عوارض شهری؛ تخفیف ۱۰ درصدی، جریمه ۹ درصدی

شماره روزنامه: ۲۲۶۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۳۷۸۸۱ بیشتر

مطابق برنامه ریزی‌های صورت گرفته در معاونت مالی اداری شهرداری تهران، شهروندانی که تا پایان شهریور امسال عوارض نوسازی، کسب و پیشه و پسماند خود را پرداخت کرده اند مشمول ۱۰ درصد تخفیف شده و کسانی که عوارض خود را تا پایان سال پرداخت نکنند مشمول جریمه ۹ درصدی خواهند شد که البته جریمه واقعی دیرکرد در پرداخت عوارض ۱۹ درصد خواهد بود.

مطابق برنامه ریزی‌های صورت گرفته در معاونت مالی اداری شهرداری تهران، شهروندانی که تا پایان شهریور امسال عوارض نوسازی، کسب و پیشه و پسماند خود را پرداخت کرده اند مشمول ۱۰ درصد تخفیف شده و کسانی که عوارض خود را تا پایان سال پرداخت نکنند مشمول جریمه ۹ درصدی خواهند شد که البته جریمه واقعی دیرکرد در پرداخت عوارض ۱۹ درصد خواهد بود. بنابراین با توجه به این مساله انتظار می‌رود شهروندان تا قبل از پایان سال عوارض خود را پرداخت کرده و جریمه نشوند. علاوه براین، متقاضیان صدور پروانه ساختمانی که به صورت نقد تمام عوارض و هزینه‌های صدور پروانه را به شهرداری بپردازند از ۲۵ درصد جایزه خوش حسابی (تخفیف) برخوردار خواهند شد.علاوه براین، براساس مصوبه شورای شهر همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات و دستگاه‌ها، شرکت‌های دولتی وابسته به دولت و نهاد‌ها و موسسات عمومی‌غیردولتی چنانچه تمام عوارض صدور پروانه خود را به صورت نقدی بپردازند از ۵۰ درصد جایزه خوش حسابی (تخفیف) برخوردار خواهند شد. که مدت استفاده از این تسهیلات ۴ماه (از شهریور) خواهد بود. موضوعی که بنظر می‌رسد در افزایش مشارکت شهروندی موثر باشد.

مشارکت ۶۰ درصدی شهروندان

براساس برنامه بودجه سال ۸۹ شهرداری تهران که بر پایه ۷ هزارو ۶۰۰ میلیارد تومان تدوین شده‌است باید ۵۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ از محل اخذ عوارض نوسازی، پسماند و کسب و کار تامین شود. هر چند سال گذشته تنها ۳۰ درصد از شهروندان این عوارض را پرداخت کردند.

اما امسال شهرداری تهران امیدوار است تا با تسهیلات و جوایزی که در نظر گرفته است مشارکت شهروندان تا ۶۰ درصد افزایش یابد و با توجه به هزینه‌های بالای شهرداری برای نگهداشت و هزینه‌های جاری شهر حداقل ۶۰ درصد شهروندان عوارض خود را پرداخت کنند تا شهرداری بتواند به اهدافی که در بودجه سال ۸۹ ترسیم کرده، دست یابد. بنابراین، برای نیل به این هدف افزایش مشارکت شهروندان یک ضرورت به حساب آمده و علاوه بر تسهیلات مطرح شده، نیاز به آگاه‌سازی آنها بیش از پیش احساس می‌شود. چرا که وقتی شهروندان به درک درستی از مسائل و مشکلات مدیریت شهری در تامین هزینه‌های شهر برسند تعامل و مشارکت آنها در تامین بخشی از این هزینه‌ها افزایش خواهد یافت.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن