۷- در قیطریه تهران یک گورستان سه هزار ساله کشف شد.
سال ۱۳۴۸- ده قاچاقچی مواد مخدر اعدام شدند.
سال ۱۳۵۴- در حریقی که در پستخانه تهران روی داد تعداد زیادی از نامههای داخلی و خارجی سوخت.
سال ۱۳۵۷- بیمارستان شاهرضای مشهد مورد هجوم نظامیان واقع شد.
سال ۱۳۵۷- شاه طی دیدار با دکتر کریم سنجابی رهبر جبهه ملی به وی تکلیف کرد تا پست نخستوزیری را برای آرام کردن اوضاع بپذیرد. دکتر سنجابی نیز در پاسخ تنها راه به آرامش رسیدن کشور را کنارهگیری وی از سلطنت اعلام کرد.
ارسال نظر