بیزینس ویک معرفی کرد:

نسل بعدی گوشی‌های همراه

شماره روزنامه: ۱۰۴۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۸۲۹۹۰ بیشتر

گوشی‌های تلفن همراه روز به روز شخصی‌تر می‌شوند، طوری که به نظر می‌رسد به برده صنعت مد تبدیل شده‌اند و به مد لباس‌ها و فصل بستگی پیدا کرده‌اند و چرخه مد لباس‌ها تنها یک فصل است

گوشی‌های تلفن همراه روز به روز شخصی‌تر می‌شوند، طوری که به نظر می‌رسد به برده صنعت مد تبدیل شده‌اند و به مد لباس‌ها و فصل بستگی پیدا کرده‌اند و چرخه مد لباس‌ها تنها یک فصل است

مترجم: شادی‌آذری- در آینده نه چندان دور ما هم وقتی یک گوشی همراه را در دست می‌گیریم مانند کودکان می‌پرسیم: «دگمه‌هایش کجا است؟ روز بیست و یکم ماه آگوست یک شرکت طراح گوشی به نام پیلاتفیش و یک شرکت سازنده حسگر به نام سیناپتیکس یک نمونه گوشی همراه را به عنوان محصول مشترک خود معرفی کردند. نکته جالب در مورد این گوشی این است که هیچ دگمه‌ای را در این گوشی‌ نمی‌توانید بیابید. در عوض این گوشی که نام اونیکس بر آن نهاده‌اند، قادر به درک علائم و حرکات است چون بخش اعظم سطح آن از صفحه لمسی حساس پوشیده شده است، ‌طوری که اگر یک یا دو انگشت خود را به سرعت بر آن بکشید عملیات مورد نظر شما آغاز می‌شود و یا به اتمام می‌رسد. به علاوه این گوشی اشکال و اجزای بدن را هم می‌شناسد. اگر اونیکس را تا گونه صورت خود بالا بیاورید می‌توانید به تماس تلفنی‌تان پاسخ دهید. ماریل وانتا تنهوف، مدیر ارشد خط تولید شرکت سیناپتیکس می‌گوید: «هدف از ارائه چنین محصولی به نمایش گذاردن یک روش کاملا متفاوت برای طراحی و ساخت گوشی همراه بود. ما فکر می‌کنیم بازار هم اکنون آمادگی آنرا دارد که پذیرای تغییرات نوینی باشد.» اما این تغییرات نوین، تغییراتی بسیار عمیق خواهند بود. عمر مدل‌های گوشی‌های همراه تاشو، یا مسطح که مانند شکلات‌های بزرگ چهار گوش بودند به سر رسیده است و به زودی دستخوش تغییرات اساسی خواهند شد. یا حداقل مدل‌های نمونه‌های جدیدی که طراحان جوان شرکت‌های تولیدی کالاهای لوکس و حتی شرکت‌های بزرگ فناوری طی چندماه اخیر ارائه داده‌اند، چنین نوید می‌دهند.
اوایل امسال شرکت نوکیا، تولیدکننده شماره‌یک گوشی‌های همراه جهان همکاری با ۲۵ دانشجو را آغاز کرد تا با کمک آنها نمونه‌های نخستین گوشی‌های همراه جدید خود را طراحی کند. در کنار این طرح‌های جدید گوشی، بندهایی برای تلفن‌همراه ساخته شد که مانندگردنبند به گردن آویخته می‌شود و دانه‌های زیبای آن هنگامی که گوشی زنگ می‌خورد شروع به درخشش می‌کند. برخی از این طرح‌های جدید هم اکنون به بازار عرضه شده است. به عنوان مثال مشتریان ژاپنی گوشی‌هایی را به همراه خود دارند که طرح ظاهری آنها یادآور شکل شیرینی و کیک است. تولیدکنندگان گوشی همراه به طور روزافزونی در پی آن هستند که گوی سبقت را در صنعت مد از دیگر رقبا بربایند.
در اواسط سال ۲۰۰۵ آماری منتشر شد مبنی‌بر اینکه به طور متوسط هر نفر هر ۱۸ماه یک بار یک گوشی همراه خریداری می‌کند. اما تا ماه مه همین سال این مدت به ۶/۱۷ماه تقلیل یافت. این آمارگیری از ۱۸۷۴۰مشترک تلفن همراه انجام شده بود. ریچارد دوهرتی، رییس گروه مشاوره‌ای انویژینرینگه می‌گوید: «گوشی‌های تلفن همراه روز به روز شخصی‌تر می‌شوند طوری که به نظر می‌رسد به برده صنعت مد تبدیل شده‌اند و به مد لباس‌ها و فصل بستگی پیدا کرده‌اند و چرخه مد لباس‌ها تنها یک فصل است.»
دوهرتی می‌گوید بنابراین گوشی‌های همراه آینده در ارتباط تنگاتنگی با سبک زندگی کاربران و علایق آنها از جمله بازی، سیاست و ورزش قرار خواهد گرفت. مشتریان ژاپنی هم‌اکنون می‌توانند گوشی‌های ضدآبی را بخرند که قابل استفاده زیر دوش حمام هستند. جیم کاروسو، مدیر ارشد عملیات طراحی گوشی‌های موتورولا می‌گوید: طراحان شرکت موتورولا هم به دنبال آن هستند که گوشی‌ها را «انسانی» کنند. یعنی این امکان را فراهم آورند که این وسیله‌ها بتوانند احساسات کاربران خود را بخوانند. به عنوان مثال وقتی شخص مورد علاقه صاحب گوشی تماس می‌گیرد، چراغ گوشی به رنگ بنفش درمی‌آید. این تغییرات در کاربرد گوشی‌ها، تولیدکنندگان گوشی را وامی‌دارد که موتورهای طراحی خود را پرتوان‌تر از گذشته به کار بیاندازند.
در سال ۲۰۰۵ شرکت تولید گوشی همراه پنتک، یازده شرکت طراحی صنعتی را که از شهرت خوبی هم برخوردار بودند به خدمت گرفت تا طراحان داخلی خود را با طرح‌ها و ایده‌های نو آشنا کند. نمایندگان هر یک از این شرکت‌ها به کشور کره اعزام شدند تا طرح‌های خود را آنجا ارائه دهند. اما به راستی به چه طرح‌هایی دست یافت؟ شرکت لونار یک نوع گوشی را عرضه کرد که می‌توان آن را به صورت یک سه پایه نقاشی درآورد. یک وجه آن صفحه نمایشی است که در مشاهده فیلم ویدیویی و یا حروفچینی با صفحه کلیدی مجهز کاربرد دارد.
این طرح‌ها تنها سرنخ‌هایی است از ایده‌های نویی که نوید یک انقلاب را در طراحی گوشی‌های همراه می‌دهد. برین کانر یکی از طراحان شرکت پیلاتفیش در حالی که به گوشی مدل اونیکس می‌نگرد، می‌گوید: «می‌توان یک صندلی طراحی کرد یا به جای آن شیئی را طراحی کرد که بتوان روی آن نشست. می‌توان یک وسیله برای برقراری ارتباط طراحی کرد یا به جای آن یک گوشی. دیگر اونیکس را نمی‌توان یک گوشی همراه دانست بلکه وسیله‌ای ارتباطی است.»

عمر گوشی‌های مدل تاشو و مستطیل‌شکل که زمانی جدیدترین مدل‌ها محسوب می‌شدند به سر رسیده است. شاید گوشی‌های آینده به گوشی‌هایی که امروز همه ما می‌بینیم، هیچ شباهتی نداشته باشد. به عنوان مثال، مدل نمونه‌ای که دو شرکت پیلاتفیش و تولیدکننده حسگر سیناپتیکس طراحی کرده‌اند، هیچ دگمه‌ای ندارد و با حرکات بدن کار می‌کند. طراح دیگری به نام مانون مانیناوا، یک گوشی طراحی کرده است که می‌تواند به یک ساعت رومیزی و یا ساعت مچی تبدیل شود. شرکت سوئدی گلدویش به تازگی فروش یک گوشی را آغاز کرده که قیمت آن ۲۶/۱میلیون دلار تعیین شده است. این گوشی با الماس تزیین‌شده و دارای یک محفظه مخفی است.

نام شرکت طراح: گلدویش نام مدل: پیس یونیک قیمت: ۲۶/۱میلیون دلار محل عرضه: آمریکا- پایان سال ۲۰۰۶
این گوشی که توسط امانوئل گیت طراحی شده، از طلا و ۱۲۰ قیراط الماس ساخته شده است. با فشار یکی از سنگ‌های با ارزش تعبیه شده روی این گوشی در محفظه‌ای مخفی گشوده می‌شود که می‌توان در آن دارو یا جواهرات را مخفی کرد.

نام شرکت‌های طراح: پیلاتفیش و سیناپتیکس نام مدل: اونیکس قیمت: موجود نیست محل عرضه: عرضه نمی‌شود
ساخت این گوشی هنوز در فاز کامل‌سازی است. این گوشی دارای هیچ‌ دگمه‌ای نیست. در عوض، به مدد فناوری حسگر‌ها این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورد که با اشاره و حرکت بدن شماره‌ بگیرند یا از کاربرد‌های دیگر آن استفاده کنند. این گوشی اجزای بدن را شناسایی می‌کند و به این ترتیب اگر آن را به نزدیک گونه صورت‌تان ببرید می‌توانید به تلفن‌تان جواب دهید.

نام شرکت طراح: اسپارک فان الکترونیکس نام مدل: پورتو روتاری قیمت: ۳۹۹دلار برای مدل مشکی و ۴۹۹دلار برای مدل قرمزرنگ محل عرضه: WWW.sparkfun.com
در ظاهر به نظر می‌رسد که این گوشی چون گوشی‌های قدیمی با چرخش‌ شماره‌ها، تنها امکان تماس‌های خطی را فراهم می‌کند،‌ اما این گوشی برای شبکه تلفن‌های همراه قابل استفاده است و به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید با یک سیم‌کارت از این گوشی به هر گوشی دیگری اطلاعات موردنظر خود را منتقل کنید.

نام شرکت طراح: مانون مانیناوا نام مدل: تریپل واچ قیمت: موجود نیست محل عرضه: عرضه نمی‌شود
این گوشی را می‌توان به دو شکل ساعت مچی و ساعت رومیزی تغییرشکل داد. اگر در حالت ساعت‌مچی از آن استفاده کنید این امکان را به شما می‌دهد که با فشاردادن یک دگمه بلندگو هنگام رانندگی در حالی که ساعت مچی شما به دستتان است به راحتی صحبت کنید. این گوشی هم مانند مدل اونیکس هنوز فقط یک نمونه آزمایشی است.

نام شرکت طراح: سامسونگ نام مدل: (در اروپا) اولترا ادیشن/ (در کره) پلاتینیوم قیمت: از کشوری به کشور دیگر متفاوت است محل عرضه: از آغاز نیمه دوم سال در اروپا و کره عرضه می‌شود
مشخصه بارز این گوشی نازکی آن است. قطر این گوش ۹/۶میلی‌متر است و یکی از نازک‌ترین گوشی‌های بازار است. حتی این گوشی در کیف پول جیبی شما جای می‌گیرد. با وجود این ابعاد کوچک، این گوشی مجهز به یک دوربین ۲مگاپیکسلی و بلوتوث است. وزن این گوشی سامسونگ تنها ۵/۹۱گرم است.

نام شرکت طراح: لونار دیزاین به سفارش پنتک نام مدل: پایووت قیمت: موجود نیست محل عرضه: عرضه نمی‌شود
این گوشی دارای یک صفحه نمایش بزرگ است که با تغییر شکل آن می‌توان آن را به شکل یک سه‌پایه نقاشی درآورد تا بتوان به آسانی با آن حروفچینی کرد. این گوشی به یک صفحه کلید نیز برای حروفچینی مجهز است. اگر این گوشی از مرحله تکمیل نهایی خارج شود می‌توان آن را یک انقلاب شگرف در طراحی تلویزیون‌های قابل حمل و وسایل ویدیو کنفرانس دانست.

نام شرکت طراح: فیلیپس نام مدل: ریدیوس قیمت: موجود نیست محل عرضه: عرضه نمی‌شود
مدل ریدیوس که هنوز در مرحله نمونه‌سازی است، برای تماشای فیلم از طریق تلفن‌همراه ایده‌آل است. وقتی از این گوشی استفاده نمی‌شود، صفحه آن جمع اما برای تماشای فیلم صفحه آن عریض می‌شود. این قابلیت باعث می‌شود ایمنی گوشی افزایش یابد و احتمال آسیب‌دیدگی آن کم‌تر شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن