معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در حوزه‌ی مالیات:

ما دنبال ماندگاری رسانه‌ها هستیم

شماره روزنامه: ۲۰۳۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۹۷۵۰۰ بیشتر

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها، به نقش رسانه‌ها در افزایش آگاهی مردم و توجیه آنان در خصوص مسایل مالیاتی اشاره کرد. گزیده‌ای از متن سخنرانی وی در ادامه آمده است:

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها، به نقش رسانه‌ها در افزایش آگاهی مردم و توجیه آنان در خصوص مسایل مالیاتی اشاره کرد. گزیده‌ای از متن سخنرانی وی در ادامه آمده است:

مالیات؛ مبنای یک حرکت
محمدعلی رامین سخنان خود را با ذکر خاطره‌ای آغاز کرد و گفت: حدود ۳ سال پیش که برای سخنرانی دانشگاهی می‌رفتم، در فرودگاه، آقای متین را دیدم. وی گفت؛ سازمان امور مالیاتی چند روز دیگر همایشی با مودیان مالیاتی دارد، اما هرچه گشتیم، سخنران مناسب پیدا نکردیم. شما سخنران خوب سراغ دارید؟ گفتم؛ کار من، سخنرانی است، همایش شما راجع به چیست؟ گفت؛ درباره‌ی مالیات است. گفتم؛ مالیات و اقتصاد، تنها موضوعی است که من نمی‌توانم درباره‌ی آن سخنرانی کنم. آقای متین گفت؛ اگر شما وقت دارید، برای سخنرانی بیایید. گفتم؛ وقت من آزاد است، کارم هم سخنرانی است. مدیرمسوول جایی هم نیستم، معلمی هستم که در دانشگاه تدریس می‌کنم.
وی افزود: با این نیت که کسی برای سخنرانی نبود، من رفتم و ابتدایی و ساده‌ترین مفاهیمی که در یک ذهن ساده و بسیط مسلمان می‌تواند شکل بگیرد، ارایه کردم و این امر، مبنای یک حرکت شد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: از این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که اگر ساده، بی‌پیرایه، بی‌آلایش و بدون پیچیدگی فکر کنیم، از هر فکر پیچیده‌ای، موثرتر، مفیدتر و کارسازتر است.

مالیات، عبادت است
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به این‌که مالیات از منظر توحیدی، عبادت است، گفت: این موضوع متاسفانه برای برخی تفهیم نشده است.
رامین تصریح کرد: اسلام در پاسخ به مشکل عدم امنیت ثروتمندان در برخی کشورها نظیر آمریکا، کانادا، استرالیا و انگلیس، راه‌حل ارایه کرده و تاکید دارد که انسان باید به‌گونه‌ای زندگی کند که با ۴۰ همسایه از سمت راست، ۴۰ همسایه از سمت چپ، ۴۰ همسایه از روبه‌رو و ۴۰ همسایه از پشت سر ارتباط برقرار کند. این امر، یک وظیفه‌ی شرعی، دینی و اسلامی است و اگر اتفاق بیفتد، این ۴۰ همسایه، امنیت شما را تضمین می‌کنند و دیگر نیازی به قفل و زنجیر در خانه‌ها نیست.
وی در ادامه اظهار داشت: در برخی مکان‌ها، بعد از درهای شیشه‌ای، در آهنی، چشم الکترونیکی و نگهبان داریم و باز گرفتار شرایطی می‌شویم که از منظر اسلامی، قابل قبول نیست.
این موضوع را کسی جز خود ما نمی‌تواند اصلاح کند. در مورد مسایل اقتصادی نیز چنین است و رسانه‌ها در این حوزه می‌توانند مغز متفکر و اتاق فکر سالم جامعه‌ی اسلامی باشند.
وی با بیان این‌که رسانه‌ها می‌توانند بازگوکننده‌ی اندیشه‌های نو و بکر اسلامی و انسان‌دوستانه باشند، افزود: چرا باید این همه دشمنی، کینه، سوظن و تردید نسبت به یک‌دیگر وجود داشته باشد و در یک جامعه، غنی از فقیر بترسد و فقیر از غنی، متنفر باشد.
وی یادآور شد: اگر انسان، تولیدی بالاتر از مصرف داشته باشد و بخواهد آن را نابود کند، کاری غیرعقلانی است و اگر تولید بیش از مصرف خود را به زور بر دیگران تحمیل کند، باز هم غیرعقلانی خواهد بود. تنها راه عاقلانه این است که رزقی را که متعلق به او نیست، در اختیار انسان‌های محتاج قرار دهد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: انسانی که مازاد مصرف خود را در اختیار انسان‌های نیازمند قرار دهد، در کنار رشد و تضمین امنیت، جامعه را به جامعه‌ای انسانی و توام با سعادت و کمال نزدیک می‌کند.

لزوم ورود نگاه اسلامی به مالیات
رامین عنوان کرد: اگر زندگی ما اسلامی شود و با نگاه اسلام، مالیات بگیریم، دریافت مالیات را عبادت بدانیم و در مصرف آن با توجه به ارزش‌های اسلامی عمل کنیم، همگی احساس شادابی و سرزندگی خواهیم‌کرد.
وی تاکید کرد: روزنامه‌ها، مطبوعات و رسانه‌های عمومی اگر نگاه اسلامی را به عرصه‌ی اقتصاد وارد کنند، نه‌تنها جامعه‌ی خود، که بشریت را نجات خواهند داد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپس به آثار ارسالی به دبیرخانه چهارمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها در حوزه‌ی مالیات اشاره کرد و بیان داشت: براساس آمار دبیرخانه، ۷۲۰۰ خبر، گزارش خبری، گزارش، گفت‌وگو، مقاله، یادداشت و طنز با موضوع مالیات در مطبوعات و رسانه‌ها، چاپ و جمع‌آوری شده است. این امر، یک موفقیت به‌شمار می‌آید، اما تا چه اندازه این نگاه اسلامی در آثار وجود دارد؟ اگر چنین است که باید رشد کند و اگر وجود ندارد، باید شکل‌بگیرد.
وی در ادامه ضمن قدردانی از بنیانگذار جشنواره و رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، از آنان خواست در سایه‌ی کمک رسانه‌ها، مردم و مخاطبان را آن‌چنان توجیه کنند که مالیات «گرفتنی» نباشد، بلکه دادنی باشد.
برای نمونه، به پرداختی هم‌چون خمس، زکات و صدقه تبدیل شود که افراد با طیب خاطر و رغبت، آن‌ها را می‌پردازند و نیز صدقه می‌دهند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اگر بتوانیم مالیات را در این راه تعریف کنیم و آن را جزو عبادت‌ها قرار دهیم که هست و نیز مخاطبان خود را توجیه کنیم، آن زمان کار برای مودیان مالیاتی آسان‌تر می‌شود و صف طویل مودیان راغب به پرداخت مالیات را پشت در اداره‌های مربوط، شاهد خواهیم بود.
رامین بیان داشت: امیدوارم دست در دست یک‌دیگر، برای برخورداری از جامعه‌ای آزاد، آباد و نیز دستیابی به کرامت و عزت انسانی و معنویت الهی، نه‌تنها برای موفقیت در عرصه‌ی ایران که در جهان گام‌برداریم.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن