راه‌حلی برای کاهش وابستگی آمریکا به انرژی وارداتی

شماره روزنامه: ۱۵۸۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۶۴۴۲۶ بیشتر

چند برابر شدن قیمت نفت، کشورهای مصرف‌کننده را به فکر صرفه‌جویی و پیدا کردن انرژی‌های جایگزین واداشته است. بوون پیکنس که یکی از غول‌های نفت و گاز در ایالت تگزاس است، راه‌حلی برای کاهش وابستگی آمریکا به انرژی فسیلی وارداتی پیشنهاد داده است و ادعا می‌کند در عرض یک دوره ده ساله، وابستگی آمریکا به نفت خارجی را به میزان یک سوم کاهش خواهد داد.<br>

چند برابر شدن قیمت نفت، کشورهای مصرف‌کننده را به فکر صرفه‌جویی و پیدا کردن انرژی‌های جایگزین واداشته است. بوون پیکنس که یکی از غول‌های نفت و گاز در ایالت تگزاس است، راه‌حلی برای کاهش وابستگی آمریکا به انرژی فسیلی وارداتی پیشنهاد داده است و ادعا می‌کند در عرض یک دوره ده ساله، وابستگی آمریکا به نفت خارجی را به میزان یک سوم کاهش خواهد داد.

مشکل:

امروز ۲۲‌درصد برق تولیدی در آمریکا توسط نیروگاه‌های برقی تولید می‌شود که از گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده می‌کنند.

از ۷۰۰‌میلیارد دلار پولی که بابت نفت وارداتی هر سال داده می‌شود، ۷۰‌درصد برای نیازهای حمل‌ونقل به شکل بنزین و سوخت دیزل برای خودروهای سواری،‌ هواپیماها، کامیون‌ها و سایر وسایل حمل‌ونقل مصرف می‌شود. این رقم هر سال در حال افزایش است.

در حالی که انرژی‌های تجدیدپذیر (باد،‌ خورشید، بیوماس و گرمای زمین) فقط ۲‌درصد از منابع انرژی ما را تشکیل می‌دهند، شواهد قاطعی وجود دارد که ما می‌توانیم دست کم ۲۰‌درصد برق تولیدی خود را از طریق نیروی باد در «دالان باد» کشور تولید کنیم؛ قلمرویی بسیار وسیع بین غرب تگزاس در جنوب تا مرز کانادا در شمال.

راه‌حل پیکنس:

گام ۱) با استفاده از دالان باد ایالات‌متحده، صنایع بخش خصوصی، منابع مالی لازم برای نصب هزاران توربین بادی در کمربند باد را فراهم ساخته و برق کافی تولید می‌شود که ۲۰‌درصد یا بیشتر برق مصرفی کشور را تامین خواهد کرد.گام ۲) مجددا با استفاده از منابع بخش خصوصی، خطوط انتقال برق احداث خواهد شد که مکان‌های تولید برق بادی را به نیروگاه‌های برق ارائه‌دهنده انرژی به مراکز جمعیتی در مناطق غرب میانه، جنوب و غرب کشور متصل می‌کند.گام ۳) با انرژی حاصل از باد جهت راه‌اندازی نیروگاه‌های برق، گاز طبیعی را که از گذشته به عنوان سوخت این نیروگاه‌های برق استفاده می‌شد، می‌توان به سمت جایگزینی بنزین و گازوئیل وارداتی برای هزاران وسیله نقلیه در سیستم حمل‌ونقل کشور هدایت کرد.

مزایای این طرح:

از آنجا که گاز طبیعی از بنزین و گازوئیل ارزان‌تر است و چون گاز طبیعی را می‌توان به آسانی برای راه‌اندازی انواع وسایل نقلیه استفاده کرد، این طرح باعث کاهش بیش از یک سوم یا بیشتر از ۲۳۰‌میلیارد دلاری می‌شود که هر ساله به کشورهای خارجی پرداخت می‌شود.

دالان باد و منبع انرژی تجدیدپذیر، در وسط کشور واقع شده و قابل محافظت از هر نوع حمله است.

با توجه به کشف ذخایر عظیم گاز در کشور، امروز با استفاده از برق آبی تجدیدپذیر و گاز طبیعی داخلی این طرح به آسانی پیش خواهد رفت.

همچنین این طرح منافع زیست محیطی بسیاری به بار می‌آورد، به خصوص که گاز طبیعی را جایگزین سوخت‌های آلوده‌کننده دیگر می‌کند.

و سرانجام اینکه با این برنامه انرژی که متکی بر یک گزینه داخلی و روش‌های تجدیدپذیر برای تولید برق است، جایگاه جهانی کشور تثبیت شده و برای دنیا روشن می‌شود که آمریکا سرنوشت انرژی خود را در دستان خویش دارد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن