امروز در تاریخ - ۱۴ مهر ۹۰
سال ۱۲۸۶ – مجلس شورای ملی متمم قانون اساسی را که مشتمل بر ۱۰۵ اصل بود به تصویب رساند.
سال ۱۲۸۵- انتخابات مجلس شورای ملی در تهران پایان یافت و نخستین جلسه آن در کاخ گلستان با نطق مظفرالدین شاه آغاز شد.
سال ۱۲۸۶ - مجلس شورای ملی متمم قانون اساسی را که مشتمل بر ۱۰۵ اصل بود به تصویب رساند. سال ۱۲۸۹- روزنامه شفق به مدیریت میرزاصادقخان رضازاده در تبریز منتشر شد.
سال ۱۲۸۹- به دنبال لغو امتیاز روزنامه تندروی «شرق» با مدیریت سیدضیاءالدین طباطبایی وی با همکاری احتشام همایون، میرزاعلی اصغر خان زرین کفش، میرزا علیاکبر خان داور، آقا شیخ موسی نجمآبادی و دکتر حسین خان کجال اقدام به انتشار روزنامه «برق» کرد.
سال ۱۲۹۹- مصدقالسلطنه وزیر عدلیه که از طریق فارس عازم تهران بود بنا به تقاضای مردم شیراز و موافقت رییسالوزرا والی فارس شد و امور را از دایی خود فرمانفرما تحویل گرفت.
سال ۱۳۰۰- مراسم تشییع جنازه کلنل محمدتقی خان به صورت رسمی همراه با تشریفات کامل نظامی برگزار و جنازه او در آرامگاه نادرشاه به خاک سپرده شد.
سال ۱۳۰۰- قوامالسلطنه رییسالوزرا طی بیانیهای ختم غائله خراسان را اعلام کرد.
سال ۱۳۰۱- سردار سپه وزیر جنگ در اجتماع صاحب منصبان نطقی ایراد کرد و اقدامات قشون در ایجاد امنیت را برشمرد و اضافه کرد چون مجلس و مطبوعات برای کارهای او ارزش قائل نیستند از کار استعفا خواهد داد.
سال ۱۳۰۱- پس از استعفای رضاخان، امیر اقتدار حاکم نظامی تهران نیز از کار کناره گرفت و اداره حکومت نظامی را منحل کرد. در همین حال نظامیان در حمایت از رضاخان به تظاهرات در سطح شهر پرداخته و هنگام عبور از بهارستان مجلس را تهدید به تعطیلی کردند. در سایر شهرها نیز وضع به همین منوال بود.
سال ۱۳۰۴- موتمنالملک که در انتخابات هیاترییسه مجلس به عنوان رییس برگزیده شده بود از قبول ریاست خودداری کرد.
سال ۱۳۰۶- حسین علاء وزیر سابق فوائد عامه به وزیر مختاری ایران در فرانسه منصوب شد. ضمن اینکه سرپرستی محصلین ایرانی مستقر در فرانسه نیز به او محول شد.
سال ۱۳۲۰- سرتیپ فرجالله آق اولی به ریاست اداره نظام وظیفه منصوب شد.
سال ۱۳۲۴- طرح سردار فاخر حکمت مبنیبر اینکه به محض تخلیه خاک ایران طبق پیمان سهجانبه انتخابات شروع شود به تصویب مجلس رسید.
سال ۱۳۲۷- زلزله شدیدی در مشهد، قوچان، بجنورد، شیروان، باجگیران، دربز و کلاف به وقوع پیوست. مجموعا سی و یک قریه ویران و بیش از هزار نفر کشته و مجروح شدند.
سال ۱۳۲۷- محمدعلی وارسته وزیر دارایی از کار کنارهگیری کرد.
سال ۱۳۳۰- دکتر مصدق در راس هیاتی به منظور شرکت در جلسه شورای امنیت عازم آمریکا شد. اعضای هیات همراه وی عبارت بودند از: سناتور متین دفتری، سناتور بیات، الهیار صالح، دکتر شایگان، دکتر کریم سنجابی، دکتر بقایی، جواد بوشهری، دکتر حسین فاطمی، حسین نواب، دکتر عیسی سپهبدی(مترجم)، محسن اسدی(مترجم)، عباس مسعودی مدیر روزنامه اطلاعات، دکتر مصباحزاده مدیر کیهان و نماینده مجلس، شجاعالدین شفا رییس تبلیغات، دکتر غلامحسین مصدق و ضیا اشرف مصدق.
سال ۱۳۳۳- دادگاه فوقالعاده نظامی پساز ده ساعت شور حکم اعدام دوازده نفر عضو سازمان افسری حزب توده را صادر کرد.
سال ۱۳۳۶- نیروی دریایی ایران و آمریکا مشترکا در آبهای خلیج فارس مانور برگزار کردند.
سال ۱۳۳۶- سازمانی به نام «سازمان دفاع غیرنظامی» در وزارت کشور تاسیس شد.
سال ۱۳۳۷- غرفه فرش ایران در نمایشگاه جهانی بروکسل برنده نشان طلایی شد.
سال ۱۳۳۷- سرتیپ خلبان محمد خاتمی فرمانده کل نیروی هوایی ایران شد. به دلیل این انتصاب تمام امرای نیروی هوایی که بر فرمانده جدید ارشدیت داشتند، به ستاد کل منتقل شدند.
سال ۱۳۳۸- کارخانه جیپ آغاز به کار کرد.
سال ۱۳۴۷- شرکت کارمندان در ضیافتهای سفارتخانهها ممنوع شد.
سال ۱۳۴۹- جزیره کیش منطقه آزاد اعلام شد و کلیه کالاهای وارداتی نیز از مالیات معاف شدند.
سال ۱۳۵۲- شاه اعلام کرد اگر دولت در مبارزه با گرانفروشی موفق نشود ارتش عهدهدار این کار خواهد شد.
سال ۱۳۵۴- مجلسین افتتاح شد و شاه در نطق افتتاحیه خود از افزایش کرایه خانهها شکایت کرد.
ارسال نظر