کسانی که صبر کردند، برندگان بازار ماه گذشته

شماره روزنامه: ۱۰۹۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۸۷۸۸۸ بیشتر

شاخص کل بازار بورس تهران، هفته نخست از ماه پیش، روند نزولی داشت. اما پس از آن، حرکت صعودی خود را پی گرفت. قرار گرفتن پرونده هسته‌ای ایران زیر سایه انتخابات مجلس سنای آمریکا، همراهی نسبی روسیه با موافقان تحریم ایران را که خبر خوبی تلقی نمی‌شد، تحت تاثیر قرار داد.

کسانی که صبر کردند، برندگان بازار ماه گذشته

شاخص کل بازار بورس تهران، هفته نخست از ماه پیش، روند نزولی داشت. اما پس از آن، حرکت صعودی خود را پی گرفت. قرار گرفتن پرونده هسته‌ای ایران زیر سایه انتخابات مجلس سنای آمریکا، همراهی نسبی روسیه با موافقان تحریم ایران را که خبر خوبی تلقی نمی‌شد، تحت تاثیر قرار داد. اخبار داخلی نسبتا مناسب از تعدادی از شرکت‌های فعال، ‌به خصوص شرکت‌های گروه روی، شرایط خرید‌های افراطی را باز هم برای تعدادی از سهام و در نتیجه، شرایط عمومی مثبت برای کل بازار را فراهم کرد.

از نظر آتی نگر،‌ بهترین اقدام نگهداری سهام بهینه سبد و انتظار کشیدن برای مراحل بعدی خرید و فروش است.

هرچند برای کسانی که با بازار ارتباط دائم دارند و ریسک‌پذیری بالاتری را هم دارا هستند، امکان شناسایی و خرید سهام برتر بازار فعلی نیز وجود دارد.

ترکیب متعادل سبد سهام بورسی

چنانچه پیش‌تر هم اشاره شد، گروه روی، با توجه به پتانسیل‌های موجود، گزینه مناسبی است.

کسانی که تا کنون برای خرید این شرکت‌ها اقدام نکرده‌اند، ورود پله‌ای برای کاهش میانگین خرید، توصیه می‌شود. برخی از سهام این گروه، هنوز امکان وارد شدن با قیمت مناسب را در اختیار می‌گذارند.

شرایط کلان سیاسی موضوع ریسک خرید و نگهداری سهام گروه تجهیزات و شرکت‌هایی را که وابسته به صادرات هستند،

قابل بررسی کرده است.

اما در این میان برخی از شرکت‌های گروه پتروشیمی برای ورود ارزندگی دارند.

علت این امر نیز نوساناتی است که در قیمت فروش آنها ایجاد شده است و فروش سال‌جاری آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین شرکت‌هایی در این گروه قابل شناسایی هستند که به دلیل نوع محصولات خود، از ریسک بسیار پایینی در شرایط بحرانی برخوردارند.

آتی نگر سهامداران را به حفظ درصد مناسب ترکیب سبد توصیه می‌کند.

ترکیب پیشنهادی آتی نگر از قرار زیر است:

کانی‌های فلزی(مانند گروه روی): ۳۵‌درصد

پتروشیمی: ۲۰‌درصد

تجهیزات: ۵‌درصد

دارویی: ۱۰‌درصد

سرمایه گذاری‌ها: ۱۰‌درصد

سایر: ۲۰‌درصد

منظور از سایر در ترکیب فوق صنعت یا طبقاتی نظیر فلزات اساسی، ساختمان، خودرو و حمل و نقل است که به تناسب شرایط حاکم بر هر یک از آنها و بازار، می‌توان از آنها در سبد، بهره جست.

استفاده از شرکت‌هایی خاص که تابع شرایط صنعت خود نیستند نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن